לקראת הכרעה משולבת בחזית הצפונית ובחזית הדרומית? אנשיו של ביידן לוחצים לסיים את פעולות המלחמה בצפון הרצועה ולאפשר לפלשתינים לשוב לבתיהם, זאת חרף העובדה שהפעולות להשמדת המנהרות באזור והירי לישראל לא תמו. שליחו של ביידן למזה"ת, עמוס הוכשטיין, וכן מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן שצפוי לנחות כאן הלילה, דורשים מישראל להכריז באופן רשמי על תום השלב השני של הלחימה, חרף התנגדות הדרג הצבאי.
אנשיו של ביידן מבקשים לקשור בין נסיגת צה"ל מצפון הרצועה להסכם הבנות שימנע מלחמה מול חיזבאללה. הוכשטיין, שהמריא לביירות, אמור לבחון את התגובה של חיזבאללה להצעה הזו, שתיראה בסיום השלב השני בעזה כהישג לבנוני, שבתקווה יוביל לסיום הירי ליישובי הצפון.
בליץ הביקורים שהחל עם הוכשטיין יגיע לשיאו בביקור בלינקן היום ומחר, שבו יועבר מסר על מסגרת הזמנים של הלחימה בעזה. כמו כן, ינסו למנוע את ההסלמה בצפון באמצעות הסכמות נוסח "ענבי זעם" בשנות ה־90, שבהן התחייב חיזבאללה שלא לירות על ישראל ושלא לפגוע באזרחים, ריכוזי אוכלוסייה ומתקנים אזרחיים.
רה"מ נתניהו הדף אתמול את הדיווחים שלפיהם נתניהו יורה לצבא לתקוף בלבנון מסיבות פוליטיות, וכן יצאו נגד הלחצים שמפעיל הבית הלבן לבלימת המלחמה. "אסור לעצור את המלחמה עד שנשלים את כל יעדיה - חיסול חמאס, החזרת כל חטופינו והבטחה שעזה לא תהווה עוד איום על ישראל", אמר נתניהו ביותר מרמז.
גם השר גנץ חזר על מסר דומה: ״המצב שבו תושבי הצפון לא יכולים לשוב לבתיהם - מצריך פתרון דחוף. ישראל מעוניינת בפתרון מדיני. אם זה לא יקרה, מדינת ישראל וצה"ל יסירו את האיום. זוהי חובתנו".
הפער עדיין קיים
את התוכנית של הבית הלבן הציג הוכשטיין בפני הצמרת המדינית בשבוע שעבר. על פי התכנון, ישראל תכריז רשמית על סיום השלב השני של המלחמה בעזה בשבועות הקרובים ואת ההכרזה הזו יתווכו האמריקנים לחיזבאללה כמעין עילה להפסקת התקיפות על ישראל.
להוכשטיין הובהר כי ישראל דורשת להרחיק את איום הפשיטה והירי על היישובים לא רק כמציאות שתתהווה בשטח אלא כתוצאה של הסכם הבנות חתום. הפער הזה עדיין קיים בין ישראל לארה"ב ובביקורו צפוי בלינקן לשוב וללחוץ נגד מלחמה בצפון ולסיום המערכה בדרום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו