ישראל נענתה לבקשה של הממשל האמריקני, לעכב הצהרה בינלאומית נגד ״קצבאות הטרור״, על מנת לאפשר לה לפתור את הבעיה באופן ישיר מול הרשות הפלשתינית.
״קצבאות הטרור״, הן תשלומים בהיקף של מיליארד שקלים בשנה, שהרשות הפלשתינית משלמת מידי שנה למחבלים ולבני משפחותיהם, כאשר גובה הקצבה גדל ככל שהמפגע רצח יותר יהודים.
ארה״ב קיבלה לפני מספר שנים בהחלטה דו מפלגתית את ״חוק טיילור״, הקובע שארה״ב לא תתמוך ברשות הפלשתינית כל עוד נמשך תשלום ״קצבאות הטרור״. גם מדינות אחרות בעולם גינו את תשלום הקצבאות.
על רקע, זה יזם שר החוץ אלי כהן, גינוי בינלאומי של תשלום הקצבאות על ידי הרשות הפלשתינית. הגינוי אמור היה להתפרסם אתמול (ב׳), ביום הבינלאומי לזכר קורבנות הטרור. בנוסח ההצהרה נאמר כי הרשות הפלשתינית היא המקום היחיד בעולם שנותן תמריצים לרצח יהודים וכי מדובר במדיניות פסולה ונפשעת שאין לה אח ורע בעולם.
בשבועות האחרונים, בהנחייתו של כהן, פעלו השגרירים ברחבי העולם לקדם גינוי כנגד המדיניות הנפשעת של הרשות הפלשתינית. הרקע ליוזמה הוא רצון של כהן לעבור ממגננה למתקפה, ובמקום להתפתל מול גינויים נגד ישראל, להגיע למצב שהפלשתינים הם אלה שמתגוננים.
גורם במשרד החוץ אמר ל"ישראל היום" כי ״קידום ההצהרה היה מורכב מאד, דבר המעיד על הקלות בה מתקבלים גינויים כנגד ישראל על דברים שוליים ומנגד חוסר רצון לגנות רצח של יהודים״.
לאחר שבירושלים החליטו לפרסם את ההצהרה, התקבל מסר מארה״ב לפיו היא מקדמת מהלך שיבטל את מדיניות הרשות הפלשתינית לתשלום המשכורות למחבלים. בעקבות זאת, החליט כהן לאפשר לאמריקנים לפתור את הבעיה. עם זאת, במידה והממשל לא יצליח בכך, ישראל תחזור לקדם את היוזמה.
״תשלום משכורות למחבלים היא מדיניות נפשעת ופסולה המעודדת טרור ויש לגנות אותה מעל כל במה. קידום יוזמת הגינוי מבטאת במלוא העוצמה את הצביעות המאפיינת את האו״ם וחלק מהמדינות החברות בה, אשר מגנות את ישראל על דברים שוליים אך, נמנעות מלתמוך בהצהרת הגינוי על מדיניות מתן תמריצים לרוצחי יהודים". אמר שר החוץ כהן והוסיף: "לבקשת ארה״ב, נדחה את ההצהרה על מנת לתת הזדמנות למחלקת המדינה לפעול לביטול מדיניות נפשעת זאת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו