ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (שני) עם משלחת חברי קונגרס דמוקרטיים מטעם אייפא״ק, בראשותם של מנהיג הדמוקרטים בבית הנבחרים האקים ג׳פריס ונשיא אייפא״ק מייקל טוצ׳ין, במשרד רה״מ בירושלים. בנאומו מול חברי הקונגרס אמר נתניהו: "לישראל אין בת ברית טובה יותר מאשר ארה"ב, ולארה"ב אין בת ברית טובה יותר מאשר ישראל. אנחנו אומות החדשנות".
ראש הממשלה התייחס להסכם האפשרי עם ערב הסעודית ואמר: "השלום עם מדינות המפרץ, שהתעצב על יסוד האיום האיראני מצד אחד, ומצד שני משיתוף הפעולה הטכנולוגי והעסקי בינינו, התפוצץ. מדובר בשלום כלכלי. מיליארדים כבר זורמים לשני הכיוונים עם מיזמים משותפים, עם תיירות ועם יחסים בין אנשים ובין כלכלות. זו הזדמנות מרגשת לשלום. אם יהיה לנו את זה עם ערב הסעודית, ועל זה הממשלות שלנו עובדות כעת, זו תהיה קפיצה קוונטית".
נתניהו אמר כי "בשלום סעודי-ישראלי יש אלמנט של תשתית פיזית שכבר קיים, אבל הפוליטיקה חוסמת אותו". הדברים מהווים רמיזה מצד נתניהו לכך שמי שחוסם את ההסכם עם סעודיה הוא נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. גורם מדיני אמר ל"ישראל היום" כי התנאי של צירופם של הפלשתיניים לעסקה עם סעודיה אינו תנאי של הסעודים עצמם, אלא של ממשל ביידן וכי ביידן עצמו מונע מהעסקה לצאת לפועל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו במפגש עם משלחת חברי קונגרס מטעם אייפ"אק || צילום: עומר מירון/לע״מ, סאונד: בן פרץ/לע״מ
אותו הגורם אמר בשיחה עם "ישראל היום" כי "נתניהו לא ישנה את עמדתו העקרונית וההיסטורית בסוגיה הפלשתינית עבור הסדר עם סעודיה. הדרך להשגת פריצת דרך תלויה בשיחות בין וושינגטון וריאד. זו התמורה שמבקשים הסעודים. הנושא הפלשתיני לא נמצא בסדר העדיפויות שלהם".
"עם הסכם או בלעדיו"
"הדבר החשוב ביותר הוא ליצור איום צבאי אמין על איראן, והדבר השני הוא לנצל את זה אם כל דבר אחר נכשל", הוסיף נתניהו "אנחנו לא רוצים עולם שבו איראן יכולה לאיים על ניו יורק, וושינגטון, לוס אנג'לס או כל מקום בין לבין עם נשק גרעיני. אנחנו בוודאי לא רוצים עולם שבו הם יכולים להשמיד את ישראל, שהם קוראים לה ׳מדינה של פצצה אחת׳, הצהרה מתועבת בפני עצמה, אך מסבירה היכן איראן נמצאת. אנחנו נעשה את כל מה שאנחנו יכולים, עם הסכם כזה או אחר או בלעדיו, כדי להגן על עצמנו".
שר הביטחון גלנט חושף: צעד נוסף במערכה הכלכלית נגד איראן ותשתית הטרור של חיזבאללה || ניקול לסקבי, משרד הביטחון
נתניהו הודה בסיום דבריו לחברי הקונגרס על "עמדתם בנוגע לאנטישמיות וההתקפה השקרית על ישראל כ׳מדינת אפרטהייד׳" וכן "על תמיכתכם בביטחונה של ישראל ובמאמצי הנשיא להרחיב את מעגל השלום - אני בטוח שכולכם תומכים בזה. אלה זמנים עמוסים, עם הרבה התקדמות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו