עכשיו זה רשמי: בליץ הנסיעות המדיניות של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בין ספטמבר לנובמבר צפוי להוביל לחנוכת מטוסו הרשמי: כנף ציון.
כבר בדצמבר 2021 המטוס המכונה אייר פורס 1 הישראלי, שיצא לדרך בהזמנת נתניהו בקדנציות קודמות, קיבל תעודת כושר טיסה אולם ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט, ומקבילו יאיר לפיד, סרבו לעשות בו שימוש.
כעת גורם המעורה בפרטים אמר לשאלת "ישראל היום" כי המטוס צפוי להיכנס לראשונה לשימוש רשמי ומי שיחנוך אותו יהיה מי שגם הזמין את המטוס: נתניהו.
אייר פורס 1 הישראלי
על פי ההערכות, הטיסה הראשונה צפויה להיות לאיחוד האמירויות במסגרת ועידת האקלים אן לחלופין לבית הלבן (אם וכאשר יקבע המועד המדויק בסתיו).
לדברי גורם המעורה בנושא "המטוס נמצא בשלבים אחרונים מבחינת כשירות מבצעית - של כל המעטפת. מנהל המטוס נכנס לתפקידו ומטפל בהיבטים הלוגיסטיים, והבינמשרדיים שנוגעים למשרד הביטחון, משרד רה"מ ותעשייה האווירית שזכתה במכרז בניהול ההחזקה".
מאז נכנס ראש הממשלה לתפקידו נושא תחזוקת המטוס והכנתו להמראה ראשונה מתנהל בעצלתיים. ולראיה, שבעה חודשים אחרי הקמת הממשלה ורק לפני כחודש ניתנה ההוראה להתחיל ולהכשיר את צוות המטוס.
עוד נודע ל"ישראל היום" כי למשרד רה"מ יש עדיין חוב כספי בתעשייה האווירית עבור אחזקת המטוס, שכן בכל השנים האחרונות מאז היה המטוס מוכן לטיסה אחזקתו נעשתה על ידי התעשייה האווירית, בין היתר על ידי טיסות אחת לחצי שנה כדי לשמור על כשירות המטוס.
מי שמכשיר בימים אלו את צוות המטוס הם אנשי חיל האוויר אך עד שתגיע הזמנה רשמית מטעם משרד ראש הממשלה - לא ניתן יהיה לצאת רשמית על המטוס לדרך.
ממועד ההזמנה ועד לטיסה נדרשים לעבור מספר שבועות. גורמים שתפקידם הכשרת המטוס אמרו ל"ישראל היום" כי "עד כה לא נעשתה כל פנייה מצד רה"מ לקדם את השימוש במטוס".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו