ברקע לדיווחים ב"ניו יורק טיימס" על דרישות ביידן לעצירת החקיקה בישראל, ולאחר שבועות רבים של צינון במערכת היחסים בין הממשל האמריקני לישראל, הקונגרס האמריקני אישרר הלילה (בין שלישי לרביעי), ברוב עצום, את תמיכת ארה״ב בישראל.
בהחלטה נאמר כי ישראל איננה מדינה גזענית וכי ארה״ב תישאר תמיד בת בריתה הנאמנה והתומכת של ישראל.
בעד ההחלטה הצביע הרוב הגדול של חברי המפלגה הדמוקרטית וכל חברי המפלגה הרפובליקנית.
בסך הכל, מתוך 435 חברי קונגרס, 412 הצביעו בעד ורק 9, מהאגף הקיצוני של המפלגה הדמוקרטית התנגדו.
"ההצבעה - איתות ברור לכך שהמפלגה הדמוקרטית תישאר פרו ישראלית"
בשדולה הדמוקרטית למען ישראל ברכו על ההחלטה. ראש השדולה, מרק מלמן, אמר כי ״אנו מברכים את הרוב המכריע של הדמוקרטים בבית הנבחרים על שהצביעו בעד החלטה המאשרת שישראל אינה מדינת 'גזענית או אפרטהייד', מגנה אנטישמיות ושנאת זרים, ומביעים תמיכה ביחסים בין ארה"ב לישראל.
ביידן: "המחויבות של ארה"ב לביטחון ישראל איתנה"// רויטרס
"DMFI (השדולה הדמוקרטית למען ישראל), מחויב להבטיח שהמפלגה הדמוקרטית תישאר פרו-ישראלית וההצבעה הזו היא איתות ברור לכך שהמפלגה שלנו נשארת בדיוק כזו - פרו-ישראלית. אנו שמחים ש-92% מהדמוקרטים בבית הנבחרים הצביעו בעד תמיכה בישראל. ישראל היא דמוקרטיה תוססת, רב-גזעית ורב-דתית, בה יותר מ-20% מהאוכלוסייה היא ערבית בשוויון זכויות ולרוב האוכלוסייה היהודית שלה שורשים במזרח התיכון, בצפון אפריקה ובאתיופיה".
כאמור, ההצבעה הגיעה בתזמון מקביל לדיווחים ב"ניו יורק טיימס" (שהוכחשו בישראל), לפיהן ביידן העביר לנתניהו מסר חד משמעי בדרישה לעצור את החקיקה המשפטית. עוד נטען, כי בשיחה עם פרשן הניו יורק טיימס תומאס פרידמן, ביידן הביע חשש ל"יציבותה ועתידה" של מדינת ישראל.
הפרשן לענייני רק-לא-ביבי
ח״כ דן אילוז (ליכוד) בתייחס להצבעה בקונגרס ואמר, "היום בבוקר התעוררתי וחיפשתי דיווח על כך. כלום. במקום זאת ראיתי דיווחים ופושים על הפרשן לענייני רק-לא-ביבי, תומאס פרידמן. תגידו - תמיכה כמעט מלאה בקונגרס בהצבעה בפועל, או טור דעה של אדם שעוין את נתניהו. מה יותר אמין?".
אילוז הוסיף, "מה יותר ראוי לפרסום בתקשורת? היחסים שלנו עם ארצות הברית הם איתנים, וחוצים מפלגות. גם כשלא מסכימים, ונכון שיש דמוקרטים רבים שמסתייגים מהחקיקה, היחסים לא נפגעים. ההצבעה אתמול בערב הייתה עוד הוכחה לכך. היא פשוט לא מסתדרת עם הנרטיב של התקשורת הישראלית ולכן לא שמעתם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו