נשיא המדינה יצחק הרצוג ייפגש היום בערב (שלישי) עם נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, בבית הלבן במסגרת ביקור מדיני שיימשך עד לסוף השבוע.
הנשיא הרצוג נדרש לשלוש מטרות עיקריות בנסיעתו: הראשונה איראן - בנושא הזה התקיים תיאום מלא בין נתניהו, הרצוג וראשי מערכת הביטחון, והרצוג צפוי לחזור על עמדת ישראל נגד הסכם עם איראן וכן על כך שישראל לא מתחייבת למדיניות "אין הפתעות" מול הממשל האמריקני לעניין תקיפה אפשרית באיראן.
במקביל, לאחר ארבעה חודשים של נתק, ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. במוקד השיחה עמדו חיזוק הברית האיתנה בין המדינות, בלימת האיומים מצד איראן וגרורותיה והרחבת מעגל השלום האזורי, והמשך המאמצים לרגיעה ויציבות ביהודה ושומרון.
נתניהו עדכן את ביידן בנוגע לחוק לצמצום עילת הסבירות שיעלה להצבעה שנייה ושלישית במליאתה הכנסת, ובנוסף על כך ציין שבכוונתו לנסות לגבש במהלך פגרת הקיץ הסכמה ציבורית רחבה לגבי המשך החקיקה. נוסף על כך, במהלך השיחה הנשיא ביידן הזמין את נתניהו למפגש בארה"ב, וראש הממשלה נענה בחיוב. עם זאת, ההערכה היא שהשניים יפגשו בשולי עצרת האו"ם בניו יורק בספטמבר, ולא בבית הלבן.
רה"מ נתניהו: "הבהרנו לידידנו האמריקנים שהסכמות מוגבלות יותר (מול איראן) - גם הן אינן מקובלות עלינו" || צילום: רועי אברהם/לע״מ, סאונד: בן פרץ/ לע"מ
על הפרק: סעודיה והפטור מהוויזות
נושא נוסף שצפויים הצדדים לדון בו במהלך ביקור הרצוג הוא הכנסת סעודיה להסכמי אברהם בתיווך אמריקני. מנגד, האמריקנים צפויים להניח על השולחן את הנושא הפלשתיני, וכן את שריפת המכוניות בחווארה בעקבות הפיגועים ורצח היהודים באזור.
הנשיא הרצוג צפוי להניח אל מול הטענות את התגברות פיגועי הטרור מאז תחילת השנה, וכן את העובדה כי הרשות הפלשתינית אינה עושה די מצידה כדי למגר את הטרור.
נתניהו אף הבהיר כמה פעמים בראיונות לתקשורת זרה כי לא יקדם את פסקת ההתגברות ונושאים נוספים בשל הביקורת הבינלאומית עליהם במטרה לרכך את הביקורת האמריקנית.
הנשיא ינסה להציג מעין חזית אחידה של ייצוג בבית הלבן בשמם של כל אזרחי ישראל, ואולי כך גם לרכך את הביקורת הקשה נגד הממשלה. בעוד השיחות בבית הנשיא הוקפאו, והחקיקה צפויה להתקדם כשהרצוג מעבר לים - עשוי דווקא הוא ל"זכות" לקבל את הנזיפות שנשמרו עד עכשיו מצד הממשל של ביידן לנתניהו. כך או אחרת, נתניהו לא נואש מהאפשרות לפרוץ דרך אל מול הבית הלבן נוכח הסוגיות העומדות על הפרק: איראן, סעודיה וכן, כפי שנחשף אתמול ב"ישראל היום", הבחינה מחדש של כניסת ישראל לתוכנית הפטור מוויזות.
השתתף בהכנת הידיעה: אריאל כהנא
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו