בירושלים עונים לפרשן המקורב לנשיא ג'ו ביידן: "איננו מכירים החלטה על 'הערכה מחדש' של הממשל האמריקני, אבל בכל מקרה לא מדובר בתופעה חדשה", אמר בצהריים (רביעי) גורם מדיני בהתייחס למאמרו של תומס פרידמן בניו יורק טיימס.
"ממשל פורד הכריז על 'הערכה מחדש' מול ממשלת רבין, ממשל רייגן עשה זאת מול ממשלת בגין, ממשל בוש האב עשה זאת מול ממשלת שמיר וממשל בוש הבן עשה זאת מול ממשלות ברק ושרון. זה לא סוד שיש לנו חילוקי דעות עם הממשל האמריקני בעניין הקמת מדינה פלשתינית, החזרה להסכם הגרעין המסוכן עם איראן, ועמדתו של ראש הממשלה נתניהו נגד מדיניות 'אין הפתעות' ביחס לפעולות ישראל נגד איראן.
ביידן מכריז שלא יזמין את נתניהו בקרוב, מרץ 2023 // צילום ארכיון: רויטרס
"למרות 'הערכות מחדש' תקופתיות אלה וחילוקי דעות לאורך השנים, היחסים בין ישראל לארה״ב התהדקו במשך עשרות שנים והגיעו לשיא של כל הזמנים של שיתוף פעולה ביטחוני תחת הנהגת ראש הממשלה נתניהו. ראש הממשלה נתניהו ידאג שמגמה זו תימשך".
יצוין כי בפגישה שהתקיימה אתמול בין ראש הממשלה לשליחו של ביידן, עמוס הוכשטיין, לא עלתה האפשרות של ״הערכה מחדש״. גם שגריר ארה״ב בישראל, טום ניידס, אמר ל"ישראל היום" בראיון הפרידה שלו, כי ״יחסי ארה״ב וישראל מוצקים כסלע״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו