המשבר עם לבנון: במערכת הביטחון נערכים לתחילת ההפעלה של מאגר כריש בימים הקרובים, ואולי ביום ראשון הקרוב - כך נודע ל"ישראל היום".
בשלב זה ההפעלה תהיה ניסיונית ותזרים את הגז מכיוון החוף אל האסדה הניידת, במרחק של כ-100 ק״מ. בימים שלאחר מכן תתחיל השאיבה עצמה והזרמת הגז מהמאגר אל החוף. במערכת המדינית והביטחונית מבהירים כי הפעלת כריש תתקיים בהתאם לשיקולים המקצועיים-טכניים בלבד, ובלי קשר לאיומי נסראללה.
יו"ר הפרלמנט הלבנוני: "לא עוסקים בהדלפות תקשורתיות"
במערכת הביטחון מתכוננים לאפשרות של עימות מוגבל עם חיזבאללה אף כי ההערכה היא שהסבירות לו אינה גבוהה.
יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי אמר הבוקר בראיון לעיתון הסעודי א-שרק אל-אווסט כי "לבנון לא עוסקת בהדלפות התקשורתיות אלא בעובדות שאמורות לעבור אליה מהשליח האמריקני".
ברי אמר כי "ההערות הלבנוניות פשוטות והן נדונו עם השליח האמריקני לפני שנשלחו באופן רשמי". לדבריו מה שקורה עכשיו הוא התכתשות פנימית בישראל בבחירות שלא קשורה ללבנון. הוא הוסיף כי בלבנון ממתינים לתגובה רשמית מהמתווך האמריקני עמוס הוכשטיין.
דיווח: לבנון לא תחזור בה מההסכם
בתוך כך, עורך העיתון "אל-אח'באר" איברהים אל אמין המקורב לחיזבאללה כתב מאמר לוחמני. לדבריו, אם ישראל סבורה שעיכוב העבודה בשדה כריש ותמרון אחרון בהסכם ימנע מהלך של חיזבאללה בהנחה שהסוגייה קשורה לכריש בלבד - היא מתעלמת מכך שהסיבה המרכזית למהלך של חיזבאללה היא ההחלטה להסיר את המצור המערבי מלבנון ולהשיג את זכויותיה הימיות כדי להתמודד עם המשבר.
העורך הזכיר בהקשר זה את אחד מנאומיו של חסן נסראללה שבו הכניס למשוואה גם את השדות האחרים של ישראל מול הזכויות של לבנון ("מה שאחרי כריש").
מקור מסר לעיתון "אל-אח'באר" כי לבנון הודיעה למתווך האמריקני שלא תחזור בה מההערות ששלחה וכי על ארה"ב למלא את הבטחותיה לנהל את העניינים עם ישראל. עוד דיווח העיתון כי בכירים צרפתים ניהלו מגעים עם כמה גורמים בלבנון ביניהם בכירים.
השתתף בהכנת הידיעה: שחר קליימן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו