ליברמן: "חמאס אשם במותו של הנער"

שר הביטחון התייחס למתקפה של שליח האו"ם למזה"ת, בעקבות הריגתו של אברהים איוב בן ה-15

שר הביטחון אביגדור ליברמן // צילום: גיל אליהו, ג'יני

ליברמן מגיב למתקפה שליח האו"ם: שר הביטחון אביגדור ליברמן התייחס הבוקר (שבת) לדבריו של שליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלדאנוב, שהאשים את צה"ל בהרג הנער הפלשתיני בן ה-15, אברהים איוב, במהלך האירועים אתמול.

 

"האשמים היחידים במות הנער בן ה-15 בעזה הם ראשי חמאס", אמר השר שביקר אתמול גם ביישובי עוטף עזה. עוד הוסיף ליברמן: "אותם מנהיגים פחדנים שמסתתרים מאחורי ילדים ונשים ושולחים אותם קדימה כמגן אנושי, כדי שהם יוכלו להמשיך לחפור מנהרות ולבצע פעולות טרור נגד מדינת ישראל. אנחנו כבר מכירים מן העבר שימוש לצרכי טרור במתקני אונר"א, בבתי חולים ובמסגדים. גם בפעילות אתמול ראינו שצה"ל הוא הצבא הכי מוסרי בעולם, העושה מאמץ מקסימלי להימנע מפגיעה בחפים מפשע. אני שב ואומר לתושבי עזה. סגולה לאריכות ימים: אל תתקרבו לגדר".

 

מנכ"ל בצלם, חגי אלעד, התייחס לדברי שר הביטחון: "האחריות המוסרית והפלילית למותו של מוחמד אבראהים איוב בן ה-15, כמו האחריות על ירי למוות בעשרות פלסטינים אחרים בשבועות האחרונים, רובצת בראש ובראשונה על שר הביטחון עצמו ועל הפיקוד הצבאי הבכיר שנתנו את הפקודות הבלתי חוקיות בעליל לפתוח באש קטלנית על מפגינים שלא מסכנים איש".

 

בצה"ל ממשיכים בחקירת מותו של הנער. הסברה כרגע היא שהוא הגיע לגדר המערכת לאחר שעבר את התלתלית שנמצאת בשטח הרצועה, וניסה לחבל בגדר הגבול, ולכן נורה.

גרינבלט: "לפעול למנוע סבל נוסף"

השליח האמריקאי למזרח התיכון, גייסון גרינבלט, הגיב גם כן להתפתחויות: "ישראל חוקרת את מותו של בן 15 שנהרג ברצועת עזה. ‏החקירה של מותו של מוחמד איוב מתבצעת כדי שנוכל להבין מה קרה. כאשר אנו מתאבלים על אובדן טרגי של חיי צעירים, עלינו לפעול כדי להימנע מגרימת סבל נוסף".

 

כזכור, מלאדנוב צייץ אתמול בחשבון הטוויטר שלו: "זו שערורייה לירות בילדים! איך הרג של ילד בעזה היום עוזר לשלום? זה לא! זה מגביר את הזעם ומביא להרג נוסף. ילדים חייבים להיות מוגנים מפני אלימות, לא להיחשף אליה, לא למות! התקרית הטראגית חייבת להיחקר". 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר