משרד האנרגיה מציב יעד שאפתני: 100 אלף גגות סולאריים עד שנת 2030

משרד האנרגיה והתשתיות הכריז על רפורמה רחבת היקף להתקנת גגות סולאריים • המטרה: 100 אלף גגות על מבני מגורים עד סוף העשור • השר אלי כהן: "צעד היסטורי להפחתת יוקר המחיה והמאבק בשינויי האקלים"

פאנלים סולאריים . צילום: משה שי

משרד האנרגיה והתשתיות השיק הבוקר (רביעי) רפורמה חדשה ומשמעותית שמטרתה לקדם את השימוש באנרגיות מתחדשות בישראל. התוכנית, שנועדה להוזיל את יוקר המחיה, להגביר את העצמאות האנרגטית ולתרום למאבק בשינויי האקלים, כוללת יעד שאפתני: התקנת 100 אלף גגות סולאריים על מבני מגורים עד שנת 2030.

התוכנית, אותה מקדם שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, כוללת מספר צעדים מרכזיים, תוך הצבת יעד מספרי ברור: התקנת 100 אלף גגות סולאריים חדשים על מבני מגורים צמודי קרקע ומשותפים עד שנת 2030.

שר האנרגיה, אלי כהן, צילום: מארק ישראל סלם

במשרד האנרגיה והתשתיות מדגישים את היתרונות הרבים של מתקנים סולאריים על מבני מגורים. ברמת משק הבית, מדובר בהפחתת יוקר המחיה והשגת עצמאות אנרגטית. ברמת משק החשמל הארצי, המתקנים תורמים לביזור מקורות האנרגיה, קירוב הייצור לצריכה, הגברת הביטחון האנרגטי וגיוון מקורות האנרגיה של ישראל. בנוסף, התכנית צפויה לתמוך בהפחתת גזי חממה וזיהום האוויר וכן להיערכות לחדירת כלי רכב חשמליים.

יפחית את יוקר המחיה?

נכון להיום, קיימים בישראל כ-25 אלף גגות סולאריים על מבני מגורים. המשרד שואף להגדיל את המספר פי חמישה באמצעות התכנית, כך שמספר בתי המגורים עם מערכות פוטו-וולטאיות יגיע ל-100 אלף עד 2030.

בשנות השבעים של המאה העשרים, בעקבות משבר הנפט העולמי, הפכה ישראל לחלוצה עולמית בניצול אנרגיית השמש, בזכות החובה להתקין דודי שמש בכל בית מגורים. כיום נדרשת חשיבה מחודשת ויצירת חזון, שבו ישראל תהפוך למובילה עולמית גם בהתקנת מערכות סולאריות על גגות מבני מגורים. כפי שהתקנת דוד שמש הפכה לסטנדרט תרבותי, כך מבקשת התכנית להפוך את האנרגיה הסולארית לחלק בלתי נפרד משוק הדיור הישראלי.

דודי שמש, צילום: דודו גרינשפן

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, התייחס לתוכנית ואמר: "התוכנית שלנו ל-100 אלף גגות סולאריים חדשים עד לשנת 2030 היא תכנית היסטורית וצעד נוסף שאנו עושים על מנת לעמוד ביעדים להפקת חשמל מאנרגיות מתחדשות. בעלי הגגות שיתקינו מערכות סולאריות יוכלו ליהנות מהשקעה כספית מצוינת וגם לצרוך חשמל בשעות חירום. בנוסף, התכנית תגדיל את העצמאות האנרגטית של ישראל ותפחית את זיהום האוויר. לכן אני פועל על מנת שבכל בניין וכל מבנה בו הדבר אפשרי, תוקם מערכת ייצור ואגירת חשמל מאנרגיות מתחדשות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר