האם משבר המזון בעולם ייפתר על ידי פיתוח של סטודנטית ישראלית? חמדת רוזיצקי (27) הלומדת במכללה האקדמית הדסה בירושלים, מציעה שיטה פורצת דרך לאספקה עצמית של מזון לבני האדם וזאת ללא צורך לצאת מהבית שלהם.
מדובר בשיטה שתהפוך את הבתים הפרטיים לשטחים חקלאיים, שייצרו חלק מהמזון שלנו, ובכך תאפשר להשיג מאכלים מתוצרת חקלאית בצורה עצמאית וקלה. זאת כתשובה לעובדה שהחקלאות המודרנית צפויה בעתיד להתקשות לספק את הביקוש העולמי למוצרים שלה.
בשיטה החדשה ופורצת הדרך, משתמשים בשקיות גידול מיוחדות בהן מגדלים את הפטריות. השקיות מוחזקות על ידי חבלים שמסתיימים בתוך מיכל מים. המים מטפסים על החבלים, ומספקים לפטריות את הלחות הנדרשת לגדילתן.
חמדת, מעצבת וחובבת פטריות, מאמינה שהמציאות החדשה שיצרה יכולה לשנות את תחום החקלאות המסורתי ולהביא אותו הביתה לכל אדם.
הפטרייה שבה התמקדה הסטודנטית בתהליך החקלאות הביתי הזה, היא פטריית הצדף. מדובר בסוג פטריות שמציע מגוון רחב של ערכים תזונתיים. פטריות אלו מהוות מקור טוב לחלבון, ועל כן היא החליטה להשתמש בהן כמקור תזונה מתקדם.
רוזיצקי, מעצבת תעשייתית שמשלבת בעבודותיה את האהבה שלה לסביבה ולקיימות, תציג את פרויקט החקלאות הביתית שפיתחה, בתערוכת "העיצוב שבתוכנו". זאת במסגרת התכנית לתואר ראשון בעיצוב תעשייתי מכליל, בגלריה עזריאלי ירושלים במכללה האקדמית הדסה ירושלים בין התאריכים 25.7-4.8.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו