מיום רביעי הקרוב יצא לדרך מבצע החיסונים במתכונתו החדשה כפי שנחשף ב"ישראל היום" מוקדם יותר אתמול (שני). אלא של"ישראל היום" נודע כי על אף שיש רצון להרחיב את מבצע החיסונים בצורה דרמטית, יש רק 400 אחיות בריאות התלמיד שנרתמו למשימה ושיצטרפו למבצע.
כזכור, פיקוד העורף, משרד הבריאות ומשרד החינוך החלו בשבוע שעבר במבצע החיסונים בבתי הספר היסודיים (א'-ו'). ניידות חיסונים כבר הוצבו בכמה יישובים כמו יבנה, זמר, רהט וקרני שומרון. אולם בתי הספר קיבלו הודעה, ולפיה החיסונים באמצעות מערך הניידות יבוטלו, ובמקומם מי שיחסן נגד קורונה יהיו רק אחיות בית הספר, שלהן הספק נמוך יותר.
מי שביצעו עד כה את החיסונים בבתי הספר היו צוותים חיצוניים של חברות שזכו במכרז, כגון פרמדיקים של מגן דוד אדום (מד"א). הם קיבלו את הרשימה ממשרד החינוך, ממונה הקורונה הבית-ספרי דאג לאישורי הורים, והצוותים הגיעו עם הציוד הנדרש ורכב קירור מיוחד שהביא את החיסונים.
מנגד, מספר התלמידים הלא מחוסנים במערכת החינוך בגילי 5-11 עומד על 874,000. בהתחשב בעובדה שכל אחות יכולה לחסן עד 100 תלמידים ביום, מספר האחיות שישתתפו במבצע הוא קריטי.
במערכת החינוך מדובר על כ-3,000 בתי ספר יסודיים. לכן, לא ידוע מה יקרה בעוד שלושה שבועות, כאשר אחיות בתי הספר יצטרכו לחזור ולחסן בחיסוני שגרה.
המטרה העיקרית של ראש הממשלה נפתלי בנט היא להגדיל את אחוז התלמידים המחוסנים, שנמצא בשפל של 26.7% (מכלל מערכת חינוך של יותר משני מיליון תלמידים, רק 620 אלף מהם התחסנו).
מי שיחסנו מעתה הן "אחיות בית הספר", שמועסקות על ידי חברות חיצוניות ושבמהלך השנה מחסנות את התלמידים בחיסוני שגרה - וכעת הן קיבלו הוראה להפסיק את פעילותן, כך שבמשך שלושת השבועות הקרובים הן יעסקו אך ורק במתן חיסוני קורונה.
בפתח ישיבת משרד החינוך שהתכנסה היום, בנט אמר: "בשבועיים הקרובים, המשימה הלאומית העיקרית של מדינת ישראל, של ממשלת ישראל ושל מערכת החינוך היא לחסן ולהגן על ילדי ישראל במהירות, לפני הגעת עיקר גל האומיקרון. אחר כך יהיו משימות נוספות".
ראש הממשלה הדגיש כי "המבצע תלוי בשני פרמטרים - הסכמת ההורים והיקף כוח האדם הרפואי שהקצה משרד הבריאות ושייכנס למערכת החינוך. מערכת החינוך משתפת פעולה באופן מלא עם משרד הבריאות, פיקוד העורף וכל הגורמים השותפים. כך היה וכך יהיה לאורך כל הדרך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו