חניכי בית הספר "חן" לשגרירים צעירים בפתח תקווה התגייסו למאמץ המלחמתי. הנשק שלהם הוא מחשבים וטלפונים חכמים, והזירה הלא פשוטה היא הרשתות החברתיות, שם אפשר למצוא האשמות כזב ושנאה נגד ישראל.
מדובר בסיירת הסברה, מיזם שפועל במסגרת בית הספר לשגרירים צעירים. בכל תיכון ברחבי העיר יש קבוצת תלמידים שמתמחה ועוסקת בהסברה במדיה החברתית. התלמידים מקבלים הדרכות וליווי ממרצים שונים ופעילי הסברה בינלאומיים.
מעבר לידע ולהתפתחות האישית של התלמידים, המטרה היא שהם יהוו "מכפיל כוח" ויוכלו להביא לתוספת של אלפי מסבירים אשר יחזקו את עמדת מדינת ישראל ברחבי העולם.
עמית (16): "בכל הקשור למלחמת ההסברה ישראל נמצאת מאחור. לדור הצעיר שמבין בטכנולוגיה וברשתות החברתיות יש יכולות מאוד גבוהות להשפיע על התפיסה נגד ישראל"
"אני מגיבה לכל סרטון אנטי־ישראלי שאני רואה, לא כי אני חייבת אלא כי זה באמת חשוב לי", אומרת אריאל שטרית, תלמידת תיכון "ברנר" בפתח תקווה: "יש אינסוף פייק ניוז ברשת, ומעצבן אותי לקרוא את הכל ולשתוק ולעמוד בצד, יש לכולנו כוח עצום. קיבלנו מידע על ההיסטוריה של מדינת ישראל, הסכסוך הישראלי־פלשתיני ועוד נושאים שמאוד רלוונטי לדעת בימים האלו".
חברה לפרויקט ולביה"ס, עמית בכר (16), מוסיף: "בכל הקשור למלחמת ההסברה ישראל נמצאת מאחור. הסיבות לכך הן גם היקף האנטישמיות בעולם וגם חוסר ההבנה והניסיון בנושא. אני חושב שלדור הצעיר שמבין בטכנולוגיה וברשתות החברתיות יש יכולות מאוד גבוהות להשפיע על התפיסה נגד ישראל".
שגב לוי, מרצה למנהיגות והסברה, מספר: "חשוב לי לבנות לילדים ביטחון. בן נוער שיש לו ביטחון - ינהל דיון וינצח אותו גם במסך וגם במציאות כנגד גורמים אנטי־ישראליים. אני מלמד את הילדים שבמציאות וגם ברשת יש תגובות ופרסומים אשר יכולים לגרום להם לזעם רב. מנגד, הרגש שלהם הוא כלי עוצמתי ואותנטי.
"אנחנו מדברים על ילדים בני 15 ומעלה שמתמצאים הרבה יותר ברשתות החברתיות מאשר דורות אחרים. כשבא ילד ומסביר, האפקט גדול עשרות מונים יותר מאשר של אדם מבוגר".
מציגים את הזוועות
בית הספר לשגרירים צעירים הוא פרויקט הדגל של מינהל החינוך בעיריית פ"ת, ומגיעים אליו תלמידים מכל בתי הספר. מטרתו להכין עתודה להסברה ולשירות החוץ של ישראל. לתלמידים יש אנגלית ברמה גבוהה וחלקם לומדים גם ערבית. בית הספר מקיים פרויקטים משותפים עם משרד החוץ ומטפח חינוך לציונות ולערכים, ובעקבותיו קמו בתי ספר דומים ברחבי הארץ.
"השאיפה שלנו היא שמשרד החינוך יאמץ את הפרויקט ושיהיו אלפי תלמידים שיעצימו מאוד את ההסברה הישראלית", אומר רמי הופנברג, מנהל מינהל החינוך בעיריית פ"ת: "ההכרה וההבנה של העובדות והערכים ההיסטוריים של הציונות מבססות את עמוד השדרה הערכי של התלמידים".
רחל אמרני, מנהלת בית ספר "חן" לשגרירים צעירים מוסיפה: "אנחנו מנתבים את זמן המסכים של בני הנוער לעשיה חשובה ותורמת במסגרת המאמץ המלחמתי. הם פועלים במגוון תחומים ובהצלחה רבה כדי להציג את מעשי הזוועה. בין היתר, עריכת סרטונים שמציגים את עמדת ישראל במלחמה והצגת השקרים המופצים ע"י הפלשתינים, סיוע לבוגרים שלנו שמתראיינים בערוצי התקשורת בארץ ובחו"ל. בימים אלו כאשר ישראל נמצאת בעיצומה של מלחמה ולאור התגברות האנטישמיות בעולם, נודעת חשיבות מיוחדת להסברה על ידי בני הנוער. אני גאה בשגרירים הצעירים שנענו לפנייה והתנדבו למשימה חשובה זו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו