ראש הממשלה לפיד ייפגש היום (רביעי) אחר הצהריים עם נציגי האוצר והחינוך במטרה למנוע שביתה וקריסה של המערכת .
מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד: "המחסור באנשי חינוך אמור להדאיג את הציבור ואת פקידי האוצר יותר מכל דבר אחר, הם חושבים אולי שאנשי חינוך הם בייביסיטר לאומי ולא אנשי מקצוע מהמעלה הראשונה".
שר האוצר, אביגדור ליברמן: "שנת הלימודים חייבת להיפתח , בטח אחרי תקופת הקורונה שעברנו. זה חשוב לתלמידים, להורים ולא פחות למורים עצמם.
"עד היום השתדלנו לנהל מו"מ הרחק מהעין התקשורתית, אבל כעת הגענו לרגע שאי אפשר יותר. אני שומע על כל מיני הודעות שיקריות, פייק השמצות שאין להם מקום ואני מדבר על הדרג המקצועי באוצר - אין צורך לתקוף את הפקידים. אם למישהו יש טענות, הכל צריך להיות מופנה אל השר".
על פי המתווה החדש של האוצר: שכר מורה מתחיל יעלה ל-9,000 שקלים למשרה מלאה והיקף המשרה המינימלי יוגדל (מורים רבים מציינים כי מנהלים ומשרד החינוך מונעים מהם לעבוד במשרה מלאה).
בנוסף, המורים החדשים יקבלו מענק התמדה לאחר שלוש שנים בגובה של 24 אלף שקלים ושכר מנהל מתחיל יעמוד על כ-20 אלף שקלים, (עליה של 37%). שכר סגנית מתחילה יעלה ל-16,300 ש"ח ומנהלות שמבצעות תפקידים נוספים יקבלו עוד 2,000 שקלים.
ליברמן תקף את משרד החינוך: "פייק השמצות נגד פקידי האוצר" // מתוך עמוד הפייסבוק של משרד האוצר
אבן המחלוקת היא כאמור שכר המורים הוותיקים, אלה שנמצאים במערכת מעל עשור.
באוצר הציגו דוגמאות שונות: כך למשל, מחנך כיתה שעובד 12 שנים ושכרו כיום עומד על 10,130 ש"ח, השכר יעלה ל- 11,400, כלומר תוספת של 1,270 שקלים.
מנהלת גן שעובדת 5 שנים במערכת מרוויחה כיום 8,890 ש"ח ולאחר השינוי תרוויח 10,950 ש"ח. מדובר לטענת האוצר בתוספת של 2,060 ש"ח. לכלל המנהלים תינתן תוספת שכר של בין 2,500 - 5,400 ₪. שכר בסיס למנהל ינוע בין 20,000-25,800 ש"ח בהתאם לרמת המורכבות של בית הספר.
העלאת שכר לסגני מנהל: שכר בסיס לסגן מנהל ינוע בין 16,300-20,640 ₪, בהתאם לרמת המורכבות של בית הספר ותוספת שכר נוספת של 2,000 ₪ למנהלות שיבצעו תפקידי ליווי של מנהלים ובתי ספר אחרים. לגבי סנכרון ימי חופשה, אומרים באוצר: "אנחנו מבקשים להזיז 5 ימי לימוד: 3 אסרו חג, ל"ג בעומר ותענית אסתר לימי שישי".
קיצור חופשת הפסח
הצעת האוצר מדברת עוד על ביטול 5 ימים מחופשת הפסח תמורת גשר של 3 ימים בין כיפור לסוכות ושני ימי חופשה לבחירת המורים. האוצר מציע גם מתן כלים לעידוד מצוינות וגמישות ניהולית דרך חוזים אישיים וכמו כן תינתן גמישות למנהל בפיטורין: קיצור התהליך והוספת מדדי תפקוד לתהליך, לצד אפשרות ליצירת מסלול הפרדות מעובדי הוראה שאינם מתאימים לבית ספר והארכת התקופה לקבלת קביעות ל- 4 שנים.
במשרד החינוך מעוניינים לקדם מצוינות ומציעים תשלומים נוספים ותגמולים למורים. לדוגמא: 1,100 ש"ח לעובד הוראה שיחנך כיתה, או ישמש כרכז שכבה או סגן מנהל. בתי ספר יוכלו לייצר תפקיד נוסף עבור מורה ולתת בעבורו 600 ש"ח , כמו לדוגמא רכז אוריינות עליו יקבלו 600 שקלים.
במקביל למסיבת העיתונאים של ליברמן: הפגנת מורים בירושלים
מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד, מאיימת כעת, שוב, לא לפתוח את שנת הלימודים ב-1 בספטמבר ללא הסכם שכר חדש הכולל את כל ההצעות המתוארות לעיל ודורשת לכל הפחות שכר של 10,000 ש"ח למורה מתחיל ותנאים משופרים מוגדרים מראש גם למורים הותיקים.
"ההצעה המעורפלת שהאוצר הציג היום לציבור, לא מוכרת לנו ולא הוצגה לנו במסגרת ישיבות המו"מ שהתקיימו כל השבוע. כנראה לא בכדי נמנע האוצר להעלות את ההצעה המביכה הזאת במו"מ אתנו. מדובר בהצעה שפוגעת עוד יותר בתנאי העסקתם של עובדי ההוראה".
נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר, מסר: ״משרד האוצר הציע הסכם נדיב מאוד למורים וכעת אין כל הצדקה לשביתה בתחילת שנת הלימודים, שרק תפגע במשק. ההצעה אמנם אינה מושלמת ואינה כוללת התאמה מוחלטת של ימי החופשה של המורים לימי החופשה במשק, אבל היא מהווה צעד חשוב בכיוון הנכון.
"ההתאמה החלקית בין ימי החופשה של המורים לזו של המשק, תתרום לאיזון נכון יותר בין צרכי המורים לצרכי שוק העבודה ותוביל להעלאת פיריון העבודה במשק הישראלי, שכיום הנו נמוך יחסית לעולם המפותח. לאור זאת אני קורא למורים לקבל את ההצעה של משרד האוצר ולהימנע משביתה ב - 1 לספטמבר. התוכנית החדשה תיצור מערכת חינוך חזקה יותר ותמשוך כוח אדם חדש ואיכותי".
מארגון הגננות המחנכות והסייעות נמסר: ״בשעה שבאוצר מאשרים העלת שכר לח"כים ללא כל התנגדות, ליברמן טוען כלפי עובדות ההוראה שהתנהגותן אלימה. כנראה שליברמן לא מכיר את החוק על פיו מחאה ושביתה עדיין חוקיות בישראל. התנהגותו של שר האוצר אלימה ומבזה את אנשי החינוך ואסור שזה יעבור לסדר היום".
בהסתדרות המורים טוענים, כי שמעו על ההצעה של משרד האוצר מהתקשורת, מה שהעלה את זעמם.
השתתפה בהכנת הידיעה: היאלי יעקבי-הנדלסמן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו