גנץ: "מי שינסה לשבור אותנו יישבר, יתפרק וייכשל"; כוכבי: "ערוכים לכל מבצע כדי להבטיח את ביטחון האזרחים"

שר הביטחון בני גנץ נאם בעצרת המרכזית לציון 20 שנים למבצע חומת מגן והתייחס לפיגועי הטרור השבוע • "נתנהל ביחס מכבד לכל אדם וכל אזרח ישראלי שומר חוק", הוסיף • הרמטכ"ל, אביב כוכבי: "מבצע חומת מגן לא הסתיים"

הרמטכ"ל אביב כוכבי נושא דברים בטקס // צילום: דובר צה"ל

שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי משתתפים בשעה זו בעצרת המרכזית לציון 20 שנים למבצע חומת מגן בגלילות. השניים נושאים דברים. העצרת מועברת בשידור ישיר באתר "ישראל היום". 

בדבריו אמר שר הביטחון כי המדינה לא תפסיק לפעול לשקט ויציבות. "אף אחד לא חסין – כולם על הכוונת שלנו בכל מקום שבו הם נמצאים", הבטיח.

שר הביטחון נואם בטקס לציון 20 שנים למבצע חומת מגן, צילום: דובר צה"ל

גנץ התייחס בתחילת דבריו למבצע חומת מגן: "20 שנה חלפו מאז אותו ערב פסח ארור, הפיגוע במלון פארק שהביא את ראש הממשלה דאז אריאל שרון להביא לפתיחת מבצע חומת מגן. צה"ל יצא למערכה קשה שגבתה את חייהם של עשרות חיילים שאת זכרם אנחנו נוצרים בליבנו לעד. בחומת מגן נכנסו לראשונה מאז הסכמי אוסלו באופן מסיבי לשטחי A ו-B ותפסנו שליטה בערים פלסטיניות שהפכו לקיני טרור רצחני. צהל פגע בקיני הטרור והחזיר את הביטחון לרחובות ישראל בנועזות וביצירתיות. מבית לבית, דרך החלון, הקיר והגג".

"צה"ל בראשות רב אלוף שאול מופז ידע להגדיר את היעד ולבצע. זה קרה קודם כל בזכות האנשים הלוחמים בסדיר ובמילואים שהביאו באומץ ובנחישות את השקט. על מורשתם וגבורתם של הלוחמים בשטח נבנה בטחוננו. שאול מופז כתב באיגרת לחיילי צה"ל: 'לא נוכל להשלים עם טרור ואלימות. אין לנו ברירה אלא לממש את החובה האזרחית של כל מדינה לאזרחיה להבטיח את זכותם לחיות בביטחון ובשלום'. החובה הזאת הייתה נכונה אז ונכונה גם היום - לאחר שני פיגועים קשים שגבו את חייהם של אזרחים ישראלים. אנחנו פועלים באופן ממוקד למנוע הוצאת פיגועים נגד אזרחים. אנחנו מתגברים כוחות ומשלבים זרועות בין כל זרועות הביטחון".

"1,100 הכדורים שנשאו אתמול המחבלים אתמול בחדרה – הם 1,100 תזכורות מהדהדות לצורך המתמיד שלנו לעמוד על המשמר, ולכך שפעילות הביטחון מול מבקשי רעתנו לעולם לא נפסקת.
ומול 1,100 הכדורים – שוכבות מוטלות גופותיהם של המחבלים המחוסלים בזכות החתירה למגע של לוחמי הימ"ס והאנשים הנוספים שהיו בשטח".

עוד הוסיף: "אנחנו לא נשקוט – וניזום פעולות שיבטיחו את השקט והיציבות. נעמיד אלפי חיילים ושוטרים שיסרקו עד שיגיעו לכל מי שנתן ידו לפיגועים או ליבה אותם. נשים ידינו על מי שמסית ברשתות. אף אחד לא חסין – כולם על הכוונת שלנו. בכל מקום שבו הם נמצאים".

הרמטכ"ל אביב כוכבי נואם בעצרת לציון 20 שנה לחומת מגן, צילום: דובר צה"ל

"כמו בחומת מגן מול אידיאולוגיה של שנאה וקנאות דתית אנחנו מציבים אידיאולוגיה של חוסן חברתי. מול ההשראה של הרג ולקיחת חיי אדם אנחנו משדרים ביטחון ועוצמה. מי שינסה לשבור אותנו את החברה הישראלית ישבר, יתפרק ויכשל. הוא יגלה שיש קיר ברזל שבגללו תמיד ננצח, לא רק בגלל הכוח גם בגלל הרוח".

"את הלחימה ננהל בנחישות ובתבונה תוך שמירה על ערכי רוח צה"ל. נתנהל ביחס מכבד לכל אדם וכל אזרח ישראלי שומר חוק. כעת כשהדם רותח נזכור שמרבית אזרחי ישראל אינם מחבלים. למבצע קראו חומת מגן אבל נזכור שחומה או קווי גבול אינם מספיקים". 

"המלחמה באוקראינה היא דוגמא לכך שמלחמה קרקעית לא הפכה לפרק בשיעור היסטוריה. המציאות מוכיחה שהמדינה צריכה להחזיק ביכולות מגוונות. לצד זאת, לסכל פעילי טרור, להתריע ולהתכונן כל הזמן למלחמה הבאה שאנחנו לא יודעים מתי ובאיזו חזית נדרש לה".

זירת הפיגוע בחדרה, צילום: אי.אף.פי

גם הרמטכ"ל אביב כוכבי התייחס בדבריו לאירועים הקשים של השבוע החולף. לדבריו בחומת מגן צה"ל הוכיח שניתן לנצח טרור בסביבה מאוכלסת תוך שמירה על האוכלוסייה הבלתי מעורבת. "מהותית", הסביר. "מבצע חומת מגן לא הסתיים. עשרות המעצרים שמתרחשים מידי שבוע בשטחי איו"ש הם העדות למאמץ שלנו".

"לדאבון הלב במהלך השבוע החולף פגע בנו הטרור הרצחני יותר מפעם אחת וגבה מחיר כבד. צה"ל מרכז מאמץ מודיעיני, מגביר באופן ניכר את היקף הכוחות וערוך לכל מבצע כדי להבטיח את בטחון אזרחי מדינת ישראל. צה"ל מאמץ את לקחי המוכנות וההשתנות ממבצע חומת מגן כמו הגדלת מלאים ואימונים רלוונטים ושיפור התוכניות המבצעיות. באותה נשימה ניערך באופן המותאם לאתגרי העתיד".

האירוע מתקיים על רקע גל הטרור שפוקד את ישראל, שבמסגרתו נרצחו שישה בני אדם בשני פיגועים בבאר שבע, בשבוע שעבר, ובחדרה אתמול בתוך פחות משבוע. שני הפיגועים בוצעו על ידי מחבלים המזוהים עם ארגון דאעש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר