מסתמן: מצעד הדגלים יידחה או שהמתווה ישונה

המפכ"ל אישר את קיום הצעדה אך טוענים כי יפנו לדרג הפוליטי להחליט על מסלולה • ח"כ בן גביר: ""אם המשטרה לא תאפשר את ריקוד הדגלים, בכוונתי להפעיל את חסינותי ולצעוד בשמחה"

ריקוד הדגלים בירושלים, צילום: צילום: אורן בן חקון

מועד קיומו של מצעד הדגלים, המתוכנן ליום חמישי הקרוב, יידחה או שהמתווה ישונה. כך עולה לאחר הדיון שנערך היום (ראשון) וארך כמה שעות הערב בלשכת מפכ"ל המשטרה, רנ"צ קובי שבתאי.

בדיון השתתפו בהשתתפות בכירי משטרת מחוז ירושלים וגורמי מודיעין, ובסיומו הוחלט למעשה שלא להחליט סופית בסוגיית מצעד הדגלים והמסלול אותו ביקשו המארגנים לאשר. כזכור המסלול המתוכנן אמור לעבור דרך שער שכם.

בנוסף, סיבוב השערים של ראש חודש, אירוע רגיש ונפיץ, אשר היה אמור להתקיים ביום רביעי בהשתתפות כמה מאות אנשים, ואמור לעבור בין שערי חומת העיר העתיקה בתפילה ובריקודים, הועבר ליום חמישי ויאוחד עם המצעד. כך שבמקום התוכנית המקורית בה אושר למארגנים לקיים אירוע של סיבוב שערים בהשתתפות 700 איש צפויים כעת להשתתף בו, אלפים.

מי שלא מתכוון להישמע להוראות המשטרה, במידה ויוגבל או יבוטל האירוע,  הוא חבר הכנסת איתמר בן גביר. בציוץ שהעלה איש הימין הקיצוני לרשת הטוויטר נכתב: "אם המשטרה לא תאפשר את ריקוד הדגלים, בכוונתי להפעיל את חסינותי ולצעוד בשמחה עם דגלים. לא ייתכן כי ממשלת ישראל תיכנע לחמאס והוא זה שיכתיב את סדר היום. זכותו של כל יהודי לצעוד ברחבי ירושלים ובדיוק בשל כך נבחרתי לכנסת, כדי לשמור על זכותו של העם היהודי בארץ ישראל".

בהודעה שהוציאה דוברות המשטרה, בתום הדיון בלשכת המפכ"ל, נמסר: "נוכח הערכת מצב מבצעית ומודיעינית, כפי שהוצגה, יאושר המצעד במועד ובמתווה שיתואם עם משטרת ישראל בתקופה הקרובה. המלצה זו תועבר לדרג המדיני". המשמעות היא כאמור כי לא התקבל אישור לקיום המצעד במתווה המבוקש. יש לציין כי בשגרה, החלטות שכאלה אינן נתונות לדרג המדיני אלא לידי המשטרה. ולמרות זאת, בפעם הקודמת, ביום ירושלים האחרון, היה זה הדרג המדיני אשר החליט, בניגוד לעמדת מפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון תורג'מן, ומפכ"ל המשטרה רנ"צ קובי שבתאי, שלא לאפשר את קיום מצעד הדגלים במסלול אשר תוכנן לעבור בשער שכם וברחוב הגיא ברובע המוסלמי.

על פי הערכות מודיעיניות קיים חשש כי מצעד הדגלים במתכונתו הנוכחית, קרי צעדה דרך הרובע המוסלמי, עלולה לשוב ולהבעיר את השטח, הן במזרח העיר והן ברחבי יהודה ושומרון ואולי אף בעזה – זאת לאחר שחלה רגיעה יחסית, לאחר תקופת חודש הרמדאן הסוערת ומבצע שומר החומות. החמאס כבר קרא ליום זעם בשטחים ובמזרח ירושלים ביום שישי.

מארגני המצעד אשר תיאמו מראש עם המשטרה את האירוע צפויים לעתור לבג"צ במידה ומתווה המסלול המתוכנן לא יאושר בסופו של דבר. החלטה סופית תתקבל כנראה רק ביום חמישי עצמו, זמן קצר לפני המצעד ובהתאם להתפתחויות בשטח ולהערכות המודיעיניות. ובתוך כך יש מי שכבר הודיע כי יצעד בכל מקרה, כך או כך. ח"כ איתמר בן גביר, יו"ר עוצמה יהודית, הודיע הערב כי אם המשטרה לא תאפשר את קיום הצעדה במסלול המבוקש, הוא יפעיל את חסינותו ויצעד עם דגלי ישראל. "לא יתכן כי ממשלת ישראל תיכנע לחמאס והוא זה שיכתיב את סדר היום. זכותו של כל יהודי לצעוד ברחבי ירושלים ובדיוק בשל כך נבחרתי לכנסת, כדי לשמור על זכותו של העם היהודי בארץ ישראל".

בתנועת אם תרצו, ממארגני מצעד הדגלים נמסר בתגובה: "אנו מודעים למשטרת ישראל על נכונותה להגן על חופש הביטוי, חירות הפרט ויכולתה של המדינה לקיים אירוע ערכי, חינוכי וכל כך אלמנטרי שכל כולו רצון לקיים מצעד דגלים מסודר בבירת המדינה. אנו קוראים לכלל הציבור להצטרף אלינו ולהניף איתנו את דגלי ישראל בבירתנו ההיסטורית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר