מבצע "עוז וחרב" – הראשון של הרמטכ"ל זמיר והאלוף עשור

רב-אלוף אייל זמיר ואלוף יניב עשור מובילים את המבצע הראשון שלהם בתפקיד • התכנית הסדורה של הרמטכ"ל כוללת אפשרות להרחבה משמעותית של הפעולה אם חמאס לא יחזור לשולחן המשא ומתן

האלוף יניב עשור והרמטכ"ל אייל זמיר על רקע הרס בעזה. צילום: דובר צה"ל, AP

את המערכה מנהלים הרמטכ"ל הנכנס, רב-אלוף אייל זמיר, שמחר ימלאו שבועיים לכניסתו לתפקיד, ומפקד פיקוד הדרום הנכנס, אלוף יניב עשור, שקיבל את התפקיד רק בשבוע שעבר. כפי שכבר חשפנו ב"ישראל היום" ביום כניסתו של רב-אלוף זמיר לתפקיד – הוא הגיע ללשכת הרמטכ"ל עם תכנית פעולה סדורה והבנה עמוקה שישראל אינה יכולה לאפשר לאיום משמעותי כמו חמאס להתפתח בגבולותיה.

הרמטכ״ל ור׳ השב״כ מפקדים על התקיפות בעזה בבור חיל האוויר

התכניות העקרוניות לפעולה אושרו בשבוע שעבר על ידי הדרג המדיני, וההחלטה על יציאה למבצע התקבלה אתמול בהתייעצות שקיימו ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שר הביטחון, ישראל כ"ץ, הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, ראש המוסד, דדי ברנע, וראש השב"כ, רונן בר. בהערת אגב, נציין כי מאחר שראש הממשלה היה מודע לכך שאם חמאס לא ישחרר חטופים ישראל תפתח במבצע, קיימת בעייתיות – בלשון המעטה – בהתנגחות הפומבית עם ראש השב"כ ופיטוריו בעת הזו.

נתניהו עם ראש השב"כ רונן בר, צילום: קובי גדעון/לע"מ

על הפעולה במהלך הלילה פיקדו רב-אלוף זמיר וראש השב"כ בר, לצד מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, מתוך הבור בקריה. להמשך המבצע יש מספר חלופות פעולה, בהתאם לתכנית הסדורה של רב-אלוף זמיר ולהחלטות שיקבל הדרג המדיני בהתאם להתפתחויות. לפי התכנית, אם חמאס לא יחזור לשולחן המשא ומתן ולא יסכים לשחרר חטופים, הפעולה תתרחב באופן שיטתי ותכלול כניסה קרקעית לרצועת עזה תוך גיוס מילואים נרחב – עד כדי מערכה כוללת, בהיקף שלא נראה עד כה במהלך 17 חודשי הלחימה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר