נציג צה"ל סא"ל אביגדור דיקשטיין אמר היום (שני) במהלך דיון על חוק הגיוס בוועדת חוץ וביטחון, כי החל מיום חמישי יישלחו 14,000 צווי גיוס נוספים לחרדים בשלוש פעימות עד חודש מאי. סא"ל דיקשטיין פירט את התאריכים: הצווים יישלחו בשלוש פעימות ב-13.3 5,000,ב-6.4 5,000 צווים, ב-4.5 יישלחו 4,000. נוספים.
ועדת החוץ והביטחון בראשות ח"כ יולי אדלשטיין קיימה דיון נוסף בהצעת חוק שירות ביטחון - שילוב תלמידי ישיבות. הדיון היום בחן שימוש בכלי סיוע בכדי ליצור תמריצים כלכליים לגיוס תלמידי ישיבות לצה"ל.
לבקשת הוועדה, מרכז המחקר והמידע של הכנסת ערך מחקר בו בחן את כלי הסיוע השונים ליצירת תמריצים, הכולל רקע על תבחינים של כלי סיוע, סקירה על שיעורי תעסוקה ושכר לפי מגזר ומגדר ונתונים על תבחינים של כלי סיוע בארנונה ובדיור.
מהנתונים עולה שמרבית כלי הסיוע בתחומי הארנונה והדיור ניתנים בהתאם למבחן הכנסה, ללא דרישה למיצוי כושר השתכרות, כך שגם מי שלא מועסק מבחירה זכאי לקבל אותן.
במהלך הדיון פנה לחברי הוועדה חגי לובר, אביו של יונתן לובר שנפל בעזה ואמר: "אני רוצה להגיד לכם כמה מספרים: 440 – אלו הימים שעברו מאז שדפקו אצלנו בדלת. באותו זמן היו לי ארבעה בנים לוחמים ששירתו בעזה, כשדפקו בדלת שאלתם אותם מי מהם?".
עוד הוסיף האב: "מספר שני 3 – זה מספר הימים שאחרי כשקמנו מהשבעה הבן שלי נכנס חזרה לציר נצרים, הבן שלי אמר לנו עם דמעות בעיניים שאין אנשים, אני מפקד, מה אני אומר לחיילים שלי? אחד אשתו בהריון, שני בדיוק התחתן, השלישי הוא בן יחיד, מה אני אגיד להם? מספר שלישי – 1052, זה מספר ימי המילואים שעשו הבנים שלי והחתנים שלי, מתוכם 662 ימים אחרי שיונתן נהרג. אתם מדמיינים בכלל איזה פחד אימים מעוד דפיקה בדלת?".
לסיום אמר לובר כי: "מספר רביעי – 19. זה מספר השנים שגדלתי בבני ברק, אחרי 521 ימי מלחמה אני שגדלתי עם החרדים הייתי בטוח שיהיה שינוי, שלפחות במינימום יקראו לאותם משתמטים ידועים להתגייס אבל זה לא קרה. לכן אני אומר לכם, המשימה שלכם כוועדה, אתם חייבים לחוקק חוק אפקטיבי. ותעשו את זה עכשיו. יש לי חתן בעזה עכשיו, יש לי שני בנים עם עוד צווי מילואים לתקופה הקרובה. איזה פרצוף כלפינו האזרחים, המשפחות השכולות, המילואימנקים?"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו