ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוקל לקיים את טקס הענקת הדרגות לרמטכ"ל הבא ב'בור' בקרייה במקום במשרד ראש הממשלה, בהתאם למסורת. כך נודע ל"ישראל היום". בצה"ל ציינו כי מדובר בהחלטת משרד ראש הממשלה האחראי על הטקס, ונכון לרגע זה טרם התקבלה החלטה.
כפי שפורסם כבר ב"ישראל היום", לאור המלחמה והנסיבות המבצעיות, טקס חילופי הרמטכ"ל הפעם יתקיים במתכונת צנועה יותר שמתכונתה טרם נקבעה. בדרך כלל, יום חילופי הרמטכ"ל הוא יום רווי בטקסים חגיגיים, שתחילתו בטקס הענקת דרגות חגיגי במשרד ראש הממשלה בירושלים, ולאחר מכן, שורה של טקסים חגיגיים בבסיס הקרייה בתל-אביב.
הטקס המרכזי נערך בדרך כלל למרגלות בניין מטכ"ל, וכולל מסדר חגיגי, תזמורת צה"ל ובימת אורחים מכובדים. הרמטכ"ל היוצא בדרך כלל צועד מרחבת המסדרים שבבניין לעבר אחד משערי היציאה של הקרייה, כשבצידי הדרך עומדים חיילים ומנופפים לו לשלום.
הפעם, כידוע, לאור המלחמה ונוכח העובדה שהרמטכ"ל היוצא רא"ל הרצי הלוי מסיים את תפקידו בנסיבות פחות משמחות - לאחר שלקח אחריות על האסון הגדול ביותר שאירע למדינת ישראל ב-7 באוקטובר, במשמרת שלו - במערכת הביטחון מתכננים לצמצם משמעותית את מפלס החגיגיות של היום. הרמטכ"ל הנכנס, אלוף (בקרוב רב-אלוף) אייל זמיר, ייכנס לתפקידו בחרדת קודש, על רקע האסון הכבד, כשמטרתו היא שיקום הצבא והכנתו לאתגרים הבאים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו