למרות הפרות חמאס - ישראל ממשיכה בעסקה, ומבהירה: לא נכנסו הבוקר קרוואנים לרצועה

על אף השבת הגופה שאיננה של שירי ביבס, בישראל מעוניינים שלא לפוצץ את העסקה רגע לפני שחרור 6 חטופים חיים • במטה משפחות החטופים פנו לממשלה: "מצאו את הדרך הנכונה, הנבונה והמהירה ביותר להשיב את שירי ואת כל החטופים"

מחבלי חמאס בעזה. מחזירים רוצחים לרחובות. צילום: אי.אף.פי

על רקע דיווחים בתקשורת הערבית בנוגע לכניסתן של משאיות שהמובילות קרוואנים לרצועת עזה, בישראל מבהירים כי הבוקר (שישי), לא נכנס שום ציוד לרצועת עזה וכל תיעוד של כניסת קרוואנים לרצועה הוא מימים קודמים.

למרות הפרות חמאס, בישראל לא מעוניינים לפוצץ את העסקה, רגע לפני שחרורם של 6 חטופים חיים, על אף העברת גופה שאינה של שירי ביבס

חרף ההפרה המזוויעה של ההסכם, בישראל אומרים כי המטרה העליונה כרגע היא שחרור ששת החטופים החיים מחר. ״בזה אנחנו ממוקדים״, אמר גורם רשמי.

נתניהו: "חמאס שמו בארון גופת אישה עזתית - נפעל בנחישות להשיב את שירי הביתה"// איתי בית-און/ לע"מ

כאמור, מוקדם יותר היום, דווח בתקשורת הערבית, כי הבוקר (שישי) חמש משאיות מצריות נכנסו דרך מעבר כרם שלום עם 15 קראוונים מפורקים לחלקים, שיורכבו ברצועת עזה. עם זאת, בישראל הכחישו את הכנסת הקרוואנים לרצועה. במתפ"ש אומרים בנוסף, כי מעבר כרם שלום סגור ולא נכנסו דרכו קרוואנים הבוקר. 

בתוך כך, צוות המשא ומתן הישראלי הוציא הלילה הודעה דחופה למתווכות על הדרישה להשבה מיידית של שירי ביבס. מתאם השבויים והנעדרים תא"ל (במיל') גל הירש שוחח עם השליח הנשיאותי לענייני חטופים של טראמפ , אדם בוהלר, על ההפרה של חמאס. וכן יצא עדכון דחוף לפורום מתאמי השו״נ הזרים של ארה״ב, בריטניה, גרמניה, קנדה ואוסטריה.

במהלך הלילה הגיע הירש אל משפחת ביבס בכפר המכביה יחד עם נציגי צה״ל כדי ללוות אותם. כעת בישראל מסתכלים לעבר הפעימה של שחרור החטופים החיים מחר במטרה להבטיח את ביצועה. גורם בצוות המשא ומתן אמר כי לצד הפעימה בשבת "נפעל להשבתה המיידית של שירי ביבס".

לא לשבור את הכלים

במטה משפחות החטופים פנו לממשלת ישראל בדרישה  שלא לשבור את הכלים: "מצאו את הדרך הנכונה, הנבונה והמהירה ביותר להשיב את שירי ואת כל החטופים".

"בגיהינום החמאס בעזה מצויים ברגעים אלה עוד 70 מילדינו, אחינו והורינו. יקירינו שם ואנחנו לא יודעים את נפשנו. אל תשאירו אותם בידי המרצחים בני העוולה. הצילו אותם מהגיהינום. כל דקה נוספת היא סכנת מוות לחטופים החיים, וסכנה לאובדן הסיכוי להשיב את החללים לקבורה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר