מקורות מצריים אישרו הבוקר (שישי) כי ביקורו של הנשיא המצרי א-סיסי לוושינגטון נדחה לאחר פסגת החירום הערבית שנקבעה ל-27 בפברואר.
המקורות הסבירו ל"אל-ערבי אל-ג'דיד" כי הדחייה "נועדה לאפשר לא-סיסי להיפגש עם מקבילו האמריקני כשהוא מחזיק בחזון הזוכה לתמיכה ערבית מלאה", זאת בתגובה לתוכנית ההגירה מעזה.
בה בעת, המקורות המצריים בוושינגטון חשפו שמשרד ההגנה האמריקני הגיע ל"שלב האיומים" לנוכח הסירוב של קהיר לשתף פעולה עם תוכנית ההגירה של ממשל טראמפ.
"יש אפשרות לשיבוש הסיוע הצבאי"
הגורמים מסרו כי הפנטגון הפעיל לחץ על הממסד הצבאי במצרים בשל עמדתו בנוגע לתוכנית. "גורמים בפנטגון רמזו למפקדי הממסד הצבאי המצרי לאחרונה כי יש אפשרות לשיבוש הסיוע הצבאי, לרבות העברת חלקי חילוף לאמל"ח. זאת, לאור המשך העמדות התקיפות בעניין הגירת הפלשתינים למצרים", מסרו המקורות המצריים.
עוד דווח כי במהלך ביקורו האחרון של שר החוץ המצרי בדר עבד אל-עאטי בוושינגטון, הוא העביר מסרים לחברי קונגרס שכללו סירוב מוחלט מצד הממסד הצבאי.
"משבר גדול שעלול לאיים על יציבות מצרים"
כמו כן צוין כי הדחייה לא מגיעה רק מהממסד הצבאי הבכיר אלא גם מדרגי ההנהגה השונים ומקצינים בדרגים הנמוכים, מה שאומר שיישום תוכנית ההגירה תגרום ל"משבר גדול שעלול לאיים על יציבות מצרים".
בתוך כך, המקורות חשפו כי השר המצרי נתקל בעמדה "מזעזעת" בכל הנוגע לגיבוי האמריקני במשבר סכר הרנסנס האתיופי. המשבר פרץ בעקבות הקמת הסכר על מקורות הנילוס וטענות מצרים לפגיעה בזרימה בנהר. לפי הגורמים, לעבד אל-עאטי נאמר כי "הזמן ללחץ על אתיופיה אזל, ומה שממשל טראמפ היה יכול לעשות בקדנציה הראשונה הופך לקשה יותר בקדנציה הנוכחית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו