שימוש חסר תקדים בטכנולוגיות מתקדמות: לפי דיווח ב"גרדיאן" הבריטי, נתוני צריכת שירותי הענן והבינה המלאכותית של צה"ל חושפים זינוק חסר תקדים בשימוש בטכנולוגיות מתקדמות במהלך הלחימה בעזה. במהלך ששת החודשים הראשונים למלחמה, צריכת שירותי הלמידה החישובית של Azure, פלטפורמת הענן של "מיקרוסופט", גדלה פי 64 בהשוואה לחודש ספטמבר 2023.
במקביל, על פי הדיווח, מוצרי OpenAI, כמו GPT-4, שסופקו דרך פלטפורמת Azure, היוו כרבע מסך השימוש של צה"ל במוצרי למידה חישובית במהלך אותה תקופה. ב"גארדיאן" טוענים שנתונים אלו ממחישים את המעבר של צה"ל לשימוש מוגבר בטכנולוגיות אזרחיות.
על פי הדיווח, במהלך הלחימה, צה"ל הסתמך על שילוב ייחודי של טכנולוגיות בינה מלאכותית ומערכות ענן כדי להתמודד עם כמויות אדירות של נתונים מודיעיניים ותכנון מבצעי. לדוגמה, שירותי Azure שימשו לא רק לאחסון וניתוח נתונים, אלא גם להפקת תובנות מהירות באמצעות כלים כמו תרגום אוטומטי, המרת דיבור לטקסט וכלי למידה חישובית מתקדמים.
הדיווח מציין גם שהשירותים הופעלו לעיתים קרובות במערכות מבודדות ("air-gapped") שאינן מחוברות לרשתות ציבוריות, מה שמעלה את האפשרות שהם שימשו למשימות רגישות במיוחד. בנוסף, מערכות כמו תרגום אוטומטי והמרת דיבור לטקסט היו בין הכלים המבוססים על בינה מלאכותית שהיו בשימוש במהלך הלחימה.
על פי הדיווח, בצה"ל ציינו בעבר כי המעבר לשירותי ענן מסחריים נבע מהצורך במענה מהיר לאתגרים מבצעיים. "מיקרוסופט", לצד חברות כמו "אמזון" ו"גוגל", הפכה לשותפה מרכזית במענה זה, תוך שהיא מספקת כלים מתקדמים לשיפור יעילות מבצעית, מהירות ודיוק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו