בלשכת שר הביטחון כ"ץ עדכנו היום (רביעי) כי השר יחל לראיין ביום ראשון את המועמדים לתפקיד הרמטכ"ל, אחרי הכרזת הרמטכ"ל הרצי הלוי אתמול על התפטרותו.
המועמדים שזומנו לריאיונות ויהיו מועמדים להחליף את הלוי אחרי שיפרוש במרץ הם סגן הרמטכ"ל אלוף אמיר ברעם - שהודיע בשבוע שעבר על התפטרותו בעקבות אחריותו למחדל 7 באוקטובר, אייל זמיר, מנכ"ל משרד הביטחון ולשעבר סגן הרמטכ"ל - שהפסיד להלוי בהתמודדות הקודמת על התפקיד, ואלוף תמיר ידעי - לשעבר מפקד זרוע היבשה, שסיים את תפקידו בספטמבר האחרון ולא הופיע בהערכות למועמדים האפשריים שהתפרסמו מאז אתמול.
מנגד, מהרשימה נעדר מפקד פיקוד צפון, אלוף אורי גורדין, שרבים ציפו שיהיה אחד המועמדים שיזמן שר הביטחון. הערכות אחרות סברו שייתכן שימונה לתפקיד סגן הרמטכ"ל.
השר כ"ץ הבהיר עם פרסום רשימת המועמדים: "בכוונתי לקיים הליך מסודר ומהיר כדי לאפשר לרמטכ"ל שיתמנה להיערך בהקדם לקראת האתגרים הביטחוניים הרבים בפניהם ניצבת מדינת ישראל בשעה זאת. כפי שהודעתי, בכוונתי לבחור את המועמד הטוב ביותר והמתאים ביותר להוביל את צה"ל בתקופה מאתגרת זו".
"מתוקף אחריותי לכישלון ב-7.10"
התפטרות הלוי תיכנס לתוקף ב-6 במארס. הוא נימק את ההחלטה במכתב שפרסם אתמול: "הודעתי לשר הביטחון כי מתוקף ההכרה באחריותי לכישלון של צה״ל בשבעה באוקטובר ובנקודת הזמן בה צה״ל רשם הישגים משמעותיים ומצוי במהלך מימוש הסכם לשחרור חטופים, אבקש לסיים את תפקידי". הוא הבהיר כי העיתוי נבחר על רקע הכניסה למשא ומתן בנושא החטופים, הישגי צה"ל במלחמה ומצב התחקירים.
אל הלוי הצטרף גם אלוף פיקוד דרום ירון פינקלמן שהודיע על פרישתו. מי שצפוי בחודשים הקרובים ללכת בעקבותיהם הוא האלוף אליעזר טולדנו, שהיה מפקד פיקוד דרום כשלושה חודשים לפני הטבח, וראש אגף מבצעים עודד בסיוק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו