"פועלים בשבע זירות במקביל, זה מצריך היערכות מראש": כך חיל האוויר הישראלי תקף בתימן

סא"ל ש' חושף את אחורי הקלעים של התקיפה החמישית נגד החות'ים • מדובר בטיסה של 2,000 מייל עם תדלוק מורכב באוויר • ההכנות המיוחדות כללו סימולציות, תרגולות וחליפות טיסה • "הגיבורות האמיתיות הן הנשים שלנו שמחזיקות את הבית", אומר נווט הקרב

סא"ל ש': "צריך תעצומות נפש גדולות". צילום: דובר צה"ל

מטוסי חיל האוויר תקפו שוב מטרות של החות'ים בתימן ביום שישי האחרון. זו הייתה התקיפה החמישית של צה"ל לעבר ארגון הטרור שפועל בהכוונת איראן, ומבצע ירי טילים ארוכי טווח על ישראל לצד שיגור כטב"מים.

קולות קשר מרגעי הטלת הפצצות ממטוסי הקרב במהלך התקיפה בתימן | דובר צה"ל

יש תקיפות יותר קשות שנערכים אליהן זמן רב, צילום: דובר צה"ל

"לגיחות מבצעיות ארוכות כאלו במרחק של 2,000 מייל אוויריים אנחנו נערכים יחסית הרבה זמן, מובן שזה מצריך תעצומות נפש גדולות", מספר סא"ל ש', נווט קרב בטייסת 107 ומדריך ראשי בבית הספר לטיסה של חיל האוויר. "עושים סימולציות ודנים במקרים ותגובות. כמו כן, מראש כבר קובעים אילו טייסים ייקחו חלק בתקיפה ומה יהיה התפקיד שלהם בה. למעשה, יש לנו הרבה תוכניות מגירה לתקיפה במקומות שונים - ולכן בחלק מהמבצעים אפשר לדרוך את הטייסת מהר ולצאת לתקיפה ביום ובלילה ובכל מזג אוויר. עם זאת, יש תקיפות שהן קצת יותר קשות ונערכים אליהן קצת יותר זמן".

"עושים סימולציות ודנים במקרים ותגובות". צוותי חיל האוויר נערכים לתקיפה בתימן, צילום: דובר צה"ל

הטייסים נערכים פיזית ונפשית למאמץ המורכב. במהלך הטיסה הם מבצעים תרגולות שונות, כולל הפעלת חליפת הטיסה המיוחדת לשמירה על כשירות. המבנה הקרבי שומר על קשר רציף ובודק את תקינות כל המטוסים, כאשר תמיד יש כוח גדול יותר מהנדרש למקרה של תקלות.

תיעוד וקולות קשר מהתדלוק האווירי במהלך התקיפה בתימן | דובר צה"ל

התקיפות בתימן מוגדרות כארוכות ביותר שביצע חיל האוויר. "אנחנו פועלים היום בשבע זירות לחימה", מציין סא"ל ש'. במהלך הטיסה מתבצע תדלוק אווירי מורכב, הדורש ריכוז מיוחד. המטוסים מצוידים במגוון חימושים המותאמים למטרות שונות, חלקם מאפשרים מעקב עד הפגיעה וחלקם מדווחים על תוצאות התקיפה בדיעבד.

נערכים זמן רב מראש, צילום: דובר צה"ל

בנוסף לפעילות המבצעית, סא"ל ש' משלב את תפקידו כמדריך בבית הספר לטיסה. לדבריו, השילוב בין הדרכה ופעילות מבצעית מעניק לחניכים מוטיבציה גבוהה. "קורס טיס הוא מרתון של שלוש שנים, וכשחניך רואה את המדריך שלו תוקף בזירות שונות - זה נותן לו כוח להמשיך", הוא מסביר.

"הגיבורות האמיתיות הן הנשים שלנו", מדגיש סא"ל ש', שנשוי ואב לארבעה. "אשתי עובדת בסורוקה ומגדלת את הילדים כשאני נעדר. ביישוב שלנו, שרוב הגברים בו לוחמים, הנשים מסייעות זו לזו ומתמודדות יחד עם העומס העצום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר