צבע אדום בעוטף עזה

צה"ל השמיד משגרי חיזבאללה בנבטיה לאחר שצבא לבנון לא נטרל אותם • סגן מזכ"ל הג'יהאד האסלאמי מוחמד אל-הינדי: "אני מאמין שהתקרבנו להשגת עסקת חילופי שבויים, גם אם חלקית" • רה"מ בנימין נתניהו אישר למשלחת דרגי מקצוע של המוסד, שב"כ וצה"ל להמשיך את שיחות המו"מ בדוחא • דובר צה"ל חשף פרטים חדשים על המבצע הנועז בעומק סוריה:  120 לוחמי שלדג ו-669 חדרו באמצעות ארבעה מסוקי יסעור למתקן איראני לייצור טילים מדויקים

תקיפת המשגרים בנבטיה. צילום: דובר צה"ל

היום ה-455 למלחמה: עדכונים שוטפים

03:08: הפלשתינים מדווחים כי כוחות צה"ל מבצעים מעצרים כעת בשכם

03:03: צה"ל על האזעקות בעוטף עזה - זיהוי שווא

02:55: צבע אדום בניר עם, שדרות ואיבים. מצה"ל נמסר שהפרטים בבדיקה

02:30: העזתים מדווחים על 9 הרוגים לאחר שחיל האוויר הפציץ מבנה מגורים בדיר אל-בלח שבמרכז הרצועה

01:35: לאחר ההפצצות המיוחסות לצה"ל: בתקשורת הלבנונית דיווחו על רעידת אדמה קלה יחסית בעוצמה 2.5 (שחר קליימן)

01:11: דיווח פלשתיני: כוחות צה"ל פועלים לביצוע מעצרים בכפר בית אולא, צפונית מערבית לחברון.

00:20: דובר צה״ל: בשעה האחרונה, מחבלים השליכו אבנים לעבר אוטובוס אזרחי בסמוך לכיכר קרני שומרון ונמלטו מהמרחב. באירוע נפצע אזרח ישראלי ופונה לקבלת טיפול רפואי, נגרם נזק לאוטובוס. כוחות צה״ל פתחו בסריקות אחר המחבלים.

23:49: מקורות מסרו לערוץ הסעודי אל-חדת' כי אחד היעדים בתקיפה הישראלית במחוז חלב הוא מחסן רקטות (שחר קליימן)

23:10: מקור מחמאס אמר הערב לערוץ הסעודי "אל-ערביה" כי הם מגייסים מחבלים חדשים בעזה. לדבריו הם "מקבלים בקשות להצטרף". הוא אישר כי ארגון הטרור ספג אבידות כבדות בעזה אבל טען שחמאס מסוגל להשתקם.

22:50: דיווח סורי: חיל האוויר הישראלי תוקף מפעלים של תעשיית ההגנה באזור חלב.

20:50: סגן מזכ"ל הג'יהאד האסלאמי מוחמד אל-הינדי: "אני מאמין שהתקרבנו להשגת עסקת חילופי שבויים, גם אם חלקית"

20:15: רה"מ בנימין נתניהו אישר למשלחת דרגי מקצוע של המוסד, שב"כ וצה"ל להמשיך את שיחות המו"מ בדוחא.

20:04: מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו והשמידו לפני זמן קצר, בהכוונה מודיעינית של אמ״ן, משגרי רקטות לטווח בינוני שהיו בשימוש חיזבאללה, באתר צבאי של הארגון. כמו כן, בסמוך לאתר צבאי נוסף הותקפו משגרי רקטות של הארגון במרחב נבטיה.

תקיפת משגרי חיזבאללה בלבנון | דובר צה"ל

דובר צה"ל מסר כי כחלק מאכיפת ההבנות בין ישראל ללבנון, טרם התקיפה נשלחה בקשה לצבא לבנון לנטרל את המשגרים שהיוו איום על העורף הישראל. המשגרים הותקפו רק לאחר שהבקשה לא טופלה על ידי צבא לבנון.

19:50: ראש הממשלה בנימין נתניהו על הפעולה בסוריה: "מעידה על הנחישות והתעוזה שלנו לפעול בכל מקום כדי להגן על עצמנו".

19:22: דיווחים בלבנון על תקיפה אווירית באזור הכפר ג'באע במחוז נבטייה. (שחר קליימן)

דיווחים בלבנון על תקיפה אווירית באזור הכפר ג'באע במחוז נבטייה // רשתות ערביות

19:00: שר הביטחון ישראל כ"ץ קיים דיון ראשון של צוות המשנה של הקבינט בנושא השמדת היכולות השלטוניות של חמאס. (לילך שובל)

כ"ץ בדיון ראשון בנושא השמדת היכולות השלטוניות של חמאס, צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

18:50: מקורות מסרו לערוץ "אל-חדת'" כי בימים הקרובים צפויה "פגישה מורחבת בקהיר כדי להציב חזון סופי לשלב הראשון של הסכם עזה". לפי המקורות, מצרים מנהלת מאמצים כדי להביא ליישום השלב הראשון של העסקה לפני המחצית השנייה של חודש ינואר - כלומר בתוך פחות משבועיים.

18:08: למרות הירי בימים האחרונים מתימן ומעזה: אין שינוי בהוראות פיקוד העורף ברחבי הארץ - יימשכו ההגבלות ביישובי קו העימות בצפון.

18:00: דובר צה"ל חשף פרטים חדשים על המבצע הנועז בעומק סוריה:  120 לוחמי שלדג ו-669 חדרו באמצעות ארבעה מסוקי יסעור למתקן איראני לייצור טילים מדויקים. הכוחות טסו 18 דקות בגובה נמוך, נטרלו את השומרים, חדרו למתחם התת-קרקעי המוגן והטמינו כ-300 ק"ג חומרי נפץ שהשמידו את המפעל. בתוך שעתיים וחצי הושלם המבצע המורכב, שמנע ייצור של מאות טילים מדויקים.

מידול תלת-מימד של האתר התת-קרקעי לייצור טילים מדויקים שהושמד על-ידי לוחמי שלדג | דובר צה"ל

17:36: הערוץ הסעודי "אל-ערביה" דיווח ממקורותיו כי המו"מ לכינון הפסקת אש התחדש. לפי הדיווח, חמאס דרש פרק זמן של עשרה ימים כדי להכין רשימה של חטופים חיים. עוד מסרו המקורות כי המתווכים ביקשו מישראל לא להעלות דרישות חדשות.

17:27: מועצת הביטחון תתכנס מחר ב-17:00 שעון ישראל לבקשת אלג׳יריה לדיון חירום בנושא תקיפות צה"ל בבית החולים כמאל אדואן בצפון עזה.

16:57: שר החוץ גדעון סער ערך היום (ה׳) ביקור בגבול סוריה. במהלך הביקור קיבל השר סקירת מצב מבצעית ומודיעינית ממפקד אוגדה 210 תא״ל יאיר פלאי, מח״ט 474 אל״ם בני קטה וקצינים נוספים. השר ביקר במעבר קונטרה, שם קיים שיח עם לוחמים מגדוד 202 של הצנחנים על הפעילות המבצעית בגזרה זו ובגזרות אחרות בהן פעלו בשנה האחרונה.

סער בגבול סוריה, צילום: משרד החוץ

במהלך ביקורו הגיע השר לביקור נדיר במפקדת אונדו"ף בגולן (מחנה זיוונית), שם נועד עם פיקוד והנהלת אונדו"ף, בהם מפקד אונדו"ף ואונטס"ו אלוף פטריק גושה, מנכ"ל אונדו"ף אמדאו מיצ׳לי ורמ"ט אונדו"ף אל"ם ויליאם נורטי.

16:30: הערוץ הסעודי אל-חדת' דיווח מפי מקורות מערביים כי איראן תכננה להעביר היום (חמישי) מיליוני דולרים לחיזבאללה בלבנון דרך טיסה של חברת התעופה האיראנית מהאן אייר, שהייתה אמורה להמריא מטהרן לביירות.

13:35: כלי טיס של חיל האוויר תקפו לפני זמן קצר, באופן ממוקד ובהכוונה מודיעינית של אמ״ן, שב"כ ופיקוד הדרום, מחבלים מארגון הטרור חמאס שפעלו במרכז פיקוד ושליטה שהוקם במתחם עיריית ח׳אן יונס במרחב ההומניטרי, כך מעדכן דובר צה"ל.

13:33: בכיר חמאס בחו"ל מוסא אבו מרזוק אמר ל"אל-ערבי אל-ג'דיד" כי מחר יתנהל משא ומתן בקטאר על הפסקת אש בעזה, ויש "הזדמנות גדולה להצלחת המשא ומתן הפעם". (שחר קליימן)

13:05: דיווחים פלשתיניים: שישה הרוגים לפחות בתקיפה אווירית על מבנה מנגנון הפנים של חמאס במרכז חאן יונס. (שחר קליימן)

12:14: מקורות מצריים מסרו לערוץ הקטארי אל-ערבי כי קהיר מנסה לשכנע את ישראל לערוך סבב משא ומתן חדש בשבוע הבא. לפי המקורות, ישראל דורשת רשימה של החטופים החיים, וחמאס (לכאורה) לא יכול לספק זאת בשל המלחמה ברצועת עזה. (שחר קליימן)

12:03: לאחר האזעקה בעוטף: דובר צה"ל מעדכן כי חיל האוויר יירט שיגור אחד שחצה מדרום רצועת עזה. (איליה יגורוב)

11:58: התרעת צבע אדום הופעלה בחולית שבדרום העוטף.

11:52: כלי טיס של חיל האוויר חיסלו במהלך הלילה את ראש מנגנון ביטחון הפנים של ארגון הטרור חמאס בדרום רצועת עזה, המחבל חסאם שהואן, כך אישר דובר צה"ל. לדבריו, המחבל הסתתר בחסות האוכלוסייה האזרחית במרחב ההומניטרי בחאן יונס.המחבל שהואן היה אמון על יצירת תמונת מודיעין יחד עם גופים נוספים של הזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס, כנגד פעילות כוחותינו ברצועה.

11:36: הערוץ הסעודי אל-חדת' דיווח מפי מקורות מערביים כי איראן מתכננת להעביר היום מיליוני דולרים לחיזבאללה בלבנון דרך טיסה של חברת התעופה האיראנית מהאן אייר, שתמריא מטהרן לביירות. (שחר קליימן)

11:30: חמאס בהודעה לרגל יום השנה לחיסולו של בכיר הארגון, סלאח אל-עארורי, בדאחייה: "ההתנקשות לא תשבור את רצון ההתנגדות". (שחר קליימן)

11:12: בעקבות סדרת תקיפות אוויריות, ברצועה דיווחו על עשרה הרוגים באזור ג'באליה, ארבעה הרוגים במחנה שאטי והרוגים נוספים במחנה אלמראזי. (שחר קליימן)

11:06: הערוץ הלבנוני אל-מיאדין דיווח כי כוחות צה''ל החלו לסגת מהעיירה א-נאקורה בעוד צבא לבנון נערך לקראת התפרסות במקום. במקביל, דווח על כניסת כוח צה''ל לאזור בית ליף. (שחר קליימן)

10:59: נשיא לבנון לשעבר נגד חיזבאללה: "לא לערב אותנו בסכסוכים אזוריים". מישל סולימאן התייחס לדברי מנהיג איראן חמינאי על המשך הסיוע לארגון הטרור: "הלוואי שהתמיכה הזאת תהיה בכל הלבנונים מוכי האסון ובמדינה המקרטעת". (שחר קליימן)

נשיא לבנון לשעבר, מישל סולימאן, צילום: רשתות ערביות

10:18: במשרד הפנים החדש של סוריה הודיעו על מבצע ללכידת חברי משטר אסד לשעבר בחומס שלא הסגירו עדיין את הנשק שלהם. (שחר קליימן)

10:05: מנגנון הפנים של חמאס בעזה מאשר: ישראל חיסלה את ראש משטרת חמאס מחמוד סלאח וחבר במועצת הפיקוד שלה חוסאם שהוואן. במנגנון של חמאס האשימו כי החיסול נועד להפיץ כאוס ברצועת עזה. (שחר קליימן)

09:20: בעקבות הדיון על מתקפות החות'ים נגד ישראל במועצת הביטחון השבוע, השגריר האיראני שלח מכתב למזכ"ל האו"ם ולנשיא מועצת הביטחון בו הוא מכחיש את מעורבות איראן בנעשה בתימן ותוקף את השגריר דנון. במכתבו כתב השגריר האיראני: "איראן דוחה בתוקף את ההאשמות השקריות בדבר מעורבותה בנעשה בתימן. הטענות חסרות יסוד ומטרתן להסיט את תשומת הלב מהפשעים שמבצע המשטר הציוני". (אריאל כהנא)

08:00: מסתערבי מג״ב איו״ש עצרו הלילה מבוקש בכיר בקסבה בשכם בזמן ששהה בבית קפה. כוח מסתערבים שהגיע באופן חשאי לבית קפה בלב הקסבה בשכם הפתיע ועצר את המבוקש ששהה שם באותה העת. במהלך יציאת הכוחות, החלו הפרות סדר אלימות שבמהלכן בוצע ירי, הושלכו מטעני נפץ, בקבוקי תבערה וסלעים לעבר הכוחות שהגיבו לעברם בירי וניטרלו מספר חשודים. המבוקש נעצר על ידי המסתערבים והועבר להמשך חקירה בשירות הבטחון הכללי. (חנן גרינווד)

מסתערבי מג״ב איו״ש, צילום: דוברות המשטרה

06:32: דיווחים פלשתיניים: ישראל חיסלה הבוקר את מפקד משטרת חמאס מחמוד סלאח ומפקד מחוז חאן יונס במשטרת חמאס חוסאם שהוואן. (שחר קליימן)

מפקד משטרת חמאס, צילום: רשתות ערביות
מפקד מחוז חאן יונס במשטרת חמאס חוסאם שהוואן, צילום: רשתות ערביות

23:55: האזעקות באילת - שווא 

23:47: אזעקות הופעלו באילת בשל חשש מחדירת כלי טיס עוין 

19:56: ראשוני: התקבל דיווח על אירוע דריסה סמוך לדיר קדיס שבחטיבת אפרים, חשוד מנוטרל בנקודה

21:00: צה"ל: האירוע בשומרון - פיגוע. חיילת נפצעה קל, הדורס נוטרל

בהכנת הידיעה השתתפו: לילך שובל, עידן אבני, שחר קליימן, אריאל כהנא, שירית אביטן כהן, חנן גרינווד, איליה יגורוב, אבי כהן, מישל מכול, מיטל יסעור בית-אור, איציק סבן, אפרת פורשר, יהודה שלזינגר, ירון דורון, נטע בר, אסף גולן, רונית זילברשטיין, שמעון יעיש, היאלי יעקבי-הנדלסמן, לידור סולטן, נועם (דבול) דביר, דוד ברון, מרב סבר, דור מלול.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר