הישג מבצעי בלב ג'באלייה: נחשף מערך תת-קרקעי של חמאס - עשרות פירים הושמדו

מבצע הנדסי מורכב הוביל להשמדת רשת מנהרות באורך מאות מטרים • בתוך המנהרות נחשפו חדרי שהייה ואמצעי לחימה • המחבלים שניסו להגן על התשתית חוסלו בפעולה משולבת קרקע-אוויר

תוואי תת-קרקעי באורך מאות מטרים ועשרות פירים ממולכדים: מבצע ממוקד בצפון רצועת עזה // דובר צה"ל

דובר צה"ל התיר לפרסם היום (ראשון) כי כוחות החטיבה הצפונית של אוגדת עזה (143) ביניהם יחידת ההנדסה של האוגדה ויחידת יהל"ם, השלימו בשבועות האחרונים מבצע ממוקד להשמדת תשתיות טרור ותת-קרקע במרחב ג׳באליה שבצפון רצועת עזה.

תוואי תת-קרקעי באורך מאות מטרים ועשרות פירים ממולכדים: מבצע ממוקד בצפון רצועת עזה, צילום: דובר צה"ל

במסגרת המבצע הושמדו עשרות פירים ממולכדים ומטענים רבים במרחב. מדובר צה"ל נמסר כי "הכוחות חשפו והשמידו תוואי מנהור תת-קרקעי באורך של מאות מטרים, ממנו פעלו מחבלי חמאס נגד כוחותינו". בנוסף נמסר מצה"ל כי "בתוך התוואי נמצאו דלתות הדף, חדרי שהייה ומשגרי RPG ששימשו את המחבלים לביצוע פעולות טרור".

במהלך הפעילות נתקלו הכוחות במחבלים שיצאו מהתוואי וירו טילי נ״ט. בסגירת מעגל מהקרקע ומהאוויר, הכוחות חיסלו את המחבלים.

תוואי תת-קרקעי באורך מאות מטרים ועשרות פירים ממולכדים: מבצע ממוקד בצפון רצועת עזה, צילום: דובר צה"ל

מוקדם יותר היום דובר צה"ל פרסם כי כוחות חטיבה 7 בפיקוד אוגדה 98 פעלו בדרום לבנון במטרה למנוע היערכות חיזבאללה במרחב ולהסרת האיומים. במהלך הפעילות במרחב, באחת מהסריקות איתרו הלוחמים במרחבים אזרחיים, מחסנים ובהם אמצעי לחימה מוכנים לשימוש והשמידו אותם.

במחסנים אותרו מאות רקטות נ״ט, מרגמות רימונים ורכב שעליו משגר רקטות. כמו כן, הכוחות איתרו והשמידו מספר פירים שהובילו לתשתיות תת-קרקעיות נוספות של חיזבאללה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר