המיליציות בעיראק טוענות: שיגרנו בפעם השניה היום כטב"מים לעבר יישובי הצפון

הרמטכ״ל בכפר כילא: ״נמשיך להילחם, ללכת קדימה, לתקוף בעומק ולפגוע בחיזבאללה מאוד קשה" • לאור הערכת מצב ומטעמי ביטחון נשיא המדינה החליט לבטל את נסיעתו לועידת האקלים באזרבייג׳ן • מקורות רפואיים ברצועת עזה: 38 הרוגים כתוצאה מתקיפות ישראליות על אזורים ברצועת עזה מאז הבוקר

זירת נפילה בחיפה. צילום: אילן כהן

היום ה-407 למלחמה: עדכונים שוטפים

01:30: נשיא ארה"ב ביידן ונשיא סין שי הסכימו שבני אדם, לא בינה מלאכותית, צריכים לשלוט בנשק גרעיני, כך על פי הודעת הבית הלבן

22:18: המיליציות בעיראק טוענות ששיגרו בפעם השניה היום כטב"מים לעבר יישובי הצפון

21:11: עיתון "אל-ג'דיד" הלבנוני מדווח: לבנון צפויה להעביר את הערותיה על ההצעה האמריקנית להפסקת האש לשגרירות האמריקנית ביום שני הקרוב. על פי הדיווח, ההערות יתמקדו בסעיפים הנוגעים לריבונות לבנון, תוך הבהרה שכל סעיף הפוגע בה לא יאושר.

עם זאת, לבנון תציע תיקונים שיאפשרו להגיע להבנות במסגרת ההצעה. המקורות ציינו כי הגישה הלבנונית חיובית, אך תהליך המשא ומתן עשוי להיתקל בקשיים.

20:50: עקב פעילות בלבנון, מטולה הוכרזה שטח צבאי סגור.

20:46: אזעקות בגליל העליון

20:26: צה"ל התקדם לקו הכפרים השני בלבנון

20:05: תיעוד מהנפילה בחיפה:

הנפילה בחיפה | דובר צה"ל

19:55: דיווח ראשוני על נפילה בחיפה

נפילה בחיפה, צילום: ללא

19:46: אזעקות בחיפה והקריות

יירוטים בחיפה | דובר צה"ל

18:07: הרמטכ״ל בכפר כילא: ״נמשיך להילחם, ללכת קדימה, לתקוף בעומק ולפגוע בחיזבאללה מאוד קשה. אני מקבל מכתבים, נשות אנשי מילואים, אנחנו רואים ביטוי לקשיים, זה גם מובן מאליו. אנחנו נתאמץ לטפל טוב יותר גם במשפחות, יש דברים יפים שנעשו, ננסה לעשות יותר״.

דובר צה"ל

17:28: מקורות רפואיים ברצועת עזה: 38 הרוגים כתוצאה מתקיפות ישראליות על אזורים ברצועת עזה מאז הבוקר

17:23: לאור הערכת מצב ומטעמי ביטחון נשיא המדינה החליט לבטל את נסיעתו לועידת האקלים באזרבייג׳ן.

17:20: רשת "אל-מיאדין" הלבנונית, המזוהה עם חיזבאללה, דיווחה על יותר מ-10 תקיפות בצור שבדרום לבנון - תוך חצי שעה.

17:02: אזעקות בעוטף עזה

16:52: בפעם השלישית היום והשביעית מאתמול בבוקר: צה״ל השלים גל תקיפות על מפקדות חיזבאללה בדאחייה

רשתות ערביות

15:55: דיווח בלבנון: הרוג ופצוע בתקיפת אופנוע בעיר צור שבדרום לבנון.

רשתות ערביות

15:30: דובר צה"ל: כוחות צה"ל איתרו פיר תת-קרקעי ששימש כמחסן אמצעי לחימה, ובו ארגזי ציוד עם מטענים, תחמושת ורימונים. כמו כן, נמצא טנדר ובתוכו כוורת ניידת לשיגור רקטות המכוונת ליישובי הצפון. הכוחות איתרו בין היתר, גם טילי נ"ט, פצצות מרגמה, ווסטים מלאים בציוד לחימה של ארגון חיזבאללה. כלל הממצאים הוחרמו או הושמדו.

תיעוד מחיסול המחבלים מהאוויר בהכוונת הכוחות // דובר צה"ל

15:20: כ-70 שיגורים לעבר יישובי הצפון מאז הבוקר. (מישל מכול)

15:13 בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במרחבים המפרץ, הגליל העליון והגליל המערבי: דובר צה"ל מעדכן כי זוהו כעשרה שיגורים שחצו משטח לבנון, חלקם יורטו וזוהו נפילות בשטח פתוח. (עידן אבני)

14:52: אזעקה המתריעה על ירי רקטות וטילים הופעלה גם במטולה שבאצבע הגליל.

14:46: אזעקות המתריעות על ירי רקטות וטילים הופעלו בחיפה, בקריית ים, בקריית ביאליק, בקריית מוצקין, בעכו, בכפר מסריק, ביערה, באזור התעשייה שער נאמן ובשורת יישובים נוספים באזור.

יירוטים בקריות, היום // ללא

14:10: אזעקות המתריעות על ירי רקטות וטילים הופעלו בצפת.

13:50: בפעם השלישית מהבוקר: דובר צה"ל בערבית, אלוף-משנה אביחי אדרעי, פרסם אזהרת פינוי לתושבים בדאחייה של ביירות. "אתם נמצאים ליד מתקני חיזבאללה, שנגדם צה"ל יפעל בעתיד הקרוב. למען ביטחונכם וביטחון משפחותיכם, עליכם להתפנות מהבניינים האלו ומהבניינים הסמוכים", נכתב. 

13:25: כלי תקשורת בלבנון מדווחים על תקיפות בעיר צור שבדרום המדינה.

12:55: בהמשך להתראות שנשמעו מוקדם יותר באזור העיר טמרה והסביבה - במשטרה מעדכנים כי התקבל דיווח על נפילה בשטח חקלאי סמוך לטמרה, במבנה לבעלי חיים. כתוצאה מכך, נזק כבד נגרם במקום, נהרגו בעלי חיים ומספר כלי רכב ניזוקו. (עידן אבני)

נפילה בשטח חקלאי סמוך לטמרה,

12:50: משרד הבריאות בעזה טוען: 43,799 פלשתינים נהרגו במתקפה הישראלית מאז 7 באוקטובר 2023.

12:48: אזעקות המתריעות על ירי רקטות וטילים הופעלו בקריית שמונה, וביישובים נוספים באצבע הגליל. 

12:45: דובר משרד החוץ באיראן מכחיש "מכל וכל" את הדיווחים שלפיהם המיליארדר אילון מאסק נפגש השבוע עם שגריר טהרן באו"ם, אמיר סעיד אירוואני, והביע "הפתעה" מהסיקור התקשורתי של הפגישה.

12:16: דובר צה"ל עדכן כי ביממה האחרונה הותקפו יותר מ-160 מטרות טרור בלבנון וברצועת עזה, בהן כ-20 משגרים, מבנים צבאיים, מחסני אמצעי לחימה, מפקדות טרור, מחבלים ותשתיות צבאיות. בלבנון, כלי טיס של חיל האוויר תקף משגרים שמהם נורו רקטות רבות לגליל המערבי בשבוע האחרון.

11:50: אזעקות המתריעות על ירי רקטות וטילים הופעלו ביישובים בגליל העליון. 

11:46: דובר צה"ל: בהמשך להתרעות שהופעלו ב-10:48-10:46 במרחבים המפרץ והגליל, זוהו כ-35 שיגורים שחצו משטח לבנון ונפלו בשטחים פתוחים. לא התקבלו דיווחים על נפגעים. (מישל מכול)

11:38: בפעם השנייה היום: צה"ל פרסם אזהרת פינוי לתושבים בדאחייה.

11:35: בעקבות המטח לגליל המערבי: רקטה פגעה במושב יערה, נזק נגרם לרכוש.

11:00: דובר צה"ל מאשר: חיל האוויר תקף תשתיות טרור של חיזבאללה בדאחייה בביירות. "כלל המטרות שהותקפו מוקמו על ידי חיזבאללה במכוון בלב האוכלוסייה האזרחית. זו דוגמה נוספת לשימוש הציני של ארגון הטרור חיזבאללה באזרחי לבנון כמגן אנושי".

10:45: אזעקות המתריעות על ירי רקטות וטילים הופעלו בקריית ביאליק, באפק, באזור התעשייה קריית ביאליק, בשפרעם, בקריית מוצקין וביישובים נוספים באזור.

10:33: דובר צה"ל עדכן בהמשך להתרעות שהופעלו בנהריה ובגליל המערבי כי זוהו כ-20 שיגורים שחצו משטח לבנון, חלקם יורטו. (עידן אבני)

10:20: דיווחים על עימותים בכפר בית פוריק הסמוך לשכם, לאחר שעשרות מתיישבים הציתו מבנים ומכונית ויידו אבנים על תושבי הכפר - שהשיבו ביידוי אבנים. כוחות צה"ל נכנסו למקום וביצעו ירי כדי להרחיק את המתיישבים, שטענו, על פי גורם צבאי, כי הפלשתינים מהכפר גנבו להם צאן.

10:00: אזעקות המתריעות על ירי רקטות וטילים הופעלו בשורת יישובים בגליל המערבי.

יירוטים בנהריה, היום, צילום: ללא

09:42: חיל האוויר יירט לפני זמן קצר שתי מטרות אוויריות חשודות ששוגרו מכיוון מזרח במרחב ים סוף. המטרות יורטו בטרם חצו לשטח הארץ. (רונית זילברשטיין)

09:25: משטרת ישראל מעדכנת כי במטח האחרון חדרו 3 כטב"מים מכיוון לבנון אשר חלקם יורטו וחלקם התרסקו וגרמו לנזק לרכוש - אחד מהם התרסק לתוך מרפסת בקומה שניה בנהריה, הדירה הזו ללא דיירים, מדובר בבניין חדש אשר מאוכלס חלקית. כלל הארועים הסתיימו ללא נפגעים. (מישל מכול)

09:18: בעקבות יירוטי הכטב"מים: חברת החשמל מטפלת בהפסקות חשמל שנוצרו בחלק מיישובי הגליל המערבי.

09:00: לאחר אזהרת דובר צה"ל בערבית בדרישה לפינוי האזור: רשת "אל-מיאדין" הלבנונית, המזוהה עם חיזבאללה, מדווחת על תקיפה בדאחייה של ביירות. 

08:42: האזעקות מחשש לחדירת כלי טיס עוין בצפון: נזק נגרם למבנה מגורים בנהריה. מהעירייה נמסר: "בהמשך לאזעקות שנשמעו בעיר בדקות האחרונות - לאחר סריקה של כוחות הבטחון, נמצא כי זוהתה פגיעה במבנה בצפון העיר. הצבא וכוחות הבטחון נמצאים במקום ומתחקרים האם מדובר בחלקי מיירט או בכלי הטיס שיורט. עד כה לא דווח על נפגעים". (מישל מכול)

שברי ירוט כטב"ם בנהריה, הבוקר, צילום: 27א

08:39: ארבעה כלי טיס בלתי מאוישים יורטו משעות הבוקר: חיל האוויר יירט שני כטב"מים נוספים שחצו משטח לבנון. בהמשך להתרעות שהופעלו ב-08:18-08:21: דובר צה"ל מעדכן כי במרחב הגליל המערבי, חיל האוויר יירט שני כלי טיס בלתי מאוישים. התרעות על ירי רקטות וטילים הופעלו בעקבות חשש לנפילת שברי יירוט. (עידן אבני)

08:30: בהמשך להתרעות על חשש לחדירת כטב"ם בנהריה ובסביבה: פיקוד העורף עדכן כי "האירוע הסתיים". לא צוין אם בוצע יירוט.

08:22: אזעקות המתריעות על חדירת כלי טיס עוין הופעלו בראש הנקרה, בבצת ,בלימן, באזור התעשייה מילואות צפון, בגשר הזיו ובחוף בצת.

08:15: אזהרת פינוי נוספת לתושבים בדאחייה בביירות. דובר צה"ל בערבית, אלוף-משנה אביחי אדרעי, לתושבי לבנון באזור: "אתם נמצאים ליד מתקני חיזבאללה, שנגדם צה"ל יפעל בעתיד הקרוב. למען ביטחונכם וביטחון משפחותיכם, עליכם להתפנות מהבניינים האלו ומהבניינים הסמוכים".

08:06: רשת "אל-מיאדין" הלבנונית, המזוהה עם חיזבאללה, מדווחת על שתי תקיפות במערב בקעת לבנון, בכפר ליבאיא.

07:23: דובר צה"ל מעדכן כי "בהמשך להתרעות שהופעלו ב-07:05-07:07 במרחב הגליל המערבי, חיל האוויר יירט שני כלי טיס בלתי מאוישים שחצו משטח לבנון". (עידן אבני)

07:07: אזעקות הופעלו בבנהריה והסביבה בשל חשש לחדירת כלי טיס.

06:36: דובר צה"ל מעדכן: "בהמשך להתרעות שהופעלו בשעה 05:59 במרחב אילת - זוהה שיגור אחד מכיוון מזרח שלא חצה לשטח הארץ. התרעות הופעלו על פי מדיניות".

06:00: אזעקות הופעלו באילת והסביבה. מוקדם יותר, המיליציות השיעיות בעיראק אמרו כי שיגרו כטב"מים לעבר ישראל.

אזעקות הופעלו באילת והסביבה, צילום: פיקוד העורף

05:53: אחרי התקיפות הליליות, הפלשתינים מדווחים על הפגזה ארטילרית מחודשת מצפון-מערב למחנה נוסייראת במרכז רצועת עזה.

04:58: במהלך פעילות צה"ל בעיר העתיקה בשכם - כוחות הביטחון עצרו מבוקש אחד במקום.

02:49: דיווחים ערביים: כוחות הביטחון פושטים על איזור שכם.

כוחות הביטחון מסתערים על העיר העתיקה במרכז העיר שכם // רשתות ערביות

02:02: סוכנות הידיעות הפלשתינית סאפא מדווחת כי ישנם מחוסלים בהפצצה ישראלית בבית לאהיא בצפון הרצועה. בנוסף מדווחים על הפגזות ארטילריות במחנה נוסייראת שבמרכז הרצועה.

01:34: דיווח באל-מיאדין הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה: ארגון הטרור הכריז על יישום 31 מבצעים לעימות עם כוחות צה"ל להתקדם ונגד בסיסים בצפון הארץ .

00:26: בלבנון מדווחים על תקיפות חיל האוויר בנבטיה, אל-פאוקה ואל-דואר בדרום המדינה.

תקיפת צה"ל בביירות, אתמול, צילום: אי.פי

00:19: דיווחים ערבים על פעילות כוחות הביטחון בעיר יטא שמדרום לחברון ועל פעילות במחנה אל-ערוב, מצפון לחברון. בנוסף, דיווחים על עימותים בין כוחות הביטחון למחבלים בעיירה קורבה, ממערב לרמאללה.

פעילות כוחות הביטחון ברחבי איו"ש 16.11.2024 // רשתות ערביות

00:07: הפלשתינים מדווחים על הפגזות ארטילריות באזורים שונים בצפון הרצועה. עוד מדווחים על הפצצות לעבר בתים במחנה ג'בליה בצפון עזה.

פעילות כוחות צה"ל בג'באליה (ארכיון), צילום: דובר צה"ל

00:00: אחרי שתושבים בגוש דן התלוננו על שמיעת פיצוצים עזים, בצה"ל מסרו כי האירוע לא מוכר. במשטרה אמרו כי מדובר בשמיעת פיצוצים מעזה.

בהכנת הידיעה השתתפו: לילך שובל, עידן אבני, שחר קליימן, אריאל כהנא, שירית אביטן כהן, חנן גרינווד, איליה יגורוב, אבי כהן, מישל מכול, מיטל יסעור בית-אור, איציק סבן, אפרת פורשר, יהודה שלזינגר, ירון דורון, נטע בר, אסף גולן, רונית זילברשטיין, שמעון יעיש, היאלי יעקבי-הנדלסמן, לידור סולטן, נועם (דבול) דביר, דוד ברון, מרב סבר, דור מלול.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר