צה"ל מגביר את התקיפות בלבנון: מאז שעות הבוקר (שני), תקף צה"ל כ-300 מטרות בלבנון, במסגרת הסלמה נוספת של הלחימה מול חיזבאללה. בצה"ל מדגישים כי כל בית שמותקף מכיל בתוכו מחסן אמל"ח, ולכן נראים פיצוצי משנה כתוצאה מפיצוץ התחמושת המוסתרת במבנים אלו. "אנחנו לא מתקיפים בתים סתם," הבהיר גורם צבאי מאז שעות הבוקר נראים המונים מתושבי לבנון שעוזבים את דרום לבנון בדרכם לצפון המדינה.
צה"ל השתלט על הרדיו בלבנון
בדיווח לבנוני נוסף, נאמר כי הבוקר, בתוך חמש דקות, צה"ל ביצע 50 תקיפות באזורים שונים בדרום לבנון. מדובר בהסלמה ניכרת בהשוואה לתקיפות החודשיות שבוצעו קודם לכן, במהלכן הותקפו עשרות מטרות בלבד. בפיקוד הצפון הוכנו תוכניות תקיפה מדויקות, תוך שיתוף פעולה בין מרכז האש למודיעין הפיקוד.
תיעוד התקיפות בלבנון
המטרה המרכזית היא לאתר ולהשמיד את מתחמי השיגור מהם תכנן חיזבאללה לתקוף בטילים את צפון הארץ. מדובר במאמץ משמעותי שנועד למנוע פגיעות קטלניות באוכלוסייה האזרחית בצפון.
גורם ביטחוני בכיר אישר שהחשש מירי טילים לעבר צפון הארץ, עד לקו חיפה, קיים. עם זאת, הוא הדגיש כי מספר הנפגעים תלוי בעיקר בהיענות הציבור להוראות פיקוד העורף. "הוראות פיקוד העורף הן הדבר החשוב ביותר כרגע", ציין הגורם. "הן עשויות להציל חיים, ולכן הדבר הכי חשוב הוא לא לצאת לצלם ולא לצאת מהמרחבים המוגנים לאחר פגיעות טילים".
צה"ל תקף בית ממנו ניסה חיזבאללה לירות טיל שיוט לעבר ישראל // דובר צה"ל
בנוסף, תיעודים מלבנון הציגו כיצד צה"ל הזהיר את התושבים - באמצעות השתלטות על שידורי הרדיו. "לכל תושבי הכפרים בלבנון, בזמן הקרוב צה״ל יתקוף מטרות טרור בלבנון. אנחנו קוראים לכל מי שנמצא בסמוך לנכסים או בתוך בתים בהם חיזבאללה מסתיר אמצעי לחימה להתרחק מהם מיד, זאת לשם ביטחונכם והגנתכם", אמר הגרי. עוד הוסיף: "חיזבאללה מסכן אתכם ואת משפחותיכם. חיזבאללה מתכנן לשגר את אמצעי הלחימה האלה לעבר שטח מדינת ישראל, תתרחקו מהם מיד לשם הגנתכם!".
בתוך כך, צה"ל ממשיך לעקוב מקרוב אחר הנעשה בשטח הלבנוני ומבצע פעולות ממוקדות לשבש את יכולות חיזבאללה. פעילות אינטנסיבית זו מהווה חלק בלתי נפרד מהמאמץ להבטיח את ביטחונם של תושבי צפון הארץ לנוכח איומי הטילים המתמשכים מצד הארגון הנתמך על ידי איראן. בצה"ל מדגישים כי כל יום הלחץ יגבר מעט יותר, וכי כך זה הולך להימשך עד שיגיע שינוי במצב הביטחוני.
הדמיות של פעילות חיזבאללה בתוך כפרים אזרחיים בשטח לבנון // דובר צה"ל
כאמור, ביה"ח רמב"ם החל אתמול להוריד חולים מהמחלקות השונות אל בית החולים התת קרקעי הממוגן, כשלראשונה נעשה שימוש בשטח התת הקרקעי במצב של הסלמה ביטחונית. בעבר נפתח אזור זה בשיא ימי הקורונה. בית החולים התת קרקעי ממוקם בחניון. הותקנה בו תאורה חזקה מהרגיל וציפוי רצפה ייחודי. על הקירות הותקנו מערכות לחיבור גזים רפואיים. זאת על מנת שיהיה אפשר להפכו לבית חולים ממוגן בתוך כ־48 שעות מההחלטה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו