פיצוץ אלפי הביפרים של מחבלי חיזבאללה אתמול אינה סוף פסוק, כך מעריכים בישראל. לפי אותם גורמים, סט הפעולות שאושרו על-ידי הדרג המדיני בימים האחרונים, היא ניסיון להשיב את ההרתעה הישראלית לאחר שבמשך 11 חודשים וחצי לא הצליחה להביא לשינוי המציאות בצפון באמצעות ה"מגננה ההתקפית" שבה נקט צה"ל, תוך המתנה לעסקת חטופים שהייתה תקווה שתוביל אולי להסדרה גם בצפון.
דובר צה"ל
על פי ההערכות העדכניות, בפעולת פיצוץ הביפרים של מחבלי חיזבאללה, התפוצצו כארבעת אלפים ביפרים של מחבלי חיזבאללה. ישראל לא לקחה אחריות על הפעולה המוצלחת, שנחשבת לדמיונית, אך ראש הממשלה נתניהו, אישר סדרה של פעולות שנועדו לשנות את אופן הפעולה בצפון, בהתאם להחלטת הקבינט, שהכניסה לראשונה את השבת תושבי הצפון לבתיהם בביטחה לאחת ממטרות המלחמה.
יש מי שטוען ששר הביטחון, יואב גלנט, והרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי התנגדו לפעולות שאושרו, אך גלנט, שאמר מראש כי ישראל בצומת טי, שבצידה האחד עסקה ובצידה השני הסלמה, אומר בשיחות סגורות כי הוא תומך בשינוי דפוסי הפעולה הישראליים כדי להביא לשינוי המציאות ב-11 וחצי החודשים האחרונים.
נכון לרגע זה, בישראל מנסים לשנות את המציאות בצפון באמצעות השבת ההרתעה, ועל פי פרסומים זרים, מבצע פיצוץ אלפי הביפרים של מחבלי חיזבאללה הוא חלק מזה. המדרגה הבאה תהיה בלית ברירה התדרדרות למערכה כוללת כדי לעמוד ביעד החדש שהציב הקבינט למלחמה, והוא השבת תושבי הצפון לבתיהם בביטחה.
גורם ישראלי המעורה במהלכי המלחמה אומר כי "כל שעה שעוברת מאז מבצע פיצוץ הביפרים אתמול, וישראל לא מנחיתה מהלומות על חיזבאללה - היא החמצה אסטרטגית ופספוס".
הגורם הישראלי הוסיף כי הזמן שעובר מאפשר לחיזבאללה להתאושש, לבנות מערכות תקשורת חדשות ולגייס לוחמים חדשים במקום אלה שנפגעו. לדבריו, העדר ההמשכיות של הפעולה שנעשתה אתמול – אשר ישראל לא לקחה עליה אחריות – משקף מאפיין של ניהול המלחמה מאז ראשיתה. "ניצחון לא משיגים בהססנות, בתגובתיות ושלבים, אלא בריכוז מאמץ על מנת להביא להכרעה. כל שעה שעוברת ואין פעולה מצד ישראל, היא החמצה".
מלשכת ראש הממשלה נתניהו נמסר: "הפרסומים לגבי דיונים פנימיים בימים האחרונים אינם נכונים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו