"המוטיבציה שלהם היא להרוג כמה שיותר": מומחי ביטחון מזהירים מחזרת פיגועי ההתאבדות

ניסיון פיגוע ההתאבדות בתל אביב הסתיים במותו של המחבל ופצוע באורח קל, אולם מומחים מדגישים כי מדובר באיום שחייב לבחון • פרופ' גבי סיבוני: "צה"ל ושב"כ יידרשו לנער את האבק מתורת הלחימה שפותחה בתחילת שנות ה-2000"

זירת הפיגוע בשכונת התקווה בתל אביב . צילום: יוסי זליגר

לאחר שהתברר כי פיצוץ המטען בתל אביב אתמול (ראשון) היה ניסיון פיגוע התאבדות שכשל, הועלתה הכוננות של כוחות הביטחון ברחבי גוש דן. על פי מומחי ביטחון הגברת הערנות היא קריטית ויש לבחון מחדש את חזרת האיום של פיגועים מסוג זה.

תיעוד חדש מניסיון הפיגוע בתל אביב

אל"מ (מיל') פרופ' גבי סיבוני, ממכון משגב לביטחון לאומי ואסטרטגיה ציונית אמר ל"ישראל היום" כי "הפיגוע בתל אביב מילא את הצורך לבחון את חזרת איום פיגועי ההתאבדות. בשונה מפיגועי השראה של בודדים, כאן יש מערכת תומכת שלמה הכוללת הכוונה, הכנת המטען, שינוע, לוגיסטיקה. התורה נכתבה כבר בדם בתחילת שנות ה-2000. צה"ל ושב"כ יידרשו לנער את האבק מתורת הלחימה שפותחה אז".

ניצב בדימוס אהרון אקסול, מפקד מחוז תל אביב לשעבר התראיין ואמר ברדיו "קול ברמה": "אירוע כזה של פיצוץ במקום הומה אדם יכל להסתיים עם עשרות הרוגים ונזק אדיר שאני לא רוצה אפילו לדמיין אותו. היינו אמורים לקבל לילה קשה ביותר. זה מחייב את האזרחים לצד המשך שגרת החיים לגלות ערנות ולדווח על כל אדם חשוד, משום שהמוטיבציה שלהם להרוג כמה שיותר הרוגים עדיין קיימת".

זירת הפיצוץ בתל אביב, צילום: יהושע יוסף

עדי כרמי, בכיר לשעבר בשב״כ אמר בראיון ל"גלי צה״ל" כי "אנחנו עדים לכמות פיגועים שלא הייתה לפני המלחמה ומעולם, יותר מ-1,000 פיגועים שסוכלו. בממוצע יש סיכול של 4 פיגועים ביום".

האישור כי אכן מדובר בניסיון פיגוע העלה את כוננות מערכת הביטחון במרכז הארץ. בניסיון הפיגוע אמש נהרג המחבל, תושב יו"ש, ואדם נפצע באורח קל. חמאס וג'יהאד קיבלו אחריות על הפיגוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר