הגיעה העת להכאיב למדינת לבנון: התשובה היא תקיפה כלכלית אנרגטית

לבנון מתמודדת עם משבר חשמל מתמשך בשל יכולות ייצור חשמל מוגבלות ותלות רבה ביבוא דלק • ישראל צריכה ליזום פגיעה במכליות המובילות נפט למדינה • המהלך יגרום תוך ימים לעלטה מוחלטת, שלה יהיו השלכות מרחיקות לכת על יכולות הלחימה של חיזבאללה ומורל לוחמיו • אך בעיקר, כל אזרח ישלם מחיר כבד על רצח חסר אבחנה של ילדים, והרפתקנות חיזבאללה ונסראללה - אולי כך ההמונים ייצאו לרחובות, כנגד ארגון הטרור

הפגנה בלבנון לאחר הפיצוץ בנמל ב־2020 , אי.פי.אי
הפגנה בלבנון לאחר הפיצוץ בנמל ב־2020, צילום: אי.פי.אי

האירוע המחריד במג'דל שמס, גם אם נעשה בשוגג על ידי חיזבאללה, אינו מוריד מאחריות מדינת לבנון. דה פקטו, לבנון פתחה במלחמה נגד ישראל ללא שום סיבה. החברה הלבנונית שסועה, מרביתה מתנגדת למלחמה, אך הם בני ערובה בידי איראן ועושי דברה של חיזבאללה. הגיעה העת להגיש חשבונית קשה וכואבת למדינת לבנון.

Video Player is loading.
Current Time 0:01
Duration 0:32
Loaded: 11.97%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:31
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    בשבעה מרחבים במקביל: צה"ל תקף במהלך הלילה בעומק לבנון (28.07.24) '' דובר צה"ל

    תמונת המצב בלבנון מתעתעת. ההרס ניכר היטב בדרומה, אך המלחמה פחות מורגשת בשאר חלקיה. התסיסה בלבנון רוחשת, אך עדיין לא מבעבעת מעל לפני השטח ומוגבלת בהיקפה. עד כה לא ראינו ולו הפגנת ענק אחת של מרונים, סונים, דרוזים וגם שיעים נגד חיזבאללה, כפי שהיו בעקבות רצח רפיק חרירי ב־14 בפברואר 2005, "מהפכת הארזים" או הפגנות הענק בעקבות הפיצוץ בנמל ביירות ב־4 באוגוסט 2020.

    תמונתו של נסראללה בביירות, לבנון, צילום: רויטרס

    הפיגוע המזעזע מחייב את ישראל לתגובה חסרת תקדים בעצמתה. נכון, תגובה קשה עלולה לגרור את האזור למלחמה בהיקף מלא, אך נסראללה והאיראנים חוששים ממלחמה כוללת. באופן כללי ישראל מנחיתה מהלומות קשות למדי על חיזבאללה, אך מבחינת נסראללה הן עדיין נסבלות, ולמעשה אנו נשרכים אחר תכתיביו. בעת הנוכחית, למרות הפגיעה הקשה במג'דל שמס, ישראל משדרת שאיננה מעוניינת ליזום או להיקלע למערכה צבאית כוללת למיטוט חיזבאללה, משתי סיבות: כשירות הצבא ודלדול מצבורי הלגיטימיות הבינלאומית שלנו, שכבר כעת נמצאת מתחת לקו האדום.

    מנגד, האירוע הנורא מייצר גם הזדמנות. עלינו לדחוף ולהוציא את ההמונים בלבנון לרחובות, לא רק דרוזים אלא מרונים, סונים ואפילו שיעים. לייצר בפעם הראשונה איום ממשי פנים־לבנוני על הלגיטימיות של נסראללה בלבנון גופא. ההמונים לא יפילו את חיזבאללה, אבל יסדקו את אחיזתו. אם כן, כיצד נעים במנהרה ממולכדת מבלי למוטטה? התשובה היא תקיפה כלכלית אנרגתית.

    תקיפות לבנוניות בצפון הארץ, צילום: אייל מרגולין

    מכת חושך

    לבנון מתמודדת עם משבר חשמל מתמשך בשל יכולות ייצור חשמל מוגבלות ותלות רבה ביבוא דלק. החשמל המיוצר בתחנות זהרני, דיר עמאר, ג'יה וחלדה - נמוך מהביקוש כמעט בחצי. מצב שגורם לפגיעה בחיי היומיום של התושבים, הנאלצים להסתמך על גנרטורים פרטיים, מה שמוסיף לעלויות המחיה הגבוהות. אבל בלבנון כמו בלבנון - מסתדרים.

    ישראל צריכה ליזום פגיעה במכליות המובילות נפט ללבנון. מהלך שיגרום תוך ימים לעלטה מוחלטת במדינה, שלה יהיו השלכות מרחיקות לכת על יכולות הלחימה של חיזבאללה ומורל לוחמיו, אבל בעיקר, כל אזרח ישלם מחיר כבד על רצח חסר אבחנה של ילדים, והרפתקנות חיזבאללה והעומד בראשו.

    זירת הפגיעה במג'דל שמס, צילום: אי.פי

    כל אזרח יחוש על בשרו את מחיר הקרבת לבנון על מזבח האידאולוגיה השיעית־איראנית. העלטה תבהיר לנסראללה כי המשוואה השתנתה ומעתה יהיה עליו לשלם מחיר פנים לבנוני כבד. כל זאת מבלי לירות כדור אחד. זהו מהלך לגיטמי של מדינה המותקפת על ידי מדינה שכנה.

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר