בצה"ל קיימו הערב (מוצ"ש) תדרוך על האירוע החמור במג'דל שמס, בו נפגעו כ-30 בני אדם בפגיעה ישירה במגרש כדורגל ונרצחו 11. הקבינט המדיני-ביטחוני יכונס מחר לדיון דחוף.
רגעי הפגיעה במג'דל שמס // רשתות ערביות
נתניהו שוחח עם מנהיג העדה הדרוזית, השיח׳ מוואפק טריף והבהיר שישראל לא תעבור על המתקפה הרצחנית לסדר היום, ושחיזבאללה ישלם על כך מחיר כבד שהוא טרם שילם עד כה.
שר הביטחון יואב גלנט קיים הערכת מצב עם הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי, ועם בכירי מערכת הביטחון, בעקבות האירוע הקשה במג'דל שמס. כך נמסר מלשכת השר. מדובר צה"ל נמסר כי הלוי קיים הערכת מצב עם מפקד פיקוד הצפון, ראש אמ"ץ, מפקד חיל האוויר וחברי פורום מטכ"ל.
בדיקת מערכות המודיעין של צה"ל מצביעה על כך שהירי לעבר מרכז מג'דל שמס בוצע מאזור הנמצא צפונית לכפר שבעא בדרום לבנון. מידע מודיעיני מייחס את האחריות לשיגור לארגון הטרור חיזבאללה. לאחר הערכת המצב שר הביטחון גלנט קבע את כיווני הפעולה והנחה את מערכת הביטחון בהתאם.
בצה"ל אומרים כי ככל הנראה מדובר ברקטה כבדת משקל שנפלה במגרש הכדורגל בו התאמנו הילדים. עוד ציינו כי הצבא נערך לתגובה משמעותית על הרג הילדים הערב.
מבדיקה ראשונית בצה"ל עולה כי היה קשה למערכות ההגנה האווירית ליירט את הרקטה והמקרה מתוחקר בחיל האוויר. על הכפר לא הוטלו מגבלות של פיקוד העורף שמנעו את אימון הכדורגל בכפר.
בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו עודכן מוקדם יותר היום בפרטי האירוע במג'דל שמס. כך נמסר מלשכת נתניהו, שהוסיפה: "רה"מ מקיים כעת התייעצות ביטחונית נוספת עם מזכירו הצבאי אלוף רומן גופמן. בהמשך יקיים הערכת מצב ביטחונית עם כל ראשי מערכת הביטחון".
מקורות של חיזבאללה אמרו לתקשורת הלבנונית כי "ההאשמות של ישראל כי חיזבאללה תקף במג'דל שמס לא נכונות" והכחישו כי הם ירו את הטיל שפגע במגרש הכדורגל.
בצה"ל מבהירים: "בהמשך להערכות המצב בצה״ל והמודיעין העומד לרשותנו, הירי למג׳דל שמס בוצע על ידי ארגון הטרור חיזבאללה. חיזבאללה עומד מאחורי שיגור הרקטה שפגעה במגרש הכדורגל במג׳דל שמס וגרמה לנפגעים רבים, אזרחים בלבד ובהם ילדים מוקדם יותר הערב".
עוד אומרים בצה"ל כי צריך להמתין להחלטות, אבל הדברים ברורים. לצה"ל יש עומק גדול יותר ומטרות והתעצמות שעוד לא הותקפו. האסון במג'דל שמס, מציינים בצבא, יביא לתגובות רחבות. בצמרת המערכת הביטחונית אומרים כי יהיה צורך להחליט אם פותחים במלחמה בצפון בעקבות התקרית החמורה.
גורם ביטחוני מסר: "אנחנו מחסלים פעילי חיזבאללה וחיזבאללה הורג ילדים. בגלל זה הוא נבוך ומנסה להתנער מהאירוע".
הבית הלבן מסר הערב כי הם מגנים את מתקפת הטילים של חיזבאללה על העיירה מג'דל שמס בצפון ישראל. כמו כן, המועמד לנשיאות דונלד טראמפ אמר בתגובה כי: "נורא, לעולם היה קורה אצלנו, לא יכולים לתת לזה להימשך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו