הירי לצפון: כ-80 שיגורים במהלך הערב; נתניהו קיים התייעצות ביטחונית לפני פגישת הקבינט

דיווח: שני מחבלי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון • לאחר חשיפת תמונותיהן בשבי החמאס - הורי התצפיתניות דורשים פגישה מיידית עם נתניהו בטרם נסיעתו לקונגרס • חמאס טען כי 13 פלשתינים נהרגו ויותר מ-26 נפצעו בתקיפה במואסי שבמערב חאן יונס • חיזבאללה לקח אחריות על הירי לקריית שמונה

יירוטים מעל מירון. צילום: .

היום ה-284 למלחמה: צה"ל ביצע תקיפות רבות במהלך הלילה (בין שני לשלישי) ברצועה שם דיווחו על כעשרה הרוגים. החות'ים תקפו בים האדום ספינה בבעלות ישראלית.

 

עדכונים שוטפים

04:20: חיזבאללה קיבל אחריות על המטח לעבר הגליל המערבי. לטענת ארגון הטרור, מדובר בתגובה על "מותם של שלושה ילדים סורים בתקיפה ישראלית שכוונה לכפר אום א-תות".

04:03: דיווח: חיל האוויר הפציץ בית ששימש למטרות טרור במחנה הטרור נוסיראת שבמרכז עזה.

02:55: האזעקות בגליל המערבי - כ-20 רקטות נורו במטח לצפון, חלקן יורטו, כמה מהן התפוצצו בשטחים פתוחים.

02:23: אזעקות בנהריה וביישובים בגליל המערבי.

00:52: ה"וול סטריט ג'ורנל": ישראל הורידה 8 פצצות של 2 טון כל אחת על המתחם בו שהה מוחמד דף.

23:30: כ-30 שיגורים למירון במטח בשעות האחרונות. בסך הכל בשעות הערב נרשמו כ-80 שיגורים לעבר ישראל.

23:05: הקבינט החל בשעה איחור בשל התייעצות ביטחונית שקיים ראש הממשלה נתניהו לפני הישיבה.

23:03: השר וחבר הקבינט אבי דיכטר: "ציר פילדלפי - חייב להישאר בידי ישראל. כל עוד שימשתי בתפקידי כראש השב''כ לא מסרנו את הציר. לאחר שסיימתי את תפקידי, הדרג המדיני החליט אחרת והציר הפך באופן מיידי לציר החימוש של חמאס. בנושא פילדלפי אין פתרונות קסם. אין תחליף לנוכחות כוחותינו על הציר כדי למנוע הזרמת חימוש מאיראן לעזה".

23:02: צה"ל תקף מטרות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון. מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור חיזבאללה במרחבים כפר כילא ועייתא א-שעב שבדרום לבנון. בנוסף, הותקפו תשתיות טרור של הארגון במרחבים עיתרון ועייתא א-שעב שבדרום לבנון.

22:46: מטח ירי ליישובי הצפון, באזור מירון.

הירי לצפון: יירוטים מעל מירון// ללא

22:29: שני יירוטים בגליל המערבי ועוד כמה נפילות בשטחים פתוחים.

22:24: התחדש הירי לצפון. לראשונה היום אזעקות בגליל המערבי.

21:40: נסראללה: "המערכה של מבול אלאקצא היא אחת המערכות הגדולות והארוכות ביותר שישראל התמודדה איתן מעולם. אנחנו נלחמים במערכה שהאופק שלה ברור ויש לנו הבטחה קוראנית שהישות הזו תיעלם".

21:05: שר הפנים משה ארבל הנחה להיערך לקיומן של הבחירות המוניציפליות לרשויות המפונות בצפון ובדרום בתאריך 19.11.2024, למעט בקריית שמונה ושלומי, בהן מועד הבחירות יידחה בצו נוסף בהתאם להתפתחויות הביטחוניות באזור.

21:00: צה״ל תקף משגר ממנו זוהו שיגורים שחצו לעבר מרחב קריית שמונה הערב.

20:09: עוד כ-15 שיגורים במטחים האחרונים. סך הכל כ-40 רקטות על קריית שמונה.

נפילה בקריית שמונה, צילום: .

19:55: ירי לצפון: קריית שמונה, הגושרים, בית הלל.

19:49: הירי לצפון: ארבע רקטות נפלו בקריית שמונה.

19:33: לאחר חשיפת תמונות התצפיתניות משבי החמאס: הורי התצפיתניות דורשים פגישה מיידית עם ראש הממשלה. כשהחזרת בנותיהן ושאר החטופים קרובה מתמיד, משפחות התצפיתניות קיימו הערב (שלישי), מסיבת עיתונאים ובה דרשו פגישה מיידית עם רה''מ, בטרם נסיעתו לקונגרס.

19:27: צה"ל מפרסם עץ עדכני של חיסולי הנהגת הזרוע הצבאית של חמאס.

צה"ל מפרסם. החיסולים בצמרת הזרוע הצבאית של חמאס, צילום: דובר צה"ל

19:23: הירי לצפון נמשך: לקריית שמונה ובית הלל.

19:22: המשטרה מטפלת כעת במספר זירות נפילה של פריטי אמל"ח בסביבת העיר קרית שמונה. בשלב זה לא התקבל דיווח על נפגעים, נזק נגרם לרכוש. שוטרים וחבלני המשטרה של המחוז הצפוני מבודדים כעת זירות נפילה וסורקים אחר שרידים נוספים, לשם הסרת סיכון נוסף לציבור.

19:06: אזעקות בקריית שמונה וסביבתה. כעשרים שיגורים חצו מלבנון, חלקם יורטו.

יירוטים בצפון, 16 ביולי, צילום: .

19:05: משפחות התצפיתניות מתירות כעת לפרסם תמונות של בנותיהן מהימים הראשונים שלהן בשבי, כשהן חבולות ופצועות. לידיעה המלאה.

18:55: אזעקות בקריית שמונה והסביבה. 

16:24: מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו, בהכוונה של אמ"ן, שב"כ ופיקוד הדרום, מחבלים שפעלו בבית ספר ״א-נסיראת״ של אונר"א במרחב נוסיראת. המחבלים פעלו מבית הספר לתכנון והוצאה לפועל של מתווי טרור נגד כוחותינו הפועלים כעת ברצועה.

תקיפות צה"ל בנוציראת, צילום: רשתות ערביות

במקבביל, כלי טיס של חיל האוויר תקף מפקד פלוגה בכוח הימי של הג'יהאד האסלאמי במערב חאן יונס. נבדקים דיווחים כי כתוצאה מהתקיפה נפגעו מספר אזרחים, הפרטים בבדיקה.

16:11: דיווח ערבי: לבנוני וסורי נהרגו בתקיפת האופנוע בדרך אלח'רדלי בדרום לבנון. (שחר קליימן)

15:48: צבע אדום בעוטף עזה. 

15:20: חמאס טען כי 17 פלשתינים נהרגו ויותר מ-26 נפצעו בתקיפה במואסי שבמערב חאן יונס מוקדם יותר. (שחר קליימן)

15:03: במקביל, דווח ברצועת עזה על שישה הרוגים ו-40 פצועים בתקיפה על בית ספר של אונר"א במחנה נוסיראת. (שחר קליימן)

14:57: דיווח לבנוני על תקיפה מהאוויר של אופנוע בכביש תבנית-אלחרדלי, מזרחית לצור - שני מחבלי חיזבאללה חוסלו. (שחר קליימן)

13:59: בפעם השנייה השבוע: לוחמי מג״ב איו״ש עצרו לפני זמן קצר חשודה שתכננה לבצע פיגוע דקירה במערת המכפלה. (חנן גרינווד)

הסכין שנתפסה על החשודה, צילום: דוברות המשטרה

13:48: תשעה חודשים אחרי המלחמה, רוב ראשי הזרוע הצבאית של ארגון הטרור בעזה חוסלו או הותקפו. מתוך 12 מפקדים בכירים, 7 חוסלו - ביניהם מרואן עיסא, אחמד ר'נדור, איימן נופל, ראפע סלאמה, איימן סיאם, ראזי אבו טמאעה וראאד ת'אבת. בישראל מעריכים כי שניים נוספים - מוחמד דף וראאד סעד - חוסלו, אך אין לגביהם אישור סופי. ושלושה נוספים שרדו - מוחמד סינוואר, עז א-דין אל-חדאד ומוחמד שבאנה. השניים האחרונים ניצלו מניסיונות חיסול עד כה. (שחר קליימן)

13:28: ראש ה-CIA וויליאם ברנס העריך כי "מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר מתמודד עם לחץ מתגבר" ממפקדים בזרוע הצבאית של ארגון הטרור להסכים לקבל את ההצעה האחרונה להפסקת אש מול ישראל. כך פורסם היום (שלישי) ברשת CNN האמריקנית. (שחר קליימן)

13:13: בהמשך לאזעקות שנשמעו בדקות האחרונות בגזרת שדרות: בשלב זה לא התקבלו קריאות על נפגעים, מלבד נפגעת חרדה. (איליה יגורוב)

13:07: אזעקות צבע אדום בעוטף.

13:02: משרד הבריאות בעזה הכפוף לחמאס טוען כי 38,713 פלשתינים נהרגו ו-89,166 נפצעו בעזה מאז שבעה באוקטובר.

12:42: משפחות התצפיתניות יחשפו הערב זוועות מהימים הראשונים של הבנות בשבי חמאס. לידיעה המלאה

12:29: הוסר החשש לחדירת מחבלים, האירוע באילת הסתיים (רונית זילברשטיין)

גזרת האירוע באילת, צילום: ללא

11:19: חשש לאירוע בטחוני בגבול ישראל מצרים. כוחות רבים של משטרה, צבא ויחידות מיוחדות הזנקו למקום. כביש 12 נסגר לתנועת כלי רכב. לגזרה הוקפצו מסוקים לסריקה. (רונית זילברשטיין)

09:22: העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" דיווח הבוקר כי ישראל שואפת להסית את הפלשתינים ברצועת עזה נגד חמאס במסגרת השלב השלישי במלחמה.

09:13: לוחמי מג"ב חיסלו הלילה סמוך לרמאללה מחבל שרץ לעבר הכוח עם סכין בידו ודקר את אחד הלוחמים. בתגובה לכך, הגיב לוחם נוסף בירי וחיסל את המחבל, תושב עזה בן 19. הלוחם שנפצע פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים באורח קל. (חנן גרינווד)

הלחם שנפצע בבית החולים, צילום: דוברות המשטרה

08:01: לפני פגישת נתניהו עם משפחות התצפיתניות: משפחות חטופים ופעילות מחאת הנשים להחזרת החטופות והחטופים חוסמות את איילון דרום סמוך למחלף השלום. 

משפחות חטופים ופעילות מחאת הנשים חוסמות את איילון דרום, צילום: מחאת הנשים להחזרת החטופות והחטופים

07:47: חיל האוויר תקף במהלך הלילה תשתיות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה במרחבים חולא, כפר כילא ובני חיאן שבדרום לבנון. כמו כן התבצעה תקיפה אלטילרית עבור הסרת האיון  במרחבים בליידא, דיר מימס ורמיש (לילך שובל)

06:54: פיגוע ירי בסמוך לשבי שומרון ועינב. שלושה אנשים נפצעו באורח קל (חנן גרינווד) לידיעה המלאה

פיגוע ירי ליד שבי שומרון, צילום: TPS

05:00: הפלשתינים מדווחים על תקיפה נוספת בעיר עזה.

04:44: הפלשתינים מדווחים על ארבעה הורים בתקיפה באזור חאן יונס.

04:30: פיקוד המרכז של ארה"ב: החות'ים תקפו ספינה בים האדום שהניפה דגל פנמה ונמצאת בבעלות ישראלית.

כוחות אוגדה 162 ממשיכים לפעול במרחב רפיח // דובר צה"ל

03:50: הפלשתינים מדווחים על ארבעה הרוגים בהפצצה של חיל האוויר במחנה נוסייראת.

02:20: הפלשתינים מדווחים על שני הרוגים בהפצצת בית במרכז רצועת עזה.

01:30: הפלשתינים מדווחים על תקיפות של חיל האוויר במרכז הרצועה

00:05: חיזבאללה: בתגובה לתקיפה בבינת ג'בייל, שיגרנו עשרות טילי פלק לעבר קריית שמונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר