המודיעין שהוביל לתקיפה - והניסיון לוודא שאין חטופים בסביבה; גורלו של דף טרם התברר - הערכות שמח"ט חאן יונס חוסל

בצה"ל אומרים כי אחת הנקודות המרכזיות שנבדקו לפני ניסיון החיסול של מפקד הזרוע הצבאית של חמאס הייתה לוודא שאין חטופים במתחם • ארצות הברית לא עודכנה בתכניות התקיפה, שהתבצעה במכוון מעל לפני הקרקע • מח"ט חאן יונס שהותקף גם הוא היה מעורב בענייני החטופים והיה בעל קשר עם סינוואר

מוחמד דף. צילום: ללא

בצה"ל עדיין בוחנים את תוצאות התקיפות שכוונו למוחמד דף, מפקד הזרוע הצבאית של חמאס מוקדם יותר היום (שבת). בצה"ל עדיין בוחנים את תוצאות התקיפה. המתחם בו שהה דף בעת התקיפות היה בבעלותו של המותקף השני, שעל פי ההערכות חוסל - רפעא סלאמה, מפקד חטיבת חאן יונס של חמאס.

 

במהלך הלילה התקבל מידע על שהותו של דף במתחם. המודיעין התגבש לאורך הלילה והוצלב ממספר מקורות. צה"ל היה בכוננות כך שיהיה מוכן לתקיפה בהתראה קצרה, זאת לאחר שנערכו דיונים על האפשרות לסיכול. רק כאשר היו מספר אישורים מדויקים לגבי הימצאו של דף במתחם - ניתנה ההוראה, כאשר גם ארצות הברית לא עודכנה במבצע.

נקודות המפתח לחיסול מתפרץ שכזה הן דיונים: איך להגיע ליעדים מהר, קבלת תמונת מודיעין כאשר אין זמן רב, הערכות מצב מול אמ"ן וחיל האוויר. אחת הנקודות המרכזיות שנבדקו מבחינה מודיעינית הייתה לוודא שאין חטופים במתחם טרם התקיפה. 

זירת התקיפה במרחב המואסי בה חוסל לכאורה מוחמד דף, צילום: דובר צה"ל

במקביל להערכת המצב הלילית שכללו את הרמטכ"ל, ראש השב"כ רונן בר, ראש אמ"ן אהרון חליוה, ראש אגף מבצעים ומפקד חיל האוויר תומר בר, הכוחות המתינו לאימות הסופי וליציאה לפעולה.

סלאמה הוא מח"ט חאן יונס, דמות משמעותית ודומיננטית, שפועל ישירות מול סינוואר, כולל בענייני החטופים. בצה"ל מעריכים כי ניסיון החיסול ישפיע על העסקה שכן לסאלמה ודף יש משמעות סמלית בארגון. 

התקיפה, שהתבצעה כאמור במתחם שהיה בבעלות סאלמה בתוך החלק ההומניטארי בחאן יונס, בוצעה מעל לפני הקרקע על מנת להקל על הבנת תוצאותיה. 

בצה"ל נערכים לשלל תגובות, גם ביהודה ושומרון ובצפון, וטוענים: אם יהיה ירי מעזה מדובר בהודאה במותו של דף. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר