בית ספר נוסף של אונר"א התגלה כמפקדת נוח'בה במסווה: צה"ל השמיד את המבנה וחיסל את המחבלים

כוחות הביטחון הישראליים תקפו מתחם טרור ששימש את חמאס ומוקם בתוך בית ספר של אונר"א בנוסיראת • במבנה שהו מחבלי חמאס וג'יהאד אסלאמי פלשתיני שהשתייכו לכוחות הנוח'בה שביצעו את הטבח האכזרי ב-7 באוקטובר • צה"ל דחה את התקיפה פעמיים כדי להבטיח את דיוקה והשתמש בחימושים מדוקים, הפלשתינים מדווחים על עשרות הרוגים כתוצאה מהתקיפה

מחבלי חמאס הותקפו במחם טרור שהוקם בבית ספר של אונר"א. צילום: דובר צה"ל

לאורך הלילה, מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו בהכוונת כוחות אוגדה 99, אגף המודיעין ושב״כ מתחם טרור ששימש את מחבלי חמאס ומוקם בתוך בית ספר של אונר"א במרחב נוסיראת, שבמרכז הרצועה.

בעת התקיפה שהו במתחם מחבלי חמאס וג'יהאד אסלמי פלשתיני, אשר על פי ההערכות המודיעיניות השתייכו לכוחות הנוח'בה שפשטו על יישובי עוטף עזה בשבת השחורה ולקחו חלק בטבח הרצחני. נוסף על כך, המחבלים הכווינו פעולות טרור נגד לוחמי צה"ל שפועלים ברצועת עזה, וניצלו את חזותו האזרחית של בית הספר כמחסה לטרור.

הקלטה: כך נשמע מחבלים שעובדים במקביל כמורים בבית ספר של אונר"א בדיר אל-בלח \\ דובר צה"ל

מחסה למחבלים מהטבח

לתקיפת מבנה אונר"א קדם מודיעין מקדים ומעקב של מספר ימים, ממנו נבע כי מחבלי חמאס התבצרו בתוך מבני הארגון, הכווינו פעולות טרור ואף ביצעו אותן מתוכם. בכיתות בבית הספר שהותקף היו כ-30 מחבלים. כדי לוודא שהם אלו שמחוסלים, נדחה צה"ל את מועד התקיפה פעמיים. הכוחות השתמשו בחימושים מדויקים שהופעלו לעבר שלוש כיתות לימוד שונות, התקיפה סווגה כמבודדת לחיסול רק של המחבלים.

הפלשתינים מפנים הריסות במחנה הפליטים נוסיראת אחרי תקיפות צה"ל, ארכיון, צילום: אי.פי.אי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר