קורבנות הטרור לשר הביטחון: "הכרז על אונר"א כארגון טרור"

ארגון "שורת הדין", המייצג עשרות נרצחים בטבח 7.10, מבקש מהשר גלנט: הוצא את סוכנות האו"ם מחוץ לחוק • הרקע לעיתוי: העדויות החדשות לפעילות מחבלי חמאס מתוך המטה המרכזי של הסוכנות בעזה • עו"ד ניצנה דרשן־לייטנר, נשיאת הארגון: "זהו צו השעה - למניעת הקורבנות הבאים ולמיטוט שלטון הטרור בעזה"

עובד אונר"א ברצועת עזה. צילום: אי.פי

ארגון "שורת הדין", אשר מייצג עשרות קורבנות של טבח 7 באוקטובר ומסיבת נובה בקיבוץ רעים, החל לקדם יוזמה להוציא את סוכנות אונר"א מחוץ לחוק ולהכריז עליה כארגון טרור: "לנוכח החשיפות המודיעיניות יש בשלות משפטית לכך".

בחוות הדעת המשפטית שהוגשה לשר הביטחון יואב גלנט נפרסו על פני שמונה עמודים טיעונים המנמקים כי על פי סעיף 3 לחוק המאבק בטרור, ביכולתו להפעיל את סמכותו להכריז על אונר"א ארגון טרור, בכפוף להמלצת שב"כ והיועצת המשפטית לממשלה.

זאת על רקע חשיפת דובר צה"ל לאחרונה, וביתר שאת שלשום עם מציאת אמצעי מודיעין ומסמכים שהעידו כי המטה המרכזי של אונר"א, אשר פועל מטעם האו"ם ברצועה, שימש גם את מחבלי ארגון הטרור חמאס.

עו"ד ניצנה דרשן לייטנר. ארגון שורת הדין, צילום: ארגון שורת הדין

בהכוונה מודיעינית של שב"כ הותר לפרסום כי לוחמי צה"ל הגיעו אל פיר מנהרה בסמוך לבית ספר של ארגון אונר"א. הפיר הוביל לתוואי תת־קרקעי, שהיה נכס משמעותי של המודיעין הצבאי של חמאס ועבר מתחת למבנה המשמש המטה המרכזי של אונר"א ברצועה. בתוך משרדי המבנה אותרו אמצעי לחימה רבים, ובהם רובים, תחמושת, רימונים ומטענים.

"כל העילות המשפטיות"

היוזמה להוצאת הסוכנות מחוץ לחוק מצטרפת להצעת חוק שהגישה ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) בשבוע שעבר, ולפיה יש "להפסיק את הקשרים בין מדינת ישראל לאונר"א ולהכריז עליה ארגון טרור", כדי לעצור את מחדל הסיוע ההומניטרי שמעבירה הסוכנות לידי חמאס.

ח"כ יוליה מלינובסקי, צילום: אורן בן חקון

לדברי נשיאת שורת הדין, עו"ד ניצנה דרשן־לייטנר, "כיום ברור לכל כי אונר"א פתחה את שעריה למחבלי חמאס בצורה חסרת תקדים. בתחפושת של ארגון הומניטרי אשר מנציח נרטיב שקרי ומסוכן הם הפכו להיות מפקדה מרכזית של ארגון טרור, אשר חלק מאנשיו רצחו במו ידיהם יהודים חפים מפשע.

"יש לכך כל העילות והראיות המשפטיות כדי ששר הביטחון יכריז עליהם ארגון טרור. זה צו השעה כדי למנוע את הקורבנות הבאים ולהוביל למיטוט שלטון חמאס ברצועה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר