כוחות צוות הקרב של חטיבת הצנחנים נלחמים במרחב חאן יונס. בימים האחרונים מעמיקים הלוחמים את הלחימה בשכנות אל עמל במערב חאן יונס. השכונה מהווה מעוז טרור של חמאס. בשכונה איתרו הלוחמים אמצעי לחימה רבים, עשרות תשתיות טרור של החמאס, פירי תת קרקע, עמדות תצפית ומפעלים לייצור אמצעי לחימה שונים. כמו כן ניתן לראות מחבל מחוסל מהאוויר לפני שהוא מבצע ירי.
בעקבות אינדיקציה מודיעינית פשטו הלוחמים על כספות של ארגון הטרור חמאס ועל משרד חלפנות של הארגון, בהם אותרו יותר משלושה מיליון שקלים ששימשו ככספי טרור. עוד אותרו מסמכים מודיעיניים של ארגון הטרור חמאס.
במסגרת התקדמות הכוחות במרחב, זיהו הלוחמים בכמה אירועים חוליות מחבלים שניסו לבצע ירי לעבר הכוח ולהניח מטענים בסמוך אליו. לוחמי הצנחנים חיסלו את המחבלים בקרבות מטווח קרוב, ירי צלפים, בסיוע ירי מרגמות, והכווינו כלי טיס של חיל האוויר.