גורם ביטחוני על חידוש הירי מאזורים שצה״ל פינה: "אף אחד לא התחייב שתמרון של חודשיים יפתור את הבעיות"

"צה״ל הוא האחראי להתמודדות עם האתגר, שהוא צבאי במהותו", אומר גורם מדיני • ראש הממשלה פגש את אלוף פיקוד הדרום והדגיש כי פירוק מוחלט של החמאס הוא היעד - ואין בו כל שינוי

הפגיעה הישירה בחנות בנתיבות. צילום: דודו גרינשפן

חמאס ניצל היום (שלישי) את הוצאת לוחמי אוגדה 36 מעזה, ושיגר הבוקר מטח כבד של רקטות מאל-בורייג' ונוסיראת שבמרכז הרצועה, האזור שצה"ל עזב אתמול, לעבר יישובי הדרום והעוטף. גורם ביטחוני התבטא בעניין, ואמר: "יהיו פשיטות. אף אחד לא התחייב שתמרון של חודשיים יפתור את הבעיות ולא יהיה ירי בכלל".

מטח טילים לעבר נתיבות // השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בנוסף, גורם מדיני אומר כי צה״ל הוא האחראי להתמודדות עם האתגר, שהוא צבאי במהותו. הוא הוסיף עוד כי ישראל בוחנת בקשות חדשות של הממשל האמריקני למחוות הומניטריות כלפי תושבי עזה, אך סרב לפרט מהן הבקשות.

בד בבד, ראש הממשלה נתניהו פגש היום את אלוף פיקוד הדרום ירון פינקלמן, ואמר כי פירוק מוחלט של החמאס הוא היעד, ואין בו כל שינוי. השליח האמריקני, דיוויד סאתרפילד, השתתף בישיבה של נתניהו עם צמרת פיקוד הדרום.

פגיעה ישירה בחנות בנתיבות, צילום: 27א

במטח החריג הבוקר, ארגון הטרור שיגר עשרות רקטות לעבר נתיבות והיישובים הסמוכים לה במועצות האזוריות בני שמעון, שדות נגב ואשכול. כשאחת הרקטות אף פגעה פגיעה ישירה בחנות חשמל בעיר, ונרשמו מספר פגיעות במוסדות חינוך בעיר וביישוב מעגלים. תושבת נתיבות אמרה ל"ישראל היום": "זה לא יאמן ששלושה חודשים למלחמה והם עדיין יכולים לירות עלינו באמצע היום ולהכניס לפאניקה עיר שלמה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר