להכיר בעובדות: ההפרדה בין הטרור החמאסי לבין פת"ח הולכת ונעשית קשה מיום ליום

עוד ועוד תשתיות טרור משותפות לארגונים יריבים כפת"ח • חמאס והג'יהאד האסלאמי נחשפות, והדבר מחייב הערכה מחדש של יחסינו עם הרש"פ

כוח צה"ל בטול כרם (ארכיון). צילום: דובר צה"ל

קרב והולך היום שבו צה"ל ומערכת הביטחון ייאלצו לבחון מחדש את הנחת העבודה שלהם, שהרשות הפלשתינית היא שותפה שמסייעת לישראל להילחם בטרור. הפיגועים האחרונים ביו"ש והמלחמה הבלתי פוסקת שצה"ל מנהל בארגוני הטרור שם מחדדים מחדש עובדה מטרידה: ההפרדה בין הטרור החמאסי לבין פת"ח הולכת ונעשית קשה יותר מיום ליום. פת"ח וגדודי חללי אל־אקצא שלו מבצעים פיגועים ושותפים לטרור. גם בכירי פת"ח רבים, בהם מזכירי מחוזות הקשורים בטבורם לרש"פ, מגבים את המעורבות של פת"ח בטרור.

לפני ימים אחדים קיבלנו המחשה נוספת לערבוב בין ארגוני הטרור, כאשר התברר שאבותיהם של ארבעה מבין תשעת ההרוגים בג'נין ובטול כרם משמשים כקצינים במנגנוני הביטחון של הרשות, וכי שניים מבין ששת ההרוגים בתקיפה האווירית של ישראל בג'נין הם אנשי פת"ח. יתר ההרוגים זוהו כפעילי חמאס.

רק לפני שבוע, במהלך פעילות מבצעית, נפתחה אש לעבר כוח צבאי ששהה בכניסה הצפונית של יריחו, מתוך מכללת "איסתיקלאל", מוסד המשמש להכשרת שוטרים פלשתינים וכן כבסיס ההכשרות הראשי לאנשי המנגנונים הפלשתיניים (פורסם בערוץ 14). העובדה שגם משם יורים אש לעבר לוחמי צה"ל צריכה להדליק נורה אדומה אצל כל מי שעדיין מסרב להעריך מחדש את שיתוף הפעולה עם מנגנוני הרשות הפלשתינית, הן בישראל והן בארה"ב.

אבו מאזן (ארכיון), צילום: אי.פי.איי

סמוך ליישובים תלם ואדורה שבמערב הר חברון חשפו לאחרונה אנשי מילואים במרחב הכפר תרקומיא, את מה שתואר על ידם כ"הכנה למנהרת טרור", מאות מטרים בלבד מהיישוב תלם. דובר צה"ל אמנם זיהה את החפירה האמורה כבור ספיגה, אבל  תושבים יהודים באזור חוששים שמדובר במסווה למשהו אחר לחלוטין.

גם בבת חפר, שממזרח לה נמצא הכפר שוויכה, שמעו התושבים קולות חפירה. בעבר פגעו קליעים שנורו משם בבתים ביישוב.

הפגנת תמיכה בחמאס בשכם, צילום: GettyImages

בכוכב יאיר-צור יגאל הסמוך לקו התפר תושבים מתלוננים על רעשי חפירות מנהרה ומדווחים על רעידות המורגשות בבתיהם. בג'נין ובטול כרם כבר אותרו תשתיות מנהור שניסו לחקות את עזה.

מעל הקרקע, לעומת זאת, המציאות בהירה פי כמה: גל הודעות האבל של ראשי השלטון המקומי ברש"פ, ראשי עיריות ומועצות, על חיסולו של רב המרצחים אל־עארורי מעיד בבירור לאן נושבת הרוח. לאחר החיסול הכריז ג'מאל חוויל, חבר מועצת פת"ח, על כך ש"כל פלגי ההתקוממות הפלשתינית הכפופים לאללה בלבד... ידברו אל הישות הציונית הפושעת בכדורי רוביהם ובטיליהם".

ג'יבריל רג'וב, בכיר הרש"פ, התקשר לנחם את איסמעיל הנייה, ופרסם תמונה משותפת שלו לצד אל־עארורי. מוחמד אשתייה, ראש ממשלת הרשות הפלשתינית, גינה את חיסולו של אל־עארורי וגדודי חללי אל־אקצא של פת"ח במחנה בלאטה בשכם תיארו את אל־עארורי כ"מצית המהפכה והגדה המערבית" וכ"אדריכל 'מבול אל־אקצא'".

כוחות צה"ל בג'נין, צילום: דובר צה"ל

מאז מבצע "שומר החומות" נהרגו יותר מ־100 אנשי מנגנונים תוך כדי ניסיון לבצע פיגועים, וב־2023 בוצעו על ידי שוטרים פלשתינים ואנשי מנגנוני הביטחון של הרש"פ למעלה מ־100 פיגועים וניסיונות לפגע. גם בתחום הסיכולים והמעצרים התמונה דומה: לא רק אנשי חמאס והג'יהאד מחוסלים או נעצרים, אלא גם מאות רבות של אנשי פת"ח. עוד ועוד תשתיות טרור משותפות לארגונים יריבים כפת"ח, חמאס, הג'יהאד האסלאמי והחזית העממית נחשפות, והדבר מחייב הערכה מחדש של יחסינו עם הרש"פ ועם מנגנוני הביטחון שלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר