לראשונה מאז 7.10: מתנדבי יחידה 360 - מערך הסיוע הלאומי סרקו את גדר הגבול לאיסוף ממצאים בעניין הנעדרים

במהלך הסריקות זוהה רחפן אויב שהתקרב לאזור ונוטרל ע"י הכוחות שאיבטחו את המשימה • מפקד הצוות המיוחד, יענקי ויינברג: "מתנדבי היחידה פעלו מבוקר שמחת תורה בכל הגזרות למען השמירה על כבוד המת. לא ננוח ולא נשקוט ונגיע לכל מקום שיידרש עד שנביא את כולם לקבר ישראל"

מחפשים ממצאים על הגדר. צילום: יחידה 360-מערך הסיוע הלאומי

לבקשת צה"ל נשלח הבוקר (חמישי) צוות משימה מיוחד ממרחב לכיש של מתנדבי יחידה 360 -מערך הסיוע הלאומי, לטובת סריקה וזיכוי של אזור אנדרטת "החץ השחור", בסמוך לכביש 232 והאזורים הסמוכים לגדר הגבול. לצוות התלוו כוחות צה"ל שאיבטחו את עבודת המתנדבים בכל משך עבודתם באזור.

זו הפעם הראשונה מאז השבעה באוקטובר שצוות מתנדבים נכנס לאזור, אשר היה סגור הרמטית עד לפני מספר ימים בשל איומים של ירי נ"ט מכיוון בית חאנון. היום, לאחר שהאזור בשליטה מלאה של צה"ל, התבקשו המתנדבים לסרוק את הגזרה על-מנת לאתר ממצאים נוספים שלא טופלו לאחר פינוי גופות הנרצחים באזור, והעשויים להביא מידע על הנעדרים.

ליד הפרצות המאובטחות,
פרצה בגדר,

המתנדבים עברו יחד עם כוחות הצבא את גדר הגבול לעבר עזה, ובהכוונת הכוחות פעלו באזורים בהם קיים חשש להימצאות ממצאים הטעונים קבורה שנשארו במקום מאז הטבח. במהלך הסריקות זוהה רחפן אויב שהתקרב לאזור ונוטרל ע"י הכוחות.

ממצאים שישפכו אור גם על מצב חטופים,

מפקד הצוות המיוחד, יענקי ויינברג: "מתנדבי יחידה 360 פעלו מבוקר שמחת תורה בכל הגזרות למען השמירה על כבוד המת. היום לראשונה הגענו לאנדרטת 'חץ שחור' במטרה לאתר ממצאים נוספים. לא ננוח ולא נשקוט ונגיע לכל מקום שיידרש עד שנביא את כולם לקבר ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר