מהבוקר ועד לשעות הצהרים (שלישי), אירוע רודף אירוע בגזרה הצפונית. טיל נ"ט נורה לעבר כנסייה באזור שומרה. אזרח נפצע באופן בינוני עד קשה ופונה לבית החולים לגליל בנהריה. כוחות צבא ומד"א העניקו לו טיפול רפואי. לאחר הגעת הכוחות, נורה עוד נ"ט למרחב. בנוסף, נ"ט נורה גם בדוב"ב. במקביל, רקטות נורו לעבר הר דב. צה"ל תקף מטרות של חיזבאללה בתגובה.
גלנט בפיקוד הצפון: "לא נאפשר חזרה למצב שבו היינו עד 6 באוקטובר" // אלעד מלכה
מאז הבוקר חיזבאללה לקח אחריות על שש תקיפות לאורך גבול הצפון. במקביל דווח בכלי תקשורת ערביים על תקיפות נרחבות של צה"ל בדרום לבנון. בין היתר דווח על תקיפה של כטמ"מ באזור א־תאמריה, שבין הכפרים תוולין וקבריחא, שהוביל לשני פצועים במקום. בצה"ל תקפו היום מספר יעדים של ארגון חיזבאללה. במהלך אחת התקיפות, שוגר טיל קרקע אוויר מלבנון לעבר כלי טיס של צה"ל. הכלי לא נפגע. בתגובה הושמד המשגר ממנו נורה הטיל.
נזק עצום נגרם ללול של משפחת עטון שבמושב דוב״ב שבגבול לבנון לאחר פגיעה ישירה של טיל. הלול המאכלס 11.5 אלף עופות, נפגע משמעותית וקיים נזק עצום ללול ולמיכל התערובת. הבעלים של הלול ניצל באורח פלא לאחר שיצא להכין צהרים לחיילים המשרתים באזור. הלולן קוטי עטון מספר: ״לא נותנים לנו להיכנס כרגע ללול לראות את הנזק. הוא נפגע משמעותית והלך טוטאלוס. אלפי עופות שלנו נהרגו. נזק עצום. כואב לי הלב. אבא שלי, אברהם שהוא הבעלים של הלול ניצל בפוקס. הוא יצא למספר דקות להכין ארוחת צהרים לחיילים שמשרתים באזור ובכך הוא ניצל״.
לראשונה מאז סוף השבוע נפתחו צירי התנועה בגבול הצפון והתאפשרה כניסה של תושבים ליישובים סמוכי הגדר. וכך גם חקלאים הורשו לעבוד בלולים ובמטעים ביישובי הצפון. בתוך כך, מאות מתושבי הצפון הפגינו הבוקר בצומת עמיעד בדרישה שלא להפקיר את הגזרה. המפגינים קוראים: "הצפון התעורר, אין סיכוי שנוותר", ודורשים שהממשלה תתערב ותסייע במציאת פתרון לבעיה הביטחונית. ראשי הרשויות בצפון לא הצטרפו להפגנה, מחשש שמדובר בהפגנה פוליטית הקוראת לנתניהו להתפטר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו