ראש השב"כ: "נחסל את חמאס בכל מקום - גם בטורקיה ובקטאר"

לראשונה נשמע רונן בר מדבר בקולו על אירועי שבעה באוקטובר בהקלטות שפורסמו ב"כאן 11" • "הקבינט הציב לנו מטרה, ואנחנו נחושים לעשות את זה"

ראש השב"כ רונן בר בכנס הרצליה (ארכיון)

"נחסל את חמאס בכל מקום - בעזה, ביו"ש, בלבנון, בטורקיה ובקטאר", כך נשמע היום ראש השב"כ, רונן בר, בהקלטות שפורסמו הערב (ראשון) ב"כאן 11".

בר הוסיף כי "זה המינכן שלנו. הקבינט הציב לנו מטרה. במילים של הרחוב זה לחסל את חמאס, ואנחנו נחושים לעשות את זה". ראש השב"כ התכוון למבצע חיסול המחבלים שעמדו מאחורי טבח י"א הספורטאים באולימפיאדת מינכן ב-1972.

"זה ייקח כמה שנים אבל אנחנו נהיה שם כדי לעשות את זה", הבטיח ראש השב"כ, "האחריות הביטחונית היא שלנו. החובה שלנו היא לספק גם ביטחון וגם תחושת ביטחון. לצערי ב-7 באוקטובר לא הצלחנו לעשות את זה. אני חושב שאנחנו במגמת עלייה ואנחנו לא מחכים".

מנהיג חמאס הנייה, צילום: רויטרס

בר סיכם: "את הלקחים שלנו מהאירועים אנחנו כבר מפיקים, ומעבירים אותם לגזרות אחרות. לא רק לרצועת עזה, כמובן. היקף האיומים שיש על מדינת ישראל הוא חסר תקדים בשנה האחרונה, עוד לפני האירועים האלה. גם במקרה הזה העיקר סמוי מן העין. יש הרבה מאוד דברים שבוחשים מתחת לפני הקרקע". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר