שלושה שבועות לאחר שנפצע בקרב: נקבע מותו של סמ״ר אסצ׳אלו (אסי) סמה

אסי, בן 20 מפתח תקווה, שירת כלוחם בחטיבת הנח"ל • הרופאים נלחמו על חייו אך בשבת נאלצו לקבוע את מותו • חבריו לתיכון כתבו עליו: "תמיד עזר ותמך בכולם"

סמ״ר אסצ׳אלו (אסי) סמה. צילום: דוצ

בבית החולים נקבע מותו של סמ״ר אסצ׳אלו (אסי) סמה, בן 20 מפתח תקווה, לוחם בגדוד 932 של הנח״ל, שנפצע בקרב ב-14 בנובמבר בצפון רצועת עזה.

סמה אושפז בבית החולים ומאז היה מורדם ומונשם, ועבר סדרת ניתוחים. מצבו הוגדר קשה ויציב, אך ביום חמישי חלה הידרדרות במצבו, ובשבת נקבע מותו.

דובר צה"ל

אסי למד בכפר הנוער מוסינזון בהוד השרון, שם אמרו עליו כי היה "תלמיד לדוגמה ומופת, אהוב על הצוות כולו ונגע בלב כולנו. נלווה נחבק ונחזק את משפחתו ויקיריו".

חבריו לכיתה כתבו עליו: "אסי עלה עם הוריו ארצה בשנת 2007 מאתיופיה, הוא הבן הבכור במשפחה ולו עוד 4 אחים קטנים. אסי למד בכפר הנוער מוסינזון במסגרת הפנימייה .היה תלמיד וחבר אהוב בקרב החברים וצוות המורים והפנימייה. תמיד עזר ותמך בחבריו. משפט שאסי האמין בו ופעל על פיו: 'תהיה חזק יותר מהתירוץ שלך!'".

פינת הנצחה בבית הספר מוסינזון לזכרו של סמ״ר אסצ׳אלו (אסי) סמה, צילום: ירון דורון

חיה בלחסן, המחנכת של אסי בבית הספר מוסינזון בהוד השרון: "אסי היה חניך פנימייה, הגיע ילד שובב בן 14 וסיים עם בגרות מלאה. היה אוהב אדם. נותן לכולם עם הרבה כבוד ואהבה. ילד מדהים. הגיע ילד ויצא גבר, לוחם. בספר המחזור שלו כתוב משפט שהוא תמיד היה אומר 'תנצח את הפחדים שלך'. המשפחה שלו ערכית מאוד. אשרי המדינה שאלה בנייה. כולם אהבו את אסי. שלושה שבועות הוא נלחם כמו אריה אחרי הפציעה. הוא הזהיר את החברים שלו והוא נפגע. הוא אהב את המדינה".

קריסטינה קלימנקו, המחנכת של אסי: "אסי היה עם לב גדול מאוד. תמיד עם חיוך על הפנים. אם הוא רואה מישהו מצוברח תמיד היה מרים את החבר, היה מאוד משמעותי בכיתה שלו. 'תהיה חזק יותר מהתירוץ שלך', היה משפט שהיה מאוד מזוהה עם אסי. משפט שאפילו נכתב בגב החולצות בטיול השנתי. זה היה אסי שלנו. מספרים לנו שהיה מעביר הרצאות בושא האפלייה שעברה העדה האתיופית. הוא היה מנהיג, עזר ותרם בכל. תמיד עם חיוך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר