צעיר בן 22 נפגע באורח קל מרסיס בחולון; הטענה נבדקת: אחד המיירטים של כיפת ברזל כשל - ונפל בשטח ישראל

לראשונה מאז חידוש הלחימה: אזעקות נשמעו בת"א, מטחים כבדים נורו גם לעבר שאר ערי גוש דן ולאזור השפלה • דובר צה"ל: "חיסלנו את מי שהיה אחראי על אסון הנגמ"ש בצוק איתן" • בת דודתה של שירי ביבס: "גם לנו מגיע להתחבק" • הותר לפרסום: אל"מ אסף חממי נפל בקרב ב-7 באוקטובר • גופתו של חממי, מפקד חטיבה דרומית, בן 41 מקרית אונו - מוחזקת בעזה

תיעוד: כוחות צה"ל מאתרים פיר סמוך לבית ספר בצפון הרצועה // צילום: דובר צה"ל

מלחמת חרבות ברזל - היום ה-57: צה"ל המשיך היום (שבת) בתקיפות מסיביות ברחבי הרצועה. יותר מ-400 מטרות הושמדו. בצפון הותקפו מטרות של חיזבאללה לאחר שנורו טילי נ"ט - אחד מהם פגע במבנה במושב דוב"ב, אין נפגעים אך נגרם נזק. לראשונה מאז חידוש הלחימה נורה מטח לתל אביב. צעיר בן 22 נפצע באורח קל מרסיס בראשו בחולון. רשת אל-מיאדין המזוהה עם חיזבאללה: מעבר רפיח נסגר לחלוטין, משאיות סיוע הומניטרי חזרו על עקבותיהם. החטופות והחטופים ששבו: "דורשים מראש הממשלה וקבינט המלחמה לפגוש אותנו עוד הערב".

עדכונים שוטפים

02:00: ערוצים פלשתינים מדווחים על תקיפות נרחבות של צה"ל בצפון הרצועה, כמו גם תקיפות בחאן יונס שבדרומה.

00:15: חשד לפיגוע בפריז סמוך למגדל אייפל. אדם אחד נהרג. לפי עדי ראייה התוקף צעק: "אללה אכבר".

00:00: משרד ההגנה הבריטי הודיע כי ייערכו טיסות מעקב מעל עזה ומקומות במזרח התיכון במטרה לאתר בני ערובה פוטנציאליים שמחזיק חמאס. 

23:35: יוצאים מהסירה ויורים: תיעוד חדירת המחבלים בחוף זיקים ב-7.10. 

יוצאים מהסירה ויורים: תיעוד חדירת המחבלים בחוף זיקים ב-7.10 // השימוש בהתאם לסעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

23:09: תיעוד: מטוס אמריקני מיירט מל"ט איראני באזור המפרץ.

22:50: רה"מ נתניהו מבקר את החטופה ששבה הביתה מיה רגב בבית החולים.

22:22: תיעוד: אחד המיירטים של כיפת ברזל כשל - ונפל בשטח ישראל. הטענה נבדקת.

הטענה נבדקת: אחד המיירטים של כיפת ברזל כשל - ונפל בשטח ישראל // השימוש נעשה בהתאם לסעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

22:21: בחמאס אמרו הערב כי הם שוללים מו"מ תחת אש. בכיר הארגון, עיזת רשק, אמר כי "חידוש חילופי השבויים תלוי בעצירת האש בעזה", וציין כי חמאס הודיע למתווכים על התנגדות הארגון לקיים שיחות כל עוד נמשך הירי".

22:20: צעיר בן 22 נפצע באורח קל מרסיס שפגע בראשו. חובשים ופרמדיקים של מד"א מעניקים לו טיפול רפואי. 

תיעוד: פצוע קל מרסיסים מהמטח למרכז // השימוש נעשה בהתאם לסעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

הנפילה בחולון, צילום: נתנאל שטרית

22:18: דיווח ראשוני: נפילות בשתי זירות בדרום תל אביב. הפרטים בבדיקה. 

22:06: הממונה על חטופים ונעדרים תא"ל (מיל') גל הירש נפגש עם מקבילו האמריקני, השליח הנשיאותי לנושאי בני ערובה רוג'ר קרסטנס וצוותו, המבקר בישראל. בפגישתם הערב, והשנייה בימים האחרונים, דנו השניים במאמצים לשחרור החטופים, בפעולות ממשלת ישראל למענם ולמען משפחותיהם ובשיתוף הפעולה ההדוק בין ארה"ב לישראל מתחילת המשבר.

הירש עם מקבילו האמריקני, צילום: ללא

22:01: לראשונה מאז חידוש הלחימה: אזעקות נשמעו בתל אביב. מטחים כבדים נורו גם לשאר ערי גוש דן ולאזור השפלה. 

יירוטים מעל שמי גוש דן והשפלה // צילום: איילת עוזרי

21:35: פרטים חדשים על חיסולו של פרחאת: פרחאת פיקד על גדוד סג'עייה משנת 2010 והוביל אותו במבצע "צוק איתן", במהלכו פיקד על המחבלים באסון הנגמ"ש שבו נהרגו שישה לוחמים. פרחאת לקח גם חלק בתכנון התקיפה האכזרית לשטח ישראל ב-7 באוקטובר, ושילח את מחבלי הנח'בה באותו היום לעבר קיבוץ ומוצב נחל עוז. כמו כן, פרחאת היה ממכוויני הפיגוע במכינה הקדם צבאית "עצמונה" בשנת 2002, שכתוצאה ממנו נהרגו חמישה ישראלים. כמו כן, היה ממכוויני ירי הנ"ט לעבר האוטובוס בנחל עוז בשנת 2011, שכתוצאה ממנו נהרג ילד ישראלי.

תיעוד: חיסול המחבל ויסאם פרחאת // צילום: דובר צה"ל

וסאם פרחת. מפקד גדוד סג'עיה שחוסל, צילום: דובר צה"ל

21:30: דובר צה"ל תא"ל הגרי: "מוטלת עלינו החובה להחזיר את שאר החטופים הביתה, את כולם. אנו נחושים להמשיך להילחם ולפרק את חמאס. חיסלנו את המחבל וויסאם פרחאת, מי שהיה אחראי על אסון הנגמ"ש של חטיבת גולני בסג'עיה במבצע צוק איתן".

דובר צה"ל: "חיסלנו את המחבל ויסאם פרחאת, מי שהיה אחראי על אסון הנגמ"ש בצוק איתן" // צילום: דובר צה"ל

20:40: נתניהו: "בשבוע האחרון הצלנו עולמות רבים, שחררנו 86 אזרחים ישראלים. האומה כולה ורבים בעולם עקבו בנשימה עצורה אחרי כל שחרור ושחרור. התלבטתי רבות לפני החתימה על ההסכם. בימי ההפוגה לוחמינו נערכו לניצחון מוחלט על חמאס. נמשיך במלחמה עד שנשיג את כל המטרות". על הסיבה שלא ערך מסע"ת עם גלנט: "הצעתי לו, הוא החליט מה שהחליט" (לכתבה המלאה).

20:32: צה"ל בסדרת תקיפות בח'אן יונס.

צה"ל בסדרת תקיפות בח'אן יונס // רשתות ערביות

19:43: שר הביטחון יואב גלנט: "צה"ל חזר ללחימה במלוא עוצמתו. אנחנו ממשיכים בדיוק מאותה נקודה שבה עצרנו" (לכתבה המלאה).

שר הביטחון יואב גלנט. "המשכנו מאותה נקודה שעצרנו", צילום: לע"מ

19:30: לוחמי המילואים של צוות הקרב של חטיבה 551 סיימו את משימתם במרחב המקיף את ג'באליה. במהלך הפעולה, שהחלה טרום ההפוגה המבצעית, איתרו הלוחמים והשמידו פיר בעומק עשרות מטרים בחצר מתחם בתי ספר ופיר מבצעי נוסף בביתו של פעיל הכוח הימי של חמאס. כחלק מהפעילות חיסלו הכוחות מחבלים, השמידו יכולות אויב ויעדי טרור, ותפסו אמצעי לחימה רבים, בהם נשקים, רימונים, מטענים, משגרים ותחמושת.

תיעוד: חטיבה 551 פועלים במרחב ג'באליה // צילום: דובר צה"ל

אמל"ח שנתפס בצפון הרצועה, צילום: דובר צה"ל

19:25: יפעת זיילר, בת דודתה של שירי ביבס: "אנחנו לא נותנים לרוחות נגדיות לשבור אותנו. עברו חודשים נוראים ועוד שבועיים מטלטלים, גם לנו מגיע להתחבק. אנחנו מבקשים, אל תשכחו אותנו, אל תשכחו אותםץ אנחנו מרגישים את האהבה בעם, מרגישים את החיבוק, תמשיכו. הם כולם יחזרו הביתה".

19:21: סגן ראש הלשכה המדינית של חאמס, סלאח אל-עארורי, טען באל-ג'זירה כי החטופים שנותרו אצלו הם חיילים. "אין משא ומתן עכשיו בעניין רגיעה ואין חילופי שבויים עד סיום התוקפנות והפסקת אש באופן סופי ומלא. אנחנו העברנו את הנשים והילדים שהיו אצלנו למרות שהכיבוש טוען אחרת".

19:01: פיקוד העורף מפרסם את ההנחיות המעודכנות. גוש דן והשפלה נצבעים שוב בצהוב. כלומר, בתי הספר יחזרו ללמד במתכונת היברידית. 

הנחיות פיקוד העורף המעודכנות, צילום: דובר צה"ל

18:59: הרמטכ"ל וראש השב"כ קיימו היום הערכת מצב ואישור תוכניות להמשך הלחימה בפיקוד הדרום. רא"ל הלוי: "אנחנו ממוקדים בהמשך פירוק החמאס, וביצירת תנאים להחזרת חטופים נוספים".

הרמטכ"ל וראש השב"כ בהערכת מצב, צילום: דובר צה"ל

18:25: מטוסי קרב של צה"ל תקפו תשתיות טרור ששימשו את חיזבאללה בלבנון. כמו כן, זוהו כמה שיגורים לעבר מרחב הגבול, צה"ל תוקף בירי ארטילרי את מקורות הירי.

תקיפות צה"ל בדרום לבנון // צילום: דובר צה"ל

18:15: דובר צה"ל: אל"מ אסף חממי, בן 41 מקרית אונו, מפקד חטיבה דרומית, נפל בקרב ב-7 באוקטובר. גופתו מוחזקת בעזה (לכתבה המלאה).

18:10: דובר צה"ל בשפה הערבית, סא"ל אביחי אדרעי, פרסם סרטון בחשבון הטוויטר שלו שבו הוא "תוהה" מה עלה בגורל בכירי חמאס ומדוע ארגון הטרור שותק על כך. 

17:47: דובר צה"ל: האזעקות בעפולה ובגליל התחתון הופעלו בעקבות מסוק קרב שיירט כלי טיס. אין חשש לאירוע ביטחוני.

17:28: אזעקות נשמעו באור עפולה, נצרת, נוף הגליל ויישובים רבים באוזר הצפון.

17:10: טיל נ"ט שנורה לעבר המושב דוב"ב פגע פגיעה ישירה במבנה. בין היתר, נגרם נזק ללול תרנגולות - אין נפגעים. צה"ל השיב באש ארטילרית.

פגיעת נ"ט בדוב"ב

17:01: סגנית נשיא ארה"ב, קמלה האריס נשאה דברים על "היום שאחרי המלחמה". בדבריה הדגישה האריס כי "הקהילה הבינלאומית חייבת להקדיש משאבים משמעותיים כדי לתמוך בהתאוששות עזה ביום שאחרי. נעבוד עם ישראל והרשות הפלשתינית, אך צריכה להיות תמיכה אזורית נרחבת למהלך" (לכתבה המלאה).

17:00: שר הביטחון גלנט בגבול עזה: ״תוקפים במקומות שלא תקפנו, זה ילך ויתגבר. נתאים עצמנו לתנאי השטח שנילחם בו - יהיה ירי עצים ומדויק. המג״דים בחאן יונס מבינים מה קרה למקביליהם בצפון הרצועה״.

שר הביטחון גלנט בגבול עזה: "תוקפים במקומות שלא תקפנו, זה ילך ויתגבר" // צילום: אלעד מלכה ושחר יורמן

16:45: ירי נ"ט באזור מטולה. צה"ל מגיב באש.

16:35: החטופות והחטופים ששבו דורשים להיפגש עוד הערב עם ראש הממשלה וחברי קבינט המלחמה, יחד עם בני משפחות החטופים שנותרו מאחור.

בני המשפחות: "כל יום יכול להיות היום האחרון, אסור להשאיר אותם שם. אנו חוששים לגורלם של כל אחד ואחת שנותרו שם. אנו דורשים מראש הממשלה וקבינט המלחמה לפגוש אותנו עוד הערב ולספק תשובות לאן הולכים מכאן וכיצד בכוונתם להחזיר את כולם היום!".

16:10: צפו: עזתי מתראיין על תוצאות התקיפות של צה"ל ואומר: "שאללה יתחשבן עם קטאר ועם טורקיה". כתב אל-ג'זירה לא מתבלבל ומפסיק את הראיון.

15:25: צה"ל תוקף באמצעות כלי טיס ובירי מרגמות וארטילריה תשתיות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה בשטח לבנון. בנוסף, זוהו מספר שיגורים לפני זמן קצר לעבר מספר מוצבי צה"ל במרחב הגבול. צה"ל תוקף את מקורות הירי.

14:30: במהלך פעילות לוחמי גדוד 7007 של צוות הקרב של חטיבה 261, אותרו עשרות רקטות שהוחבאו תחת ארגזי אונר"א בצפון הרצועה. כמו כן, מתחת לארגזים נמצאו כ-30 טילי גראד למרחק עשרה קילומטרים ועשרות טילים נוספים.

בנוסף, כוחות מגדוד 414 ערכו סריקות בצפון רצועת עזה, בהן מצאו אמצעי לחימה רבים וציוד צבאי. הלוחמים איתרו רימונים ומטענים, חלקי נשקים, סכינים, ווסטים וציוד מודיעיני נוסף.

עשרות טילי גראד למרחק של 10 קילומטרים נמצאו מתחת לארגזים של אונר"א בצפון עזה // דובר צה"ל

14:18: ממשרד ראש הממשלה נמסר בשם המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים: "בעקבות המבוי הסתום במו"מ ובהנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש המוסד דוד ברנע הורה לצוותו בדוחא לשוב ארצה.

"ארגון הטרור חמאס לא מימש את חלקו בהסכם, שכלל את שחרור כל הילדים והנשים על פי רשימה שהועברה לחמאס ואושרה על ידו. ראש המוסד מודה לראש ה-CIA, לשר המודיעין המצרי ולראש ממשלת קטר על השותפות במאמצי התיווך האדירים אשר הובילו לשחרורם של 84 ילדים ונשים מרצועת עזה בנוסף ל-24 אזרחים זרים".

13:55: משמרות המהפכה הודיעו על מותם של שני יועצים של הארגון בסוריה. בהודעה לא פורטו נסיבות המוות, אך היא מגיעה לאחר דיווחים סוריים על תקיפה ישראלית באזור דמשק. מתמונות של שני הקצינים האיראנים שפורסמו ברשתות החברתיות, ניתן לללמוד כי שני ההרוגים, מוחמד עלי עטאיי ופנאא תקא זאדה, היו בכירים במשמרות המהפכה, בעלי דרגות המקבילות לתת־אלוף. בהודעה של משמרות המהפכה נכתב כי השניים ביצעו את "משימת הייעוץ" שלהם בחזית הסורית ונהרגו על ידי ישראל.

הפצצות מאסיביות של צה"ל בחאן יונס

13:25: דיווח ברויטרס: צוות של המוסד נחת בקאטר כדי לדון בעסקת שחרור חטופים חדשה.

12:45: ערוץ המצרי דיווח כי שתי משאיות דלק ועוד 50 משאיות עם סיוע הומניטארי נכנסו היום דרך מעבר רפיח לרצועת עזה.

12:40: לדברי גורמי רפואה שמזוהים עם חמאס, מספר ההרוגים מבוקר יום ששי בעזה עלה ליותר מ-200. נמסר שהצבא ביקש מתושבים הגרים מזרחית לח'אן יונס להתפנות "לאזורים הבטוחים". גם תושבים הגרים בג'בליה ובעוד שכונות בעיר עזה התבקשו לעזוב את בתיהם.

12:05: זוהו לפני זמן קצר שני שיגורי מרגמה לעבר מרחב שומרה שנפלו בשטח פתוח.צה"ל תקף את מקור הירי וביצע ירי ארטילרי לעבר מספר מרחבים בשטח לבנון.

11:50: חיזבאללה הודיע על המחבל השלישי שלו שנהרג מאז חידוש הלחימה ביום שישי. מאז תחילת המלחמה נהרגו לחיזבאללה יותר ממאה מחבלים.

10:45: דוברות המשטרה מודיעה כי כוחות מג"ב פעלו הלילה לאטימת בתיהם של המחבלים שביצעו פיגוע ירי בירושלים מוקדם יותר השבוע, בו נרצחו ארבעה בני אדם.

09:00: צה"ל החל ליישם מדיניות חדשה באשר לפינוי האוכלוסיה ברצועת עזה וקרא לתושבי דרום הרצועה להתפנות למרכזי קליטה ולבתי ספר.

08:45: דובר צה"ל פרסם את פעולות הצבא ביממה האחרונה מהם עולה כי צה״ל תקף ביממה האחרונה מעל ל-400 מטרות טרור ברחבי הרצועה. במהלך הלילה, תקפו מטוסי קרב של חיל האוויר מעל ל-50 מטרות בתקיפה נרחבת במרחב ח'אן יונס. לוחמי צוות קרב חטיבה 551 חיסלו מחבלים ותשתיות של ארגון הטרור חמאס באזור בית לאהיה באמצעות ירי טנקים ועל ידי הכוונת כלי טיס לתקיפה מהאוויר.

חטיבת האש 215 הפעילה אש ארטילרית והכווינה תקיפות אוויריות בצפון הרצועה. בין התקיפות שהכווינה החטיבה, חוליית מחבלים שארבה לכוחותינו ומסגד ששימש את הגא״פ כמפקדה מבצעית ע״י מטוס קרב.

תיעוד מפעילות כוחות צה"ל בשטח הרצועה // דובר צה"ל

לוחמי חטיבה 261 (בה״ד 1) הכווינו כלי טיס לתקיפות והשמידו מטרות מהאוויר ומהקרקע. בין המטרות - מחסן אמל״ח, ותשתיות טרור ששימשו להיערכות מחודשת של האויב.

כמו כן, במהלך הלילה, ביצעו כוחות זרוע הים פעילות מבצעית ממוקדת בדרום רצועת עזה, במעגנת ח'אן יונס ובדיר אל בלאח, במסגרתה תקפו באמצעות חימוש מדוייק מטרות צבאיות של ארגון הטרור חמאס, וכן תשתיות וציוד ששימשו את הכוח הימי של הארגון.

תיעוד מתקיפות מחבלים על ידי מכלול האש של חטיבה 401 במרחב מערב ג׳באליה // דובר צה"ל

לוחמי צוות קרב חטיבה 401, בשיתוף מכלול האש החטיבתי חיסלו חוליות מחבלים והכווינו אש כנגד מטרות טרור בצפון הרצועה.

08:27: דובר צה"ל מודיע כי בהמשך להתרעה שהופעלה במרחב דישון במהלך הלילה, זוהו מספר שיגורים משטח לבנון לשטח ישראל, לא שוגרו מיירטים על פי מדיניות. בתגובה, כלי ארטילריה של צה"ל תקפו את המרחב ממנו בוצע הירי, וכלי טיס של חיל האוויר תקף את החולייה שביצעה את הירי.

07:50: צבע אדום בעוטף עזה.

01:36: גורם בצבא סוריה דיווח כי בסביבות השעה 1:35 ישראל תקפה מטרות באזור דמשק. לטענתו, מערכות הנ"מ יירטו את רוב הטילים ונגרם הרס. לא דווח על הרוגים.

01:17: דיווחים פלשתיניים על חילופי אש באזור דיר אל-בלח שבמרכז הרצועה.

00:47: הטלוויזיה הסורית דיווחה הלילה (אור ליום שבת) על תקיפה ישראלית באזור דמשק. על פי דיווחים סוריים, מערכות ההגנה האווירית הופעלו נגד "מטרות עוינות" בשמי הבירה. 

מקורות באופוזיציה הסורית דיווחו כי התקיפה התמקדה בסביבת נמל התעופה דמשק ובמטרות נוספות במזרח הבירה. ההערכה היא שמדובר בעמדות של צבא אסד והמיליציות הפרו-איראניות.

00:03: דיווחים ערביים על הפגזות בדרום לבנון.

23:42: רשת אל-מיאדין המזוהה עם חיזבאללה: מעבר רפיח נסגר לחלוטין וכל המשאיות שהיו אמורות להכנס היום לרצועת עזה עם ציוד הומניטרי חזרו על עקבותיהן.

23:29: צה"ל פועל ברגעים אלה בח'אן יונס שבדרום הרצועה.

בהכנת הידיעה השתתפו: אריאל כהנא, יואב לימור, חנן גרינווד, שירית אביטן כהן, נטעאל בנדל, לילך שובל, רן רזניק, איליה יגורוב, עידן אבני, אבי כהן, מישל מכול, מיטל יסעור בית-אור, איציק סבן, אפרת פורשר, יהודה שלזינגר, ירון דורון, נטע בר, אסף גולן, שחר קליימן, דנה בן שמעון, רונית זילברשטיין, סוניה גורודיסקי, שמעון יעיש, היאלי יעקבי-הנדלסמן, יורי ילון, נועם (דבול) דביר, אייל לוי, טל אריאל יקיר, דוד ברון, מרב סבר, דור מלול ומתי טוכפלד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר