הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי נפגש היום (ראשון) עם ראשי הערים והמועצות המקומיות בעוטף עזה ובדרום בעיר אשקלון. "הופתענו גם בהיקף וגם בעוצמה ומהאכזריות", אמר הרמטכ"ל, "אנחנו נחושים להשלים את המשימה ולהשמיד את חמאס. אנחנו הולכים עד הסוף".
הלוי התחייב בפני ראשי הרשויות כי צה"ל יעשה הכל להחזיר את הביטחון לאזור. "צה"ל מחויב בצורה עמוקה מאוד ליישובי הדרום והעוטף, נעשה הכל כדי להחזיר את הביטחון והשגשוג באזור. במשך שנים צה"ל פועל בשותפות גדולה עם ההנהגה המקומית שהובילה את האזור הזה קדימה, ואנו מאמינים בכם מאוד".
הצהרת הרמטכ"ל הרצי הלוי // צילום: משה בן שמחון
עוד הוסיף הלוי ואמר כי "הודות לחוסן של התושבים וגבורתם, נמשיך להילחם בכדי להביא ביטחון שיאפשר חזרה לישובים. צה"ל כולו, ואני באופן אישי ממוקדים רק במטרה אחת עכשיו - לנצח ולפרק את החמאס.
"לא עמדנו במשימה שלנו להגנת התושבים, ואנחנו אחראיים גם עכשיו לביטחון בהמשך. נזכור את שאירע, נלחם ולא נאפשר שאירוע כזה יקרה שוב".
יוסי קרן, ממלא מקום ראש מועצת שער הנגב: "שמחתי לשמוע את המחויבות של צה"ל להחזרת הביטחון בעוטף עזה. הרמטכ"ל הבטיח לי ולחברי ראשי הרשויות שבסוף המלחמה יישובי שער הנגב והעוטף יהיו בטוחים ושקטים. אין לנו ברירה אחרת. בשביל שהנגב המערבי יחזור להיות חי ותוסס, זקוקה לא רק עבודת שיקום פיזית, אלא שיקום האמון שבחוזה בינינו - בין העורף האזרחי לבין צה"ל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו