דיווח: ייתכן שחטופים נמצאים מתחת לביה"ח שיפאא'

גורם ישראלי העלה את האפשרות בשיחה עם ה"וול סטריט ג'ורנל" • דיווח ערבי: כוחות צה"ל כיתרו את המרכז הרפואי בלב העיר עזה

צה"ל השתלט על 11 מוצבים של חמאס

אחרי יותר מחודש של מלחמה נגד חמאס: גורם ישראלי אמר שייתכן שחטופים נמצאים מתחת לביה"ח שיפאא' בעיר עזה. לדבריו, העובדה הזו הופכת את הפעילות שם למורכבת יותר, כך דווח בשבת ב"וול סטריט ג'ורנל".

במהלך הלילה והבוקר דווח בעזה על תקיפות באזור בית החולים. לפי צה"ל, מתחת למתחם הרפואי נמצאים מרכזי פיקוד של ארגון הטרור חמאס. כמו כן, דווח על חילופי אש במוקדים שונים ברצועה ועל כיתור ביה"ח שיפאא'. רופא בבית החולים אמר כי "הופצצו כל המבנים בסביבת בית החולים". איש צוות רפואי מסר כי "למרות המעבר לדרום, עדיין יש אנשים בצפון, והוא לא התרוקן לגמרי מתושבים". 

חוליית מחבלים נוספת חוסלה

כוחות צה"ל ממשיכים להילחם בשטח רצועת עזה, לחסל מחבלים ולהכווין כלי טיס וארטילריה לתקיפת תשתיות טרור. מתחילת הפעילות הקרקעית, צה"ל השתלט על 11 מוצבים צבאיים של ארגון הטרור חמאס.

לוחמים ברצועה. 11 מוצבים של חמאס נכבשו, צילום: דובר צה"ל

בנוסף, בפעילות בשטח הרצועה, לוחמי חטיבת הנחל איתרו והשמידו תוואי תת קרקעי הממוקם סמוך לבית ספר. מכלול התקיפה של חטיבה 215 זיהו חוליית מחבלים שנעה לכיוון לוחמי צה"ל מחטיבת גבעתי שפעלו במרחב, ובאמצעות כלי טיס חיסלה את החולייה והסירה את האיום.

במהלך הלילה, תקפו כוחות זרוע הים מבנים המשמשים את ארגון הטרור חמאס כנגד כוחות צה״ל באיזור צפון הרצועה. כמו כן, נתקפו מחסני אמל״ח בהם נמצא ציוד של הכוח הימי של חמאס. בהכוונת כוחות חי״ר בשטח הרצועה אשר זיהו מטרות צבאיות בתוך מבנים באזור מחנה שאטי, כוחות זרוע הים סגרו מעגל אש ותקפו את המבנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר