צה"ל ממשיך בטיהור המרחב: הכוחות מזהים "סדקים" בחמאס אך עדיין לא "שברים"

למרות הכשל ב-7 לאוקטובר, במהלך הלחימה המפקדים משבחים את המודיעין הטקטי והמערכתי המוזרק לכוחות • מאות מחבלי חמאס נהרגו מתחת לפני הקרקע, בתוך המנהרות • בצה"ל מבינים כי החלונות ההומניטאריים עשויים לשמש את המחבלים לברוח דרומה בחסות האוכלוסייה האזרחית

פעילות צה"ל ברצועת עזה. צילום: דובר צה"ל

לאחר כיתור צפון רצועת עזה, ממשיכים כוחות צה"ל בטיהור המרחב, בפגיעה בתשתיות צבאיות של חמאס והרס המנהרות התת-קרקעיות שחפרו המחבלים במשך שנים. מפקדים מדווחים כי גם לאחר כיתור צפון הרצועה, נדרשים סבלנות ואורך רוח, כאשר הכוחות ממשיכים בעבודה בשיטת ה"מגרסה" לטיפול בכל תוואי השטח שבהם הם נמצאים.

פעילות כוחות אוגדה 36 במהלך הלחימה | דובר צה"ל

למרות הפעולה האינטנסיבית והעובדה שהמלחמה נמשכת כבר חודש, הכוחות אמנם מדווחים כי הם מזהים "סדקים" בחמאס אך עדיין לא "שברים", מה שמצריך עוד זמן עבודה, והרבה סבלנות. ניכר כי הפחד הגדול ביותר של הכוחות הוא שיעצרו אותם באמצע, ולא יתנו להם להשלים את המשימה.

מפקדי השטח מדווחים עוד כי מהמקומות שבהם נמצאים כוחות הצבא אין ירי לעבר ישראל, בין היתר משום שהמחבלים עסוקים בשרידותם ואינם פנויים לכך. באשר לשאלה האם ההרס הגדול ברצועה משרת את המחבלים או פוגע בהם, בצה"ל מודים כי התשובה מורכבת, ויש פנים לכאן ולכאן.

תיעוד מהקרבות העזים ברצועת עזה, צילום: דובר צה"ל

למרות העובדה שב-7 באוקטובר המודיעין כשל באופן קולוסאלי, במהלך הלחימה המפקדים משבחים את המודיעין הטקטי והמערכתי המוזרק לכוחות, ומציינים כי הוא חוסך חיי אדם ומאפשר להם להרוג הרבה מחבלים. כן משבחים הכוחות את העבודה הקרובה עם חיל האוויר, שמפעיל אש קרובה מאוד לכוחות כדי לנטרל איומים ולפגוע במחבלים.

בצבא מדווחים על מאות מחבלי חמאס שנהרגו מתחת לפני הקרקע, בתוך המנהרות, שם משתמש צה"ל באמצעים מיוחדים לפיצוץ המנהרות או לטיפול בהן. בחלק מהמקרים, פיצוץ מנהרה במקום אחד יוצר "גייזרים" במקומות נוספים באופן שמלמד את הכוחות על מיקום פירים נוספים. הכוחות מדווחים כי מחבלים שיוצאים מפירים נהרגים, ולכן גם בלית ברירה הם נשארים במחילות, ובמקרים רבים מתים בהן.

כוחות צה"ל בסמוך לרצועת עזה, צילום: איי.אף.פי.
פעילות אוגדה 36 ברצועת עזה,

עוד מדווחים הכוחות בשטח על רחפנים שמופעלים נגדם, אם כי צה"ל מצליח באמצעים שונים להתמודד גם עם הרוב המכריע של הרחפנים. עוד הם מציינים כי נערכו לכמות הרבה יותר גדולה של פצצות מרגמה מאלו שנורות בפועל על הכוחות שנכנסו לרצועה, ומייחסים זאת לכתישה האווירית ולפעולות ההכנה שעשתה אוגדת עזה לפני התמרון.

בצה"ל יודעים כי החלונות ההומניטאריים עשויים לשמש את מחבלי חמאס לברוח דרומה בחסות האוכלוסייה האזרחית, וסבורים כי קיימת אפשרות שמחבלים מדרום הרצועה מנסים להגיע צפונה על מנת לתגבר את המחבלים במקומות שאליו נכנס הצבא.

במקומות שבהם נראתה פגיעה במפקדים הבכירים בחמאס, הכוחות מדווחים על ירידה באיכות הלחימה של חמאס, שכן רק כאשר הפיקוד והשליטה בארגון הטרור מתפקד הוא מצליח לרכז עשרות מחבלים במטרה להילחם בצה"ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר