הרמטכ"ל על הסיוע לעזה: "במידת הצורך דלק יועבר לבתי החולים ברצועה, נבצע פיקוח עליו"

ביום ה-27 למלחמת "חרבות ברזל", יום לפני נאומו של מנהיג חיזבאללה, הרצי הלוי מסר הצהרה מבסיס פלמחים • הוא העביר למנהיג ארגון הטרור הלבנוני מסר: "פחות ממחצית מכוחו של חיל האוויר מופעל כרגע, רוב הכוח ערוך לכל שיידרש" • על התקדמות התמרון הקרקעי טען: "לוחמינו מכתרים את עזה מכמה כיוונים"

הצהרת הרמטכ"ל הרצי הלוי // צילום: משה בן שמחון

ביום ה-27 למלחמת "חרבות ברזל", הרמטכ"ל הרצל הלוי מסר היום (חמישי) אחר הצהריים הצהרה לתקשורת מבסיס פלמחים. במהלכה, הודיע כי בניגוד למדיניות ישראל מפרוץ המלחמה, "דלק יועבר לבתי החולים ברצועה במידת הצורך, אך נבצע עליו פיקוח". כמו כן, על רקע הדריכות לקראת נאומו של נסראללה מחר בערב, העביר הרמטכ"ל מסר: "פחות ממחצית מכוחו של חיל האוויר מופעל כרגע". 

בפתח דבריו, פירט הרמטכ"ל על ההתקדמות הנוכחית של התמרון הקרקעי. "לוחמי צה"ל פועלים בימים האחרונים בעיר עזה, מכתרים אותה ממספר כיוונים, מעמיקים את הכניסה ואנחנו מעמיקים גם את ההישגים. כוחות נלחמים במרחב בנוי, צפוף, מורכב, דורש לחימה מקצועית מאוד והרבה תעוזה", הוא אמר.

הרצי הלוי יחד עם חיילים בשטחי הכינוס, צילום: דובר צה"ל

"כוחות היבשה מלווים ע״י מודיעין מדויק, בסיוע אש מהאוויר ומהים. השותפות הזו – זה הסוד שלנו. היא מגבירה את ההישגים והיא הופכת את הלחימה לאפקטיבית הרבה יותר", הוא המשיך לשתף בפעילות הכוחות במהלך המלחמה.

לאחר מכן, סיפר הלוי על המאמצים להשיב את החטופים מהרצועה לישראל, שהשבוע עלו מדרגה עם חילוצה של התצפיתנית אורי מגידיש מידי חמאס. "השבוע, התרגשנו כולנו כשהחיילת אורי מגידיש שבה למשפחתה. היה לנו לילה דרמטי במבצע החילוץ הזה. עם החלטות מורכבת, עם סיכונים ועם סוף טוב. אורי היא כמובן עולם ומלואו, אבל אנחנו גם יודעים שהפעולה הזו היא טיפה בים. יש לנו מחויבות עמוקה לעשות הכל להחזיר הביתה את החטופים – כולם", הבטיח.

חיילי גבעתי בשטחי הכינוס, צילום: אורן כהן

כמו כן, סיפר על הדריכות בזירות האחרות על רקע העימות מול חמאס. "אנחנו משמרים מוכנות גבוהה בכל הזירות. פועלים בגבול הצפון, לוחמים בנחישות בטרור הפלשתיני ביהודה ושומרון בדגש על ארגון חמאס, ומחויבים כל הזמן להיות מוכנים להתרחבות התרחישים גם לזירות נוספות. מטוסינו ערוכים לתקוף בזירות אחרות אם יידרש".

לאור העמימות והכוננות סביב נאומו הצפוי של מזכ"ל חיזבאללה מחר בערב, הרמטכ"ל הדגיש כי "חיל האוויר פועל ברצועת עזה בעוצמה רבה ובהצטיינות יתרה. אבל אסור לטעות – אנחנו מפעילים ברצועת עזה פחות ממחצית מכוחו של חיל האוויר! רוב הכוח ערוך ומוכן, עם פצצות על הכנפיים ואנשים שמוכנים לזנק בכל רגע אל המטוסים, לצאת ולתקוף גם בזירות אחרות ברגע שיידרש".

פחות ממחצית מהכוח מופעל, הפצצת חיל האוויר בעזה, צילום: אי.פי

"אנחנו נלחמים בשם קדושת החיים, מול אויב שחרט על דגלו מוות וחורבן. אנחנו נלחמים על הזכות שלנו, ושל הדורות הבאים, לחיות כאן בבטחה ולשגשג במולדת שלנו. זה הבית שלנו – אין לנו ארץ אחרת.
מול הרוע המוחלט אנחנו פועלים בקור רוח, בשכל ובנחישות. נלחם כלוחמים, שבידינו מצפן ערכי חד, על הדברים האלה הוקמה המדינה שלנו שמוקפת בחלק מהכיוונים גם על ידי אויבים.

"נוביל את הלחימה הזו לאור המטרה, כשבליבנו העורף הישראלי המחזק אותנו מבית, ולרגע לא נשכח עבור מה אנחנו נלחמים: ילד רוכב על אופניים בקיבוץ, זוג בחופתו בדרך לעוד בית ישראלי, ההורים שלנו, הסבים והסבתות, בוני הארץ הזו, הנותנים בנו אמונם, בעודנו נלחמים למענם. למעננו.

"נילחם לשם כך ועבור החיים כעם חופשי בארצנו. צבא העם, מגיע מהעם, ומשימתו להבטיח את המשך קיומנו כאן ואת המשך שגשוגנו כאן במדינה שלנו", אמר בסוף דבריו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר