קצין אגף הלוגיסטיקה: "לא תכננו ש-300 אלף מילואימניקים יהיו עם אפוד קרמי"

האלוף מישל ינקו דחה את הטענות למחזור בציוד: "אין חוסרים, גם אם אנחנו מתקשים בתיאום ציפיות, אנחנו עושים הכל כדי לשפר את המענה" • והסביר: "הגיעו 140-120 אחוזי מתגייסים - זה מאתגר אותנו בהבאת ציוד"

כוחות צה"ל בצפון. צילום: רויטרס

קצין אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, אלוף מישל ינקו, התייחס היום (שלישי) ללחימה בגזרה הדרומית ובגזרה הצפונית, וכן לענייני הלוגיסטיה והציוד למתגייסי המילואים.

תקיפות של חיל האוויר בג'בליאא // צילום: רשתות ערביות

"החל מיום שבת בבוקר צה"ל נמצא במצב מלחמה ובמאמץ לוגיסטי רחב היקף. החלק המשמעותי ביותר הוא היכולת שלנו להיות עם המשפחות שאיבדו את היקירים. עסוקים בתכלית המשמעותית של לנצח את המלחמה. יש מאמץ משמעותי ורחב שלא היה בשנים האחרונות. העברנו את צה"ל להחלטה שעוברים משגרה למלחמה כמעט בכל הצבא. זה מאמץ שלא נעשה בשנים האחרונות. 300 אלף אנשי מילואים גויסו.

"לא תכננו שכל המילואימניקים יקבלו אפוד קרמי". חיילים בגבול עזה, צילום: אי.פי.איי

"אנחנו עוסקים ביכולת לרכז את המאמץ הרב זרועי ורב זירתי. זה אתגר מאוד מורכב ומשמעותי שאנחנו חלק ממנו. אנחנו בשעות ובימים האחרונים עסוקים ביכולת שלנו לתת את המענה לסד"כ הסדיר", אמר ינקו.

ינקו הוסיף: "מדברים איתי על ציוד וחוסרים. ישנם פערים שפוגשים כרגע. יחד עם זאת - אין כרגע פערים משמעותיים מעבר למה שציינתי. גם אם אנחנו מתקשים בתיאום ציפיות, אנחנו עושים הכל כדי לשפר את המענה. לאנשי המילואים נתנו את כל מענה המזון כמו שתכננו - מנות קרב לחם ירקות ופירות. זה מה שתכננו.
הרגלנו אותם למענה אחר בשנים האחרונות, אבל וידאנו שאנשים לא רעבים ושיש סיכוי שהם ימשיכו לאכול מנות קרב".

"הגיעו 140-120 אחוז מתגייסים. זה מאתגר אותנו בהבאת ציוד.
 לגבי שלוקים ואפודים - הציוד מותאם וכך תכננו לאופי המשימה. לא התכוונו שכל 300 אלף המילואימניקים יקבלו קרמיים".

על התארגנות הציוד לחיילים: " אנחנו מוציאים מאות משאיות. יש רכש ציוד משמעותי. מגדילים את רמות המלאי שלנו. פתחנו בבוקר ארבעה מרכזים לוגיסטיים שפתוחים לכל המילואימניקים. אנשינו מסכנים את החיים. עושים כל מה שאפשר כדי לתת לסד״כ המבצעי שלנו מה שצריך", סיכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר