חתרו למגע: לוחמי צה״ל ניטרלו שלושה מחבלים שירו לעברם בשכם

לוחמים מגדוד 603, פעלו בשכונת השומרונים בעיר, כשלפתע הגיע רכב ומתוכו ירה מחבל לעבר הכוחות ממרחק של כ-100 מטר • הלוחמים חתרו למגע, השיבו אש וחיסלו שלושה מחבלים • המשרד לעניינים אזרחיים ברשות הפלשתינית פרסם את שמות המפגעים, אחד היה אסיר משוחרר ובנו של איש חמאס שגורש ללבנון בשנות ה-90

חיילי צה"ל לקראת הריסת בית מחבל בשכם. צילום: דובר צה"ל

לוחמי צה"ל ניטרלו שלושה מחבלים שירו לעברם מתוך רכב במרחב העיר שכם שבחטיבת שומרון - כך נמסר הבוקר (שלישי) מדובר צה"ל.

חותרים למגע: לוחמי צה"ל מחסלים 3 מחבלים בשכם | צפו בתיעוד 27 א

מפרטים ראשונים שעולים מהאירוע, לוחמים מגדוד 603, פעלו בשכונת השומרונים בעיר כשלפתע הגיע רכב ומתוכו ירה מחבל לעבר הכוחות במרחק של כ-100 מטר. הלוחמים חתרו למגע וחיסלו שלושה מחבלים, שהיו מצוידים ב-M16 ומחסניות.

8 קליעים ללא נפגעים. האוטובוס שנפגע בחווארה, צילום: נדב גולדשטיין TPS

יו"ר מועצה אזורית שומרון, יוסי דגן, אמר: "מברך את החיילים על התגובה הנחושה ודורש מממשלת ישראל להחזיר את המחסומים - לא נקבל הפקרת חיי אזרחי ישראל".

"אנחנו לא נקבל הפקרת חיי אזרחים ישראלים לא בשומרון ולא בשום מקום אחר במדינת ישראל," הוסיף. "הציבור מצפה מהממשלה להביא ביטחון האחריות עליה, צריך להדביר את הטרור הזה של הרשות הפלשתינית".

דובר צה"ל

המשרד לעניינים אזרחיים ברשות הפלשתינית מסר למשרד הבריאות ברמאללה כי השלושה שנהרגו בשכם הבוקר הם מנתסר סלאמה (33), נור עארדה (32), וסעד ח'ראז (43). השלישי היה אסיר משוחרר ובנו של איש חמאס, השייח' מאהר ח'ראז, שגורש בשנות ה-90 ללבנון.

הנשק שנתפס, צילום: דובר צה"ל

בתוך כך, אמש בחווארה, פיגוע ירי לעבר אוטובוס ישראלי הסתיים בנס ללא נפגעים בנפש. האוטובוס שהסיע נוסעים ספג 8 קליעים. קבוצות חמושים המכנות עצמן "גדוד אלפג'ר" הודיעו על קבלת אחריות לפיגוע הטרור.

ההתארגנות טענה כמה פעמים בחודשים האחרונים כי אנשיה ירו לעבר חיילים וישראלים באזור שכם וסביבתה.

השתתפנה בהכנת הידיעה: דנה בן שמעון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר